Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, joi, la ora 14.00. Şedinţa va fi condusă de Iohannis

Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte în şedinţă, joi, la ora 14.00, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Şedinţa CSAT este condusă de preşedintele Klaus Iohannis, care îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului.

Urmărește
1164 afișări
Imaginea articolului Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, joi, la ora 14.00. Şedinţa va fi condusă de Iohannis

Şedinţă a CSAT, joi, la ora 14.00

Temele aflate pe agenda şedinţei CSAT nu au fost încă precizate.

Din Consiliului Suprem de Apărare a Ţării mai fac parte: premierul, care are funcţia de vicepreşedinte CSAT, ministrul apărării naţionale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul economiei, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Roman de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

Cel mai probabil, la reuniunea de joi a CSAT nu va lua parte premierul Victor Ponta, acesta anunţând, marţi seară, că începând de miercuri se află în concediu.

Premierul Victor Ponta i-a delegat vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de conducere a Guvernului, în perioada 29 iulie - 9 august, premierul plecând în concediu de odihnă în acest interval de timp, se arată în decizia publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Precedenta reuniune a CSAT a avut loc în 9 iunie, iar la aceasta a participat şi premierul Victor Ponta. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului au fost incluse tematici referitoare la Strategia Naţională de Apărare a Ţării, activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în anul 2014, forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2016, proiectul Planului-cadru pentru continuarea procesului de restructurare şi modernizare a Armatei României în anul 2015, programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2027 şi în perspectivă şi implementarea deciziilor Summitului NATO din 2014.

De asemenea, defrişările ilegale ale fondului forestier naţional au reprezentat una dintre temele discutate.

La şedinţa CSAT din 9 iunie a luat parte şi premierul Victor Ponta, în cazul căruia DNA anunţase, cu câteva zile înainte, că este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese, cerere respinsă de parlamentari. Şedinţa CSAT de atunci a avut loc şi în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis îi ceruse lui Victor Ponta să demisioneze din funcţia de premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici