- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.02.2014, 23:41)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu: Nu acceptăm vicepremier pentru PC cu Daniel Constantin. E e o devalorizare a funcţiei
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că liberalii nu vor accepta ca PC să desemneze un reprezentant în funcţia de vicepremier, precizând că ar fi o devalorizare a funcţiei şi nu e posibil ca Daniel Constantin să fie pe aceeaşi poziţie cu Klaus Iohannis.
Urmărește
1056 afișări
Antonescu: Nu acceptăm vicepremier pentru PC cu Daniel Constantin. E e o devalorizare a funcţiei
Antonescu a declarat, la Realitatea TV, că PNL se va opune în continuare propunerii premierului Victor Ponta ca PC să obţină o poziţie de vicepremier.
"Domnul prim-ministru a motivat nevoia de a avea câte un vicepremier de la fiecare partid pentru ca să discute cu dânşii la Guvern decizii guvernamentale, adică să ştie poziţia fiecărui partid. Perfect de acord, acest lucru se poate face cu preşedintele PC, Daniel Constantin, într-un comitet de cinci în care avem prim-ministru, trei viceprim-miniştri şi preşedintele celuilalt partid, nu calitatea de vicepremier îţi conferă dreptul de a participa la această discuţie şi de a-ţi expune poziţia partidului tău", a spus Antonescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Liderul PNL a precizat că liberalii nu se "cramponează" de problema poziţiei de vicepremier pentru PC.
"Nu e un lucru de glumă, nu ne jucăm cu nasturi, nu suntem fabrică de vicepremieri. Vicepremierii în structura unui Guvern au fie destinaţia administrativă, în sensul de a facilita munca de coordonare generală a prim-ministrului, coordonând anumite ministere. Sigur, totul sub comanda prim-ministrului, dar ajutându-l în munca sa. Fie sunt simbolice, reflectând componente politice semnificative din acel Guvern", a declarat Antonescu.
El a menţionat că preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, se află în poziţia de vicepremier chiar dacă nu are portofoliu printr-o convenţie politică de la momentul conturării Guvernului.
Liderul PNL a menţionat că UNPR este un "partid ceva mai real, mai serios decât PC".
"Nu are nicio explicaţie ca PC să ofere şi el un vicepremier aşa cum oferă PNL şi oferă PSD. Deschis o spun, asta ar înseamna un soi de inflaţie, o devalorizare a funcţiei vicepremierului în acest Guvern, şi nu se poate ca noul Guvern să debuteze prin intrarea în funcţia de vicepremier de mână a lui Klaus Iohannis cu Daniel Constantin. Aşa ceva nu se poate (...)", a menţionat Antonescu.
El a precizat că în cazul celorlalte propuneri făcute de Victor Ponta, legate de funcţionarea Guvernului, nu există o împotrivire din partea PNL.
"Nu ne cramponăm în a-i face vreun necaz lui Daniel Constantin, pentru că nu treaba lui Daniel Constantin în viaţă să devină vicepremier, în Guvernul ăsta. În altul poate să devină premier când o fi, preşedinte, secretar general al ONU. Dar în acest Guvern, noi nu ne batem joc de funcţia de vicepremier", a mai susţinut Antonescu.
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că a propus în şedinţa USL o variantă în care Klaus Iohannis era ministru de Interne şi vicepremier, urmând ca Guvernul să aibă patru vicepremieri - PSD, PC, PNL, UNPR - dar nu s-a ajuns la un consens.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:06
-
astăzi, 22:00
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul