Comisia de apărare din Senat: SPP nu va asigura protecţie preşedinţilor de partide

Comisia de apărare a Senatului a decis marţi că SPP nu va asigura protecţie şi preşedinţilor de partide parlamentare şi a respins o prevedere din Ordonanţa de Urgenţă nr.43 care stabilea secretizarea întregii activităţi a serviciului, a precizat preşedintele Comisiei, Marius Obreja.

Urmărește
945 afișări
Imaginea articolului Comisia de apărare din Senat: SPP nu va asigura protecţie preşedinţilor de partide

Comisia de apărare: SPP nu va asigura protecţie preşedinţilor de partide

"Prin legea de modificare a OUG nr. 43 se intenţiona introducerea sintagmei:<<Serviciul de Protecţie şi Pază poate asigura protecţie şi preşedinţilor de partide parlamentare, stabiliţi potrivit articolului 2>>.Noi nu am fost de acord cu introducerea acestui articol”, a declarat preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, senatorul PNL Marius Obreja.

Membrii comisiei au respins de asemenea introducerea articolului care prevedea ca activitatea serviciului de protecţie şi pază să constituie secret de stat, în ansamblul ei, potrivit lui Marius Obreja.

"De asemenea, nu am fost de acord ca activitatea serviciului de protecţie şi pază să constituie secret de stat în anasamblul ei. Este evident că sunt activităţi din cadrul SPP care nu au şi nu necesită acest caracter", a afirmat preşedintele Comisiei de apărare.

Marius Obreja a mai spus că dacă SPP consideră şi justifică necesitatea ca o anumită activitate pe care o desfăşoară să se supună regulilor secretului de stat, instituţia va trebui să facă demersurile necesare, afirmând că din partea Comisiei va exista sprijin în acest caz.

"Am convenit, pentru că nu suntem numai institiţie de control al SPP, ci şi de coordonare a dânşilor, deci îi şi ajutăm, ca dacă ei consideră şi justifică că o anumită activitate trebuie să se spună regulilor secretului de stat să facă demersurile necesare şi noi îi vom sprijini în a introduce punctual aceste activităţi, nu toată activitatea SPP”, a precizat Obreja.

Întrebat care dintre membrii comisiei au formulat aceste amendamente de respingere, Marius Obreja a declarat că a existat consens în rândul membrilor comisiei, nu dezbatere politică, precizând că amendamentele au fost aprobate cu unanimitate de voturi.

"Chiar dacă fac parte din opoziţie să ştiţi că astăzi, a fost aşa cum mi-aş dori pe legile din apărare sau siguranţă naţională, nu neapărat consens, dar o gândire canalizată în direcţia asta şi nu dezbatere politică", a apreciat Obreja.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici