- Home
- Meteo
- BUCUREŞTI, (16.01.2023, 13:31)
- Petru Mazilu
Prognoza pe două săptămâni: după un val de căldură, temperaturile vor fi în scădere şi va ploua
Meteorologii anunţă că în România, în următoarele zile, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. Apoi, temperaturile vor fi în scădere şi va ploua, precizează specialiştii.
Urmărește
854 afișări
Prognoza pe două săptămâni: după un val de căldură, temperaturile vor fi în scădere şi va ploua
În Banat, pe parcursul primei săptămâni, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. În zilele cele mai calde, respectiv 17 şi 18 ianuarie, vor fi maxime de 12...15 grade şi minime de 4...8 grade, iar între 19 şi 22 ianuarie, temperatura aerului, cu mici oscilaţii, va avea valori maxime de 5...9 grade şi minime de -2...2 grade. Ulterior, răcirea vremii va continua, în timpul nopţilor vor fi valori negative, ce vor coborî spre o medie de -4 ...-3 grade (apropiate de normele din ultima decadă a lunii ianuarie), iar ziua vor fi în general 2...5 grade.
În intervalul 17-22 ianuarie, vor fi precipitaţii frecvente şi local se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate, astfel că regimul pluviometric va fi excedentar. Va ploua, iar între 20 şi 22 ianuarie vor fi posibile şi precipitaţii mixte. În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ redusă.
În Crişana, în prima săptămână, valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. În zilele cele mai calde, respectiv 17 şi 18 ianuarie, vor fi maxime de 12...15 grade şi minime de 4...8 grade, iar între 19 şi 22 ianuarie, temperatura aerului, cu mici oscilaţii, va avea valori maxime de 5...10 grade şi minime de -1...3 grade. Ulterior, răcirea vremii va continua, în timpul nopţilor vor fi valori negative, ce vor coborî spre o medie de -4...-3 grade (mai apropiate de normele pentru ultima decadă a lunii ianuarie), iar ziua vor fi în general 2...5 grade.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
În intervalul 17-22 ianuarie vor fi precipitaţii frecvente şi local se vor acumula cantităţi de apă însemnate, astfel că regimul pluviometric va fi excedentar. Între 20 şi 22 ianuarie vor fi posibile şi precipitaţii mixte, iar în cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ redusă.
În Transilvania, în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice lunii ianuarie, cu abateri pozitive semnificative între 17 şi 22 ianuarie, când se vor înregistra maxime de 9...15 grade şi minime de 0...5 grade. Din data de 23 ianuarie, vremea se va mai răci, însă în marea lor majoritate temperaturile estimate vor fi mai ridicate decât cele normale, 0...4 grade ziua şi -6...-2 grade noaptea.
Între 18 şi 22 ianuarie, vor fi precipitaţii locale, temporare – la început ploi, apoi posibil mixte, regimul pluviometric fiind uşor excedentar în vestul şi sud-vestul regiunii. În a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă.
Până în jurul datei de 23 ianuarie, în Maramureş vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în luna ianuarie, cu medii ale temperaturilor maxime de 5...9 grade şi ale minimelor de 1...5 grade, valori diurne chiar mai ridicate (de 10...13 grade) urmând a se înregistra în 18 şi 21 ianuarie. Din 24 ianuarie este estimată o răcire a vremii, astfel că temperaturile vor deveni mai apropiate de cele normale, cu 1...4 grade ziua şi -6...-4 grade noaptea, mediat regional.
Între 17 şi 22 ianuarie, precipitaţiile vor fi frecvente şi local mai însemnate cantitativ – ploi la început, apoi posibil mixte. În cea de-a doua săptămână, regimul pluviometric va fi deficitar, cu probabilitate de precipitaţii redusă.
În Moldova, la începutul intervalului, vremea va fi în încălzire accentuată, astfel că valorile de temperatură vor fi semnificativ mai ridicate decât cele normale în luna ianuarie, cu medii ale maximelor de 6...13 grade (chiar mai mari în data de 18 ianuarie) şi ale minimelor de 0...6 grade. Din data de 23 ianuarie, temperaturile vor fi în scădere, dar în general se vor situa tot peste cele climatologic specifice, fiind estimate valori diurne de 1...4 grade şi nocturne de -6...-2 grade, mediat regional.
Între 17 şi 19 ianuarie, pe areale restrânse va ploua slab, iar pentru perioada 20-23 ianuarie sunt estimate precipitaţii locale, mixte. Din 24 ianuarie, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.
În Dobrogea, vremea va fi în încălzire apreciabilă, astfel încât între 17 şi 21 ianuarie valorile termice vor fi semnificativ mai ridicate faţă de cele obişnuite în această perioadă din an. Media maximelor va fi 11...17 grade şi a minimelor de 5...10 grade. În a doua săptămână, temperaturile vor fi în scădere, dar se vor situa peste normele climatologice ale ultimei decade de ianuarie, fiind estimate valori diurne de 3...7 grade şi nocturne de -2...2 grade.
Pe parcursul întregului interval de referinţă, regimul pluviometric va fi deficitar, probabilitatea pentru precipitaţii locale fiind mai ridicată între 22 şi 25 ianuarie.
În Muntenia, încălzirea apreciabilă a vremii din prima parte a intervalului, va determina înregistrarea unor valori termice semnificativ mai ridicate faţă de cele normale în luna ianuarie, în special între 17 şi 19 ianuarie când media maximelor va fi de 15...19 grade, iar a minimelor de 4...8 grade. Temperaturile vor fi în scădere începând din 23 ianuarie, dar chiar şi după această dată este estimat un regim termic mediu în general peste cel climatologic specific perioadei, cu valori diurne de 4...9 grade şi nocturne de -3...0 grade.
În primele zile, pe arii restrânse vor fi averse de ploaie, în general slabe, iar probabilitatea pentru precipitaţii locale va fi mai ridicată între 21 şi 23 ianuarie.
În Oltenia, pe parcursul primei săptămâni, valorile de temperatură vor fi în creştere şi se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. În zilele cele mai calde, respectiv 18, 19 şi 20 ianuarie, vor fi maxime diurne de 13...19 grade şi minime nocturne de 4...8 grade, iar la începutul intervalului şi între 21 şi 23 ianuarie, temperatura aerului va avea valori maxime de 5...9 grade şi minime de -2...2 grade. Ulterior, răcirea vremii va continua, însă regimul termic va fi în general peste cel mediu caracteristic în ultima decadă a lunii ianuarie.
În prima săptămână, regimul pluviometric va fi excedentar, cu precipitaţii predominant sub formă de ploaie pe arii extinse şi local mai însemnate cantitativ. În a doua parte a intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă.
La munte, până în data de 20 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori semnificativ mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă din an, astfel că se vor înregistra maxime de 2...9 grade şi minime de -3...3 grade, mai mici doar la peste 1.800 m altitudine. Ulterior, vremea se va răci, iar până la finalul intervalului de referinţă vor alterna zilele cu temperaturi apropiate de normal, în special pe creste, cu zile în care vor fi valori uşor peste cele specifice lunii ianuarie.
În perioada 17-22 ianuarie, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a zonei montane şi local, cu precădere în masivele vestice şi sud-vestice, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. La început vor fi mai ales ploi şi lapoviţă, cu ninsoare doar la altitudini foarte mari, apoi vor predomina ninsorile. În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai scăzută, au precizat meteorologii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1074. Preşedintele Lituaniei cere implicarea Ucrainei în negocierile de pace şi o apărare regională mai puternică / Trump sugerează că el şi Putin ar putea face paşi „semnificativi” pentru a opri războiul din Ucraina
-
ieri, 22:34
Cel mai bogat om din India îşi propune să construiască cel mai mare centru de date din lume