Ambasadorul Hans Klemm, de Ziua SUA: Vom găzdui cea mai numeroasă misiune comercială/ Eficienţă maximă, cadru stabil/ Klaus Iohannis: Pentru România, întărirea relaţiei transatlantice este vitală

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, marţi, de Ziua Independenţei SUA, că Ambasada va îndeplini angajamentul preşedintelui Trump de a consolida Parteneriatul Strategic, făcând numeroase referiri la vizita lui Iohannis în SUA şi anunţând că va găzdui o numeroasă misiune comercială.

Urmărește
1304 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Hans Klemm, de Ziua SUA: Vom găzdui cea mai numeroasă  misiune comercială/ Eficienţă maximă, cadru stabil/ Klaus Iohannis: Pentru România, întărirea relaţiei transatlantice este vitală

Ambasadorul Hans Klemm, de Ziua SUA: Vom găzdui cea mai numeroasă misiune comercială/ Eficienţă maximă, cadru stabil (Imagine: ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO)

Ambasada SUA va găzdui cea mai numeroasă misiune comercială care „a ajuns vreodată în România” şi va încuraja investiţiile dintre Statele Unite şi ţara noastră, în ambele direcţii, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, la Recepţia organizată cu prilejul Zilei Independenţei Statelor Unite.

Hans Klemm a vorbit despre nevoia unui cadru politic stabil şi a consultărilor veritabile cu actorii implicaţi

„Putem face acest lucru cu eficienţă maximă aici, în România, într-un cadru de politici stabil, previzibil, transparent, caracterizat de consultare veritabilă cu toţi actorii implicaţi, inclusiv cu investitorii străini”, a spus ambasadorul SUA la Bucureşti.

Colaborarea militară şi în domeniul aplicării legii este „mai strânsă decât oricând”, a precizat Klemm, adăugând că va colabora cu „partenerii români pentru a îmbunătăţi securitatea transatlantică, pentru a garanta stabilitatea în regiunea Mării Negre şi pentru a lupta împotriva terorismului aici şi peste hotare, la mare distanţă”.

Hans Klemm a declarat că Ambasada SUA la Bucureşti va îndeplini angajamentul preşedintelui Trump de “a consolida şi mai mult parteneriatul strategic” cu România.

„Suntem dornici să susţinem România în angajamentul său de a investi 2% din PIB pentru apărare”, a spus Klemm.

Hans Klemm a subliniat şi interesul pentru dezvoltarea partneriatului strategi împreună cu Guvernul condus de premierul Mihai Tudose.

„Aşteptăm cu interes să dezvoltăm fiecare dimensiune a parteneriatului nostru împreună cu noul guvern condus de prim-ministrul Mihai Tudose şi cu membrii Parlamentului României”, a spus oficialul american.

Ambasadorul SUA a reiterat realizările parteneriatului startegic dintre România şi SUA: aderarea României la NATO, sacrificiul comun pe câmpurile de luptă din Irak şi Afganistan, deschiderea amplasamentului sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu şi întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu preşedintele Trump la Washington.

„Confirmând soliditatea şi ambiţia parteneriatului nostru, acesta a fost pentru România şi America cel mai important eveniment bilateral de mulţi ani, poate chiar de generaţii. Să ne reamintim câteva dintre cuvintele spuse de preşedintele meu în Grădina de Trandafiri a Casei Albe în acea după-amiază: „Doresc să mulţumesc poporului român pentru toate contribuţiile la apărarea noastră comună şi la lupta împotriva ameninţării diabolice a terorismului.” America îi preţuieşte profund pe acei români care au făcut sacrificiul suprem în această luptă”, a spus Klemm.

Hans Klemm a remintit şi că preşedintele Trump l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru „eforturile curajoase de a lupta împotriva corupţiei şi a apăra statul de drept din România”.

„Acest lucru este necesar pentru a crea un mediu în care comerţul şi schimburile comerciale pot înflori şi în care cetăţenii pot prospera. Sprijinim foarte puternic România şi sprijinim acea luptă împotriva corupţiei. O vom sprijini întotdeauna”, a spus Klemm, citându-l pe Donald Trump.

Hans Klemm şi-a încheiat discursul citând o alta declaraţie făcută de Donald Trump în cadrul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis în SUA.

„În încheiere, preşedintele Trump a subliniat: „Aştept cu interes să consolidăm alianţa noastră cu ţara dumneavoastră şi legăturile noastre cu poporul dumneavoastră. Viitorul României şi relaţia României cu Statele Unite sunt foarte, foarte strălucite”, a spus Klemm, dându-i cuvântul preşedintelui Klaus Iohannis.

Iohannis: Pentru România, întărirea relaţiei transatlantice este vitală

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi, la recepţia cu ocazia Zilei Independenţei SUA, că este ”vitală” întărirea relaţiilor transatlantice, România învăţând, pe durata parteneriatului cu SUA, ce înseamnă ”forţa democraţiei” şi ”respectul faţă de justiţie”.

”În aceşti 20 de ani, România a învăţat, inclusiv cu sprijinul Statelor Unite, ce înseamnă forţa democraţiei şi respectul faţă de justiţie, stat de drept şi transparenţă. Cetăţenii români ştiu astăzi că valorile democratice nu pot fi negociate. Acestea sunt principii înscrise şi în declaraţia de independenţă a Statelor Unite ale Americii şi iată, ele aduc popoarele noastre cu atât mai aproape”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai afirmat că trebuie întărită relaţia comercială dintre România şi Statele Unite ale Americii prin intensificarea schimburilor comerciale şi investiţiile americane în România, dar şi prin susţinerea interesului afaceriştilor români pentru piaţa americană.

Iohannis a subliniat că pentru a atinge aceste obiective, România are nevoie de o guvernare care să asigure un climat economic stabil, un cadru legislativ predictibil şi transparent, cu o birocraţie redusă şi respect faţă de statul de drept.

”Acum este timpul ca ţara să fie guvernată responsabil şi predictibil, punând interesul cetăţeanului pe primul loc şi dovedind partenerilor noştri străini că România este acelaşi partener stabil, care îşi respectă angajamentele asumate. Este important să intensificăm schimburile comerciale şi investiţiile capitalului american în România, dar şi susţinerea interesului oamenilor de afaceri români pentru piaţa americană. (...) Folosesc acest prilej pentru a reitera faptul că, pentru investitorii străini, pentru ca România să atragă companii americane , de exemplu, este foarte importantă asigurarea unui climat atractiv şi stabil, cu un cadru legislativ predictibil şi trnsparent, cu o birocraţie redusă şi respect faţă de statul de drept. Sper ca noul guvern instalat să ia aminte la aceste principii fundamentale”, a mai spus Iohannis.

Iohannis a vorbit şi despre latura militară a parteneriatului România - SUA în cadrul alianţei NATO şi a salutat creşterea propusă de preşedintele SUA Donald Trump pentru finanţarea activităţilor militarilor americani, amintind că în România se va desfăşura luna aceasta exerciţiul Saber Guardian 2017.

”În ceea ce priveşte dimensiunea militară a relaţiei noastre, care este excelentă atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul NATO, Statele Unite rămân principalul garant al securităţii României, care, la rândul său, îşi aduce o contribuţie consistentă şi apreciată, inclusiv pentru securitatea SUA. Salut încă o dată creşterea consistentă propusă de Preşedintele Trump pentru finanţarea activităţilor militarilor americani, prin Iniţiativa de Reasigurare Europeană, inclusiv pe teritoriul României. Amintesc, în acest context, că în această lună se va desfăşura, şi în România, impresionantul exerciţiu Saber Guardian 2017, care reflectă, o dată în plus, gradul avansat al cooperării şi interoperabilităţii noastre militare”, a mai spus Iohannis.

Declaraţiile au fost susţinute în cadrul recepţiei organizate de Ambasada SUA la Bucureşti, cu prilejul Zilei Independenţei SUA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici