Antonescu: PNL optează pentru retragerea din Parlament, nu şi pentru renunţarea la mandate

Liderul PNL Crin Antonescu a anunţat, luni, că parlamentarii liberali au optat pentru retragerea din Parlament, dar nu pentru renunţarea completă la condiţia de aleşi, urmând să nu mai participe la şedinţe decât în situaţii legate de anticipate, schimbarea Guvernului, suspendarea preşedintelui.

Urmărește
201 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL optează pentru retragerea din Parlament, nu şi pentru renunţarea la mandate

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

"Am optat şi vom discuta această chestiune acum, la reuniunea USL, pentru o retragere din Parlament, de la lucrările Parlamentului, dar nu o renunţare completă la condiţia de parlamentar, cu alte cuvinte nu mai participăm împreună cu actuala majoritate la nicio şedinţă, la nicio acţiune, la niciun vot, cu excepţia situaţiilor care pot fi decisive, privitoare la alegeri anticipate, la schimbarea Guvernului, la suspendarea preşedintelui, eventual", a spus Crin Antonescu, după şedinţa BPC al PNL.

Antonescu a spus că, începând din acest moment, activitatea parlamentarilor PNL se va desfăşura doar în teritoriu, respectiv în relaţia cu alegătorii.

"Ne păstrăm calitatea de parlamentari şi posibilitatea de a vota într-o astfel de conjunctură în Parlament, iar în rest activitatea noastră de parlamentari va consta doar în activitatea din teritoriu, în relaţia cu cei care ne-au dat acest mandat şi, sigur, în pregătirea momentului în care vom avea o nouă pronunţare a electoratului român asupra alegerilor", a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus că această decizie a rezultat din discuţiile dintre conducerea partidului şi parlamentarii săi, acesta fiind şi numitorul comun care poate fi găsit împreună cu PSD.

"Asta este ce a rezultat din discuţia noastră. Cred că acesta este numitorul comun pe care îl putem găsi şi cu partenerii din USL", a spus Antonescu.

El a spus că decizia PNL intră în vigoare din acest moment şi va continua până când va exista un nou Parlament sau până în momentul în care, printr-un vot decisiv, se va putea hotărî schimbarea politică în România.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că social-democraţii vor propune în USL ca opoziţia să recurgă la un protest parlamentar, respectiv neparticiparea la lucrările Legislativului, până la eventuala înlocuire a actualului Guvern şi declanşarea alegerilor anticipate.

Protestul despre care a vorbit preşedintele PSD ar consta în neparticiparea parlamentarilor USL nici la lucrările de plen, nici la cele din comisii, nici la şedinţele Birourilor Permanente.

"Vom reveni la vot doar pentru a vota o moţiune de cenzură, un eventual guvern de tehnocraţi şi, bineînţeles, pentru a vota procedurile de declanşare a alegerilor anticipate", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici