VIDEO  Pământul văzut prin Meteosat, cel mai nou satelit meteorologic european

  • Prima imagine istorică a fost numită „Marmură albastră”.
  • Era 8 decembrie 1972 şi a fost luat de Eugene Cernan, comandantul Apollo 17 în drum spre Lună.
  • O imagine magnifică a întregului glob terestru colorat, realizată de un bărbat cu aparatul său de fotografiat, care însă avea ca unic scop documentarea fotografică a extraordinarei, ultimei călătorii lunare.
  • Acum însă, ochii electronici ai celui mai recent satelit meteorologic european, Meteosat Third Generation Imager-1, au ca obiectiv, pe lângă faptul că ne oferă fotografii extraordinare, să monitorizeze situaţia vremii cu o precizie şi detaliu tot mai mare, mai ales în Europa şi parte a Africii şi a Atlanticului.
Urmărește
331 afișări
Imaginea articolului Pământul văzut prin Meteosat, cel mai nou satelit meteorologic european

Lansat cu o rachetă Ariane 5 de la baza din Guyana pe 13 decembrie, acest ultim satelit Meteosat al ESA (Agenţia Spaţială Europeană), gestionat de consorţiul Eumetsat, este primul dintr-o nouă generaţie de sateliţi europeni destinată să revoluţioneze prognoza meteo în Europa.

Imaginea, capturată de Flexible Combined Imager, arată mari părţi din nordul şi vestul Europei şi Scandinavia acoperite de nori. Instrumentele de la bordul celei de-a treia generaţii de Meteosat permit obţinerea de imagini cu o rezoluţie mult mai mare şi cu o frecvenţă mai mare decât cele posibile cu Meteosat-urile anterioare.

Destule detalii sunt, de asemenea, vizibile în imagine, cum ar fi norii învolburaţi pe Insulele Canare. Există mai multe informaţii legate de structurile norilor de la altitudine mai înaltă, fapt care ajută la prognoze meteo care să permită monitorizarea cu acurateţe a evoluţiei vremii în regiunea afectată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici