- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (23.09.2011, 15:29)
- Miruna Badea ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Amenajarea facilităţii militare de la Deveselu va costa 400 de milioane de dolari
Costurile pentru amenajarea facilităţii de la Deveselu sunt de aproximativ 400 de milioane de dolari, a precizat, vineri, secretarul de stat Bogdan Aurescu, menţionând că în jur de 40 de milioane de dolari, reprezentând costuri anuale, vor fi suportate exclusiv de SUA.
Urmărește
896 afișări
Amenajarea facilităţii militare de la Deveselu va costa 400 de milioane de dolari (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)
Întrebat în legătură cu sumele concrete care vor fi cheltuite pentru amenajarea facitiăţii militare de la Deveselu, Aurescu a făcut referire la declaraţia dată de generalul american Patrick O'Riley în această localitate, în luna mai.
"Despre costuri am mai vorbit. Sunt estimate la aproximativ 400 de milioane de dolari - amenajarea facilităţii", a spus Aurescu.
El a adăugat că "în jur de 40 de milioane de dolari, costuri anuale" vor fi suportate exclusiv de SUA.
De asemenea, un interceptor va costa circa 10 milioane de dolari, sumă suportată de asemenea de partea americană. La Deveselu vor fi, potrivit lui Aurescu, trei silozuri a câte opt interceptoare fiecare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
"Dacă facem un raport costuri-beneficii, fără îndoială că aceste costuri pe care şi România le suportă sunt extrem de bine răsplătite prin gradul de securitate", a concluzionat secretarul de stat.
El s-a referit la faptul că România va suporta plata taxelor locale pentru proprietatea asupra terenului sau alte proprietăţi imobiliare de la Deveselu.
"SUA sunt responsabile pentru costul interceptorilor, transportului, construirii, întreţinerii elementelor din facilitate, pentru serviciile solicitate - primite şi furnizate. România este, la rândul său, responsabilă pentru acele elemente de infrastructură - clădiri, servicii - pe care le foloseşte exclusiv sau în mod principal în cadrul bazei", a declarat Aurescu în prezentarea conţinutului Acordului privind scutul.
El a spus că "România plăteşte taxele locale referitoare la proprietatea asupra terenului sau alte proprietăţi imobiliare", lucru "firesc pentru că România este proprietar".
Aurescu a subliniat că acordul prevede că "pentru orice alte elemente de infrastructură pe care părţile le folosesc în comun şi care vor fi construite, amenajate, modernizate în legătură cu baza sau facilitatea", costurile vor fi suportate în comun, proporţional cu gradul de utilizare.
De asemenea, Aurescu a mai spus că "SUA şi România cad de acord cu privire la acele costuri care trebuie suportate în comun".
"Deci România nu va suporta cheltuieli pentru lucrări sau servicii pe care nu le consideră utile sau pe care nu le-a aprobat în prealabil", a explicat el.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe