- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.05.2016, 14:40)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia de statut: Valeriu Zgonea poate fi revocat. Parlamentul să ia act de vacantarea postului
Preşedintele Comisiei de statut, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat că Statutul permite revocarea lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei, afirmând că Birourile Permanente urmează să ia act de faptul că acesta nu mai are sprijin politic, iar revocarea va fi anunţată în plen, fără vot.
Urmărește
902 afișări
Comisia de statut: Valeriu Zgonea poate fi revocat. Parlamentul să ia act de vacantarea postului (Imagine: Alexandru Dobre / Mediafax Foto)
Bogdan Niculescu-Duvăz a susţinut că nu mai este nevoie de niciun vot al plenului Camerei Deputaţilor privind revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru că articolul 32 din statutul deputaţilor şi senatorilor prevede pierderea automată a funcţiei în momentul în care este retras sprijinul politic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
"În ceea ce priveşte problema domnului Zgonea problema este relativ simplă pentru că în Statut, în Legea nr. 96, care este lege organică, figurează la articolul 32, alineatul 3, în mod clar, la retragerea sprijinului politic pierderea automată a postului pe care l-a obţinut prin sprijin politic", a declarat Preşedintele Comisiei de statut, Bogdan Nicolae Duvăz, la finalul şedinţei de comisiei.
Preşedintele Comisiei de statut a susţinut că Birourile Permanente reunite urmează să constate dacă s-a respectat articolul 32, alineatul 3, respectiv retragerea sprijinului politic, urmând să se prezinte plenului revocarea lui Valeriu Zgonea.
"Eliberarea acestei poziţii, oricare dintre ele şi nu numai, se pierde automat, nu se votează nimic şi se informează plenul după ce Birourile permanente reunite, pentru că se folosesc instrumente ale Camerelor reunite, pot să constate că s-au respectat condiţiile articolului 32, alineatul 3. Birourile permanente vor constata dacă s-a respectat articolul 32, alineatul 3, respectiv retragerea sprijinului politic şi automat se prezintă plenului constatarea că nu mai poate să ocupe această funcţie", a afirmat Duvăz.
Social-democratul a precizat că decizia Comisiei a fost luată cu 5 voturi pentru şi unul împotrivă, de la PNL.
"Cinci voturi pentru, prin prezenţă (nu prin telefon-n.r) pentru că au venit pe rând", a declarat Duvăz întrebat câte voturi au fost exprimate „pentru” şi de ce doar patru membri au fost văzuţi intrând în sala de şedinţe.
"Florin Iordache a venit mai devreme şi am stat de vorbă pentru ca se suprapun comisiile, ca să nu fie confuzii", a susţinut Duvăz.
Bogdan Niculescu Duvăz a mai spus că nu este nevoie de modificarea Regulamentului pentru a-l revoca pe Zgonea.
"Nu este nevoie de modificarea Regulamentului (…) Regulamentul fiind conform CCR subsidiar legii, adică urmând legea, nu poate contrazice legea", a mai spus Duvăz.
Articolul 32, alin 3 din statut prevede că "pierderea sprijinului politic de către deputat sau senator atrage de drept încetarea calităţii de titular al oricărei funcţii obţinute prin susţinere politică"
Citeşte şi: Preşedintele Curţii Constituţionale: Valeriu Zgonea poate fi revocat de PSD din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor
Citeşte şi: Dragnea: Procedura de revocare a lui Zgonea, săptămâna viitoare. Ponta: Nu am o problemă cu funcţiile
Citeşte şi: Grupul deputaţilor PSD a decis în unanimitate să înainteze Biroului Permanent revocarea lui Zgonea
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe