Cele mai NEOBIŞNUITE propuneri legislative iniţiate de parlamentari: animale scoase la pensie, o şcoală unde să înveţe aleşii şi Ziua Dăruirii

Parlamentarii au depus în sesiunea parlamentară trecută sute de propuneri legislative, unele dintre acestea fiind neobişnuite, precum înfiinţarea unei şcoli pentru parlamentari, pensionarea animalelor care au servit instituţiile publice sau un proiect de lege pentru combaterea antiromânismului.

Urmărește
1595 afișări
Imaginea articolului Cele mai NEOBIŞNUITE propuneri legislative iniţiate de parlamentari: animale scoase la pensie, o şcoală unde să înveţe aleşii şi Ziua Dăruirii

Cele mai NEOBIŞNUITE propuneri legislative iniţiate de parlamentari: animale scoase la pensie, o şcoală unde să înveţe aleşii şi Ziua Dăruirii

Senatorul PSD Nicolae Bădălău a depus în Parlament o propunere legislativă pentru instituirea „Zilei Dăruirii” pe 25 septembrie. Parlamentarul a adus ca argument principal pentru instituirea acestei zile un citat din Blaise Pascal: “Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi”.

“Dăruirea este, înainte de toate, un act profund şi personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi mai bun, generos: de a oferi celuilalt, de a te simţi împlinit, de a-i contamina pe alţii de bucuria vieţii. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva, poate însemna şi a simţi că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun şi mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă. Această nevoie este înrădăcinată în fiecare dintre noi”, se arată în expunerea de mortive.

Tot social democraţii vor şi sărbătorirea constructorilor. Aceştia au depus un proiect de lege prin care propun instituirea zilei de 14 septembrie ca „Ziua Naţională a Constructorului”.

“Rezultatul muncii constructorilor este într-o continuă interacţiune cu fiecare cetăţean, fie că este vorba despre domeniul public, fie despre cel privat. Breasla Constructorilor a reuşit să se impună în economia românească reprezentând deseori <motorul economiei>, chiar dacă în această perioadă acest sector nu este reprezentat la adevărata sa valoare în PIB-ul românesc”, se arată în expunerea de motice a propunerii legislative.

Iniţiatorii susţin că la 14 septembrie 1895 a fost inaugurat cel mai mare pod din Europa continentală: podul Feteşti – Cernavodă, cunoscut sub numele de “Podul Anghel Saligny” sau „Podul Carol I”.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici