- Home
- Politic
- CLUJ-NAPOCA, (23.06.2017, 14:15)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cristian Diaconescu: Alegerile anticipate sunt complicate, ar perpetua criza politică dincolo de anul 2017
Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, susţine că organizarea de alegeri anticipate în România este un proces complicat din punct de vedere legislativ, care ar perpetua criza politică dincolo de anul 2017, iar preşedintele trebuie să numească un premier, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
555 afișări
Cristian Diaconescu: Alegerile anticipate sunt complicate, ar perpetua criza politică dincolo de anul 2017
Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, la un forum de diplomaţie publică la Universitatea Babeş-Bolyaice ar trebui să se întâmple luni la consultările de la Cotroceni, dacă preşedintele Klaus Iohannis trebuie să desemneze un premier de la PSD – ALDE sau de la alt partid, Cristian Diaconescu a spus că şeful statului trebuie să facă o serie de consultări şi pe baza lor să desemneze un prim-ministru care să prezinte garanţiile necesare care să asigure o majoritate în Parlament.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
„Regulile constituţionale îl obligă pe preşedintele României să facă o serie de consultări şi pe baza lor să desemneze un prim-ministru care să prezinte garanţiile necesare care să asigure un program de guvernare şi o majoritate în Parlament. Este singurul moment de deblocare pe care îl putem imagina în cadrul legal existent. (…) S-a vehiculat ideea alegerilor anticipate, mai ales pentru partidele de opoziţie, dar din punct de vedere legislativ este foarte complicat. E nevoie ca două guverne să cadă în Parlament, după care are loc într-o perioadă determinată o consultare între preşedintele ţării şi preşedinţii Camerelor şi abia apoi au loc alegeri anticipate. Este evident că ar perpetua criza dincolo de anul 2017”, a spus Diaconescu.
Potrivit acestuia, şeful statului trebuie să respecte regulile constituţionale şi are responsabilitatea de a coordona în aşa fel dialogul pentru a rezulta concluzia clară a acelei majorităţi pe care un prim-ministru se poate baza în momentul în care intră în discuţia Parlamentului.
Diaconescu a subliniat că o criză politică în societăţi democratice este „o dezvoltare normală” în condiţiile în care durează puţin şi forţele politice sunt suficient de capabile să continue demersurile de gestionare a intereselor ţării şi în condiţii de criză.
„Putem conta ca, după două-trei luni de la finalizarea acestei crize, România să poată fi capabilă să se angajeze la proiectele pe care le doreşte. Problema este cât se poate de complicată”, a mai spus fostul ministru de Externe.
Cristian Diaconescu a participat, vineri, în Aula Magna a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca la ediţia a V-a a Forumului de Diplomaţie Publică cu tema „Imaginea României pe plan extern. De la probleme la soluţii pe termen lung”.
Citeşte şi: Băsescu: PSD, deturnat în folosul influenţei şi puterii unor "incompetenţi şi guralivi", ca Dragnea şi Firea. Să se decidă dacă vrea să redevină partidul viu, util
Citeşte şi: Chestorul Camerei Deputaţilor, Mircea Drăghici, susţine că a fost ameninţat în ziua moţiunii: Dacă trece, copiii nu îşi vor mai vedea părinţii
Citeşte şi: Teodor Meleşcanu: Sunt un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de ministru de Externe. În principiu, voi continua mandatul la Minister
Citeşte şi: Teodor Meleşcanu: Bătălia adevărată este de a câştiga minţile oamenilor. Libertatea presei în România este un mare avantaj, dar şi o mare vulnerabilitate
Citeşte şi: FOTO | Întâlnire Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, la Bruxelles: L-am asigurat că România este o ţară stabilă. Am propus ca proiectul bugetului zonei euro să fie deschis şi pentru noi
Citeşte şi: Eugen Tomac: Liviu Balint, exclus din PMP. A avut comportament de maidanez politic la moţiune
Citește pe alephnews.ro: Europei Centrale și de Est îi lipsește infrastructura de încărcare pentru EV-uri. Bogdan Alecu: „Soluția pentru cei cu mașini electrice este să stea acasă și să aibă panouri fotovoltaice”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Băsescu: PSD, deturnat în folosul influenţei şi puterii unor "incompetenţi şi guralivi", ca Dragnea şi Firea. Să se decidă dacă vrea să redevină partidul viu, util
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe