Comisia Juridică rediscută din 15 martie peste 30 de decizii CCR privind Codul penal şi de procedură

Deputaţii din Comisia Juridică au decis să rediscute, începând cu 15 martie, cele peste 30 de decizii CCR şi peste 34 de iniţiative legislative care vizează Codul Penal şi de procedură penală, a declarat preşedintele Comisiei, Bogdan Ciucă.

Urmărește
378 afișări
Imaginea articolului Comisia Juridică rediscută din 15 martie peste 30 de decizii CCR privind Codul penal şi de procedură

Comisia Juridică rediscută din 15 martie peste 30 de decizii CCR privind Codul penal şi de procedură

“După mai multe episoade comentate public privind codurile penale, la nivel politic şi de comun acord cu instituţiile statului, s-au temporizat dezbaterile privind acest subiect şi s-au repus pe tapet o dată cu Raportul MCV, moment în care, inclusiv, instituţii care au solicitat temporizarea au cerut rediscutarea acestor proiecte. Biroul Politic a cerut Comisiei un calendar care să vizeze debaterile pe acest subiect”, a declarat preşedintele Comisiei Bogdan Ciucă.

El a afirmat că deputaţii din comisie vor avea de discutat, în perioada următoare, “peste 30 de decizii ale CCR privind cele două Coduri şi aproximativ 34 de iniţiative legislative care au în vedere cele două Coduri”, precum şi ordonanţe, proiecte care aparţin Guvernului, dar şi parlamentarilor.

La propunerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, membrii comisiei au convenit să înceapă rediscutarea proiectelor cu data de 15 martie, pentru a permite instituţiilor ablitate să participe la şedinţe.

“O să stabilim de comun acord calendarul ca toate instituţiile să poată participa”, a spus preşedintele Comsiei Juridice, afirmând că trebuie să se ţină cont şi de faptul că va începe campania electorală şi vor fi multe sărbători în perioada următoare.

În acelaşi timp, deputaţii din Comisia juridică au respins, în şedinţa de marţi, două proiecte de lege care vizau Codul Penal şi Codul de procedură penală. Cele două iniţiative legislative vizau vechea legislaţie şi au fost însoţite de rapoarte de respingere.

“Nu faptul că s-au adunat multe proiecte la comisie ne îngrijorează, ci faptul că suntem sesizaţi de profesionişti care simt nevoia clarificării rezultate ca urmare a deciziilor Curţii, a aplicărilor directivelor”, a mai spus Ciucă, precizând că a purtat discuţii, inclusiv, cu Ministerul Justiţiei care doreşte deblocarea acestei teme.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici