- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prognoza meteo pentru două săptămâni. Vremea va continua să fie instabilă
Vremea va continua să fie instabilă în următoarele două săptămâni, cu episoade de zile călduroase ce vor alterna cu perioade de răcoare, conform prognozei emise luni de ANM.
Prognoza meteo pentru două săptămâni. Vremea va continua să fie instabilă
BANAT
În primele două zile ale intervalului, vremea va fi călduroasă îndeosebi în zona de câmpie, cu o medie a temperaturilor maxime de 30...31 de grade, apoi pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se va răcori, iar până la finalul săptămânii sunt estimate valori termice în general de 27...29 de grade. În perioada 10 – 16 iulie vremea va redeveni călduroasă, astfel la nivelul regiunii vor fi maxime în jurul a 32 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 15 şi 17 grade, cu posibile valori mai ridicate după data de 13 iulie. Instabilitatea atmosferică va fi pronunţată în intervalul 5 – 7 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse, local însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Cum a ajuns Crin Antonescu să fie candidatul comun al partidelor proeuropene la Preşedinţie
-
Crin Antonescu, despre eventuala preluare de către Bolojan a preşedinţiei interimare: Nu ar fi rău
-
Germania investighează breşele de securitate după tragedia de vineri
CRIŞANA
În primele două zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 29...30 de grade, apoi pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se va răcori, astfel la mijlocul săptămânii sunt estimate valori termice în jurul a 26 de grade. Ulterior, tendinţa va fi de încălzire treptată, încăt după 10 iulie vremea va deveni călduroasă, cu maxime termice în general peste 30...32 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative, astfel că pe parcursul intervalului sunt prognozate valori în medie de 14...16 grade, posibil mai ridicate spre mijlocul lunii iulie. Instabilitatea atmosferică va fi pronunţată în intervalul 5 – 7 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse, local însemnate cantitativ. Pe arii mai restrânse vor fi ploi şi în restul intervalului, cu o probabilitatea în creştere după 13 iulie.
TRANSILVANIA
La începutul intervalului vor fi temperaturi maxime în general de 28...29 de grade, apoi pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se va răcori, iar în perioada 6 – 9 iulie sunt estimate valori termice în jurul a 26 de grade. În a doua săptămână vremea se va încălzi, astfel la nivelul regiunii vor fi maxime de 29...31 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 14...15 grade în perioada 3 – 8 iulie, va scădea la 12 grade în 10 şi 11 iulie, apoi va reveni la 14 grade spre finalul intervalului. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuat în prima săptămână, şi în special în perioada 5 - 8 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse, local însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.
MARAMUREŞ
La începutul intervalului vor fi temperaturi maxime în general de 27...28 de grade, apoi pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se va răcori, iar în 6 iulie se va atinge o medie a acestora de 25...26 de grade. Tendinţa va fi de creştere treptată după această zi, astfel după 10 iulie şi la nivelul acestei regiunii se pot atinge maxime în jurul a 30 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 12...13 grade în cele mai răcoroase nopţi din interval (9 - 11 iulie) şi de 14...16 grade în cele mai calde. Vor mai fi averse locale în prima zi a intervalului, dar instabilitatea atmosferică mai
accentuată va fi în perioada 5 - 8 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse, local însemnate cantitativ. Pe arii mai restrânse vor fi ploi şi în restul intervalului, cu o probabilitate în creştere după 13 iulie.
MOLDOVA
Vremea va deveni călduroasă în perioada 4 – 6 iulie, pe arii restrânse caniculară în sudul regiunii (în 5 şi 6 iulie), cu o medie a temperaturilor maxime de 31...32 de grade, apoi se va răcori, astfel că în zilele de 7, 8 şi 9 iulie, în general vor fi valori în jurul a 26 de grade. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 10 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză media temperaturilor maxime va atinge din nou 31...32 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 15 şi 18 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână şi în special în perioada 6 - 9 iulie, când aversele vor fi pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.
DOBROGEA
Vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului, de la o medie a temperaturilor maxime de 28...29 de grade în prima zi, până la valori în jurul a 33 de grade în 6 iulie, astfel îndeosebi în partea continentală a regiunii local va fi caniculă. În perioada 7 – 10 iulie se va înregistra o scădere uşoară până la o medie a temperaturii maxime de 29...30 de grade, apoi până spre finalul intervalului se va reveni la 32 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 18 şi 21 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra pe litoral şi în deltă, până spre 22...24 de grade. Pe arii restrânse vor fi averse în prima zi a intervalului, dar şi în perioada 8 – 10 iulie când instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi redusă.
MUNTENIA
Tendinţa va fi de încălzire în primele zile ale intervalului, astfel că mai ales în 5 şi 6 iulie, în zona de câmpie va fi caniculă, media temperaturii maxime la nivelul întregii regiuni urmând să atingă 33...34 de grade. Se va răcori în perioada 7 – 10 iulie, când sunt estimate valori în general apropiate de normele climatologice, la o medie în jurul a 30 de grade, însă spre finalul intervalului (după 13 iulie) se va reveni la 33...34 de grade. La nivel regional, media temperaturilor minime nu va avea variaţii semnificative de la o noapte la alta şi se va situa între 16 şi 18 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână şi în special spre finalul acesteia (perioada 7 - 9 iulie), când aversele vor fi pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ. În a doua săptămână, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.
OLTENIA
În primele două zile ale intervalului, vremea va fi călduroasă îndeosebi în zona de câmpie, cu o medie a temperaturilor maxime de 30...32 de grade, apoi pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, se va răcori, iar până la finalul săptămânii sunt estimate valori termice în general de 28...29 de grade. În perioada 10 – 16 iulie vremea va redeveni călduroasă, astfel la nivelul regiunii vor fi maxime de 32...33 de grade. La nivel regional, media temperaturilor minime nu va avea variaţii semnificative de la o noapte la alta şi se va situa între 15 şi 18 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în intervalul 5 – 7 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse local însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.
LA MUNTE
Media temperaturilor maxime pentru întreaga zona montană va fi cuprinsă între 18 şi 21 de grade, iar a celor minime va fi de 11....12 grade. Valori termice uşor mai scăzute, atât diurne (o medie de 16...17 grade), când şi nocturne (9...10 grade) se vor înregistra în perioada 7 – 10 iulie. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână şi în special în perioada 6 - 9 iulie, când aversele vor fi pe arii mai extinse şi local însemnate cantitativ. În restul intervalului, aversele vor fi pe arii mai restrânse în special în timpul după-amiezelor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:57
LIVE TEXT Încep audierile pentru miniştrii din guvernul Ciolacu 2/ Ilie Bolojan şi Ciprian Şerban, la şefia Senatului şi Camera Deputaţilor / Crin Antonescu va fi candidatul unic al Coaliţiei PSD-PNL-UDMR-Minorităţi naţionale pentru prezidenţiale
-
astăzi, 14:53
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul / Un cetăţean australian care lupta pentru Ucraina ar fi fost capturat de armata rusă