Un sfert din Statele Unite vor fi afectate de canicula din 4 iulie

O mare parte din Statele Unite se vor confrunta cu temperaturi periculos de ridicate - chiar înainte de weekendul prelungit de 4 iulie - au anunţat meteorologii, în timp ce un incendiu de vegetaţie care se deplasează rapid în California a forţat mii de locuitori să îşi evacueze casele.

Urmărește
106 afișări
Imaginea articolului Un sfert din Statele Unite vor fi afectate de canicula din 4 iulie

Un sfert din Statele Unite vor fi afectate de canicula din 4 iulie

Aproximativ 110 milioane de persoane din 21 de state din vest, din câmpiile sudice şi din zona central-atlantică îşi vor petrece vacanţa sub atenţionări şi avertismente legate de căldură.

Se aşteaptă ca temperaturile să depăşească cu mult 100 de grade Fahrenheit (38 de grade Celsius) în următoarele câteva zile, a anunţat Serviciul meteorologic naţional, citat de Reuters.

„Este foarte cald; nu ştiu cum altfel să o spun”, a declarat Jacob Asherman, meteorolog la Centrul de predicţie meteo al Serviciului meteorologic naţional din College Park, Maryland. „Avem vreme excesiv de caldă într-o mare parte a ţării”.

Vremea caniculară se instalează chiar în momentul în care ţara începe weekendul de Ziua Independenţei, o sărbătoare în care mulţi americani ies în aer liber pentru focuri de artificii, parade, festivaluri de muzică şi altele asemenea.

Portland, Oregon, unde condiţiile sunt de obicei blânde, ar urma să atingă vineri 100 F (38 C), doborând un record pentru această dată, în timp ce în Jackson, Mississippi, cunoscut pentru vremea sa caldă, temperatura ar urma să atingă 114 F (46 C), a precizat serviciul.

În sud-vest, se aşteaptă ca Phoenix să atingă 113 F (45 C) miercuri şi 116 F (47 C) până vineri, fără să se întrevadă vreo ameliorare. Vara trecută, capitala Arizonei a înregistrat un record de 54 de zile consecutive în care temperatura a atins 110 F (43 C) sau mai mult, inclusiv 31 de zile consecutive până în iulie.

Căldura devastatoare, împreună cu rafalele puternice de vânt şi umiditatea scăzută din nordul Californiei, au reprezentat o provocare deosebită pentru cei 500 de pompieri care se luptau cu aşa-numitul Thompson Fire, izbucnit marţi dimineaţa.

Incendiul necontrolat, care a ars 2.000 de acri (809 hectare) în comitatul Butte şi în oraşul Oroville, a forţat aproximativ 13.000 de locuitori să îşi părăsească casele, potrivit oficialilor pompierilor şi presei.

Fotografii şi înregistrări video din zona situată la aproximativ 65 de mile (105 km) nord de Sacramento, capitala statului, au arătat flăcări care străbat structuri şi incendiază vehicule.

Fumul provenit de la acest incendiu şi de la alte flăcări care ard în nordul Californiei se îndrepta spre sud, spre San Francisco, unde cei 7,7 milioane de locuitori din Bay Area au fost încurajaţi să limiteze condusul şi să nu aprindă artificii de 4 iulie din cauza calităţii scăzute a aerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
caniculă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici