Cei 18 candidaţi care AU CÂŞTIGAT DEJA alegerile parlamentare

În vreme ce în sediile de campanie se fac socotelile şi strategiile pentru campania care începe în câteva zile, unii dintre candidaţi sunt scutiţi de emoţiile votului din 9 decembrie, pregătindu-se deja pentru instalarea în fotoliile de parlamentar. Este vorba de cei 18 candidaţi ai minorităţilor naţionale care au ca şi asigurat câte un post de deputat.

Urmărește
1334 afișări
Imaginea articolului Cei 18 candidaţi care AU CÂŞTIGAT DEJA alegerile parlamentare

Cei 18 candidaţi care AU CÂŞTIGAT DEJA alegerile parlamentare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit legii, reprezentanţii minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară, obţin mandate de deputaţi dacă în alegeri câştigă un număr de voturi reprezentând cel puţin 10 la sută din coeficientul electoral. Acesta se stabileşte împărţirea numărului total de voturi valabil exprimate la nivel naţional pentru alegerea Camerei Deputaţilor la numărul de colegii uninominale. În 2008, a fost vorba de puţin peste 2.200 de voturi. Până acum, nu au existat cazuri în care candidaţii minorităţilor naţionale să nu intre în Parlament, mai ales că nu intră în alegeri în colegii uninominale, ci în aşa-numitul "colegiu naţional", ce include toate secţiile de votare din ţară şi din diaspora, evitând astfel loteria redistribuirii voturilor. De asemenea, nu există şi alţi candidaţi din partea organizaţiei din care fac parte.

În ordinea în care apar pe lista de pe site-ul BEC-ului, candidaţii care reprezintă minorităţile naţionale sunt:

1. Grosaru Mircea - Asociaţia Italienilor din România,

2. Mircovici Niculae - Uniunea Bulgară din Banat - România,

3. Amet Varol - Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România,

4. Păun Nicolae - Asociaţia Partida Romilor "Pro Europa",

5. Ignat Miron - Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România,

6. Vainer Aurel - Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România,

7. Ganţ Ovidiu Victor - Forumul Democrat al Germanilor din România,

8. Ibram Iusein - Uniunea Democrată Turcă din România,

9. Firczak Gheorghe - Uniunea Culturală a Rutenilor din România,

10. Merka Adrian Miroslav - Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România,

11. Gvozdenovici Slavomir - Uniunea Sârbilor din România,

12. Longher Ghervazen - Uniunea Polonezilor din România,

13. Stancu Ionel - Asociaţia Macedonenilor din România,

14. Manolescu Oana - Asociaţia Liga Albanezilor din România,

15. Zisolpol Dragoş Gabriel - Uniunea Elenă din România,

16. Ghera Djureci Slobodan - Uniunea Croaţilor din România,

17. Marocico Ion - Uniunea Ucrainenilor din România,

18. Pambuccian Varujan - Uniunea Armenilor din România.

Cu câteva excepţii, aceştia au deja la activ cel puţin 1-2 mandate de deputat, recordul fiind de 4 mandate - "bifate" de Varujan Pambuccian şi Slavomir Gvozdenovici. În număr de patru, excepţiile sunt Amet Varol - înlocuitorul lui Aledin Amet, actualul deputat al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani, Slobodan Djureci Ghera, candidat al Uniunii Croaţilor în locul actualului deputat Mihai Radan (care a schimbat fotoliul de deputat cu cel de primar al comunei Caraşova), Ion Marocico, înlocuitorul actualului deputat al Uniunii Ucrainenilor, Ştefan Buciuta, şi Ionel Stancu, desemnat de Asociaţia Macedonenilor în locul deputatei Liana Dumitrescu, decedată la începutul anului trecut.

Citeşte mai multe despre cei 18 candidaţi care AU CÂŞTIGAT DEJA alegerile parlamentare pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici