- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (31.10.2020, 22:53)
- Ramona Cornea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Criza COVID 19 naşte noi domenii: Mediul de afaceri vrea un minister dedicat IMM-urilor şi digitalizării
Reprezentanţii mediului de afaceri din România cer instituirea unui minister dedicat IMM-urilor şi digitalizării şi măsuri instituţionale care să asigure supravieţuirea firmelor în criza provocată de epidemia de COVID 19.
Urmărește
154 afișări
Criza COVID 19 naşte noi domenii: Mediul de afaceri vrea un minister dedicat IMM-urilor şi digitalizării
Solicitările au fost făcute în cadrul evenimentului Topul Naţional al Firmelor Private din România la care au participat şi reprezentanţi ai Guvernului, în frunte cu premierul Ludovic Orban. Reprezentanţii firmelor din România au cerut un minister al IMM-urilor şi o serie de măsuri instituţionale.
„Această perioadă este una dificilă pentru noi toţi, una în care încercăm să menţinem competitivitatea firmelor, să menţinem locurile de muncă, dar trebuie să ne uităm şi la ceea ce înseamnă relansarea economiei. Noi ne propunem ca în patru ani de zile să ducem România în primele 20 de ţări în ceea ce înseamnă uşurinţa de a face afaceri. Acesta este principalul obiectiv pe care îl avem. Credem că trebuie luate câteva măsuri instituţionale şi propunerea noastră este să avem un minister dedicat IMM-urilor şi digitalizării pentru că sunt două concepte extrem de necesare în această perioadă“, a spus Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Jianu a afirmat că IMM-urile sunt companiile cu cea mai dificilă situaţie în timpul crizei şi a arătat că stimularea creării de locuri de muncă este extrem de importantă în acest context.
„Întreprinderile mici şi mijlocii sunt şi cele care duc greul acestei crize, dar şi cele mai dinamice, şi care întotdeauna, după fiecare criză, în 2008 şi 2010, ne-au arătat exact acelaşi lucru: că ele au reuşit să scoată România din criză, au creat cele mai multe locuri de muncă şi au contribuit la competitivitatea economiilor, nu numai româneşti, ci şi la nivel european şi global. (...) Considerăm că stimularea creării de locuri de muncă în această perioadă este esenţială pentru economia României“, a adaugat preşedintele CNIPMMR.
În cadrul evenimentului, premierul Ludovic Orban a spus că statul vine cu programe de sprijin pentru companii şi că nu va creşte taxele şi impozitele.
„O spun din capul locului că nu vom creşte taxe şi impozite. (...) Susţinem categoric cota unică de impozitare şi nu vom majora taxe şi impozite. Este împotriva obiectivului fundamental pe care îl are guvernul şi anume acela de a accelera relansarea economică. Pentru accelerarea relansării economice nu poţi să pui frână de tip fiscal, bariere de tip fiscal în relansarea companiilor şi în ceea ce priveşte taxarea muncii. Dimpotrivă, avem foarte multe programe de sprijin al companiilor, atât întreprinderile mici şi mijlocii, cât şi companiile mari. De asemenea, am gândit un întreg sistem de susţinere a realizării de noi investiţii private fie de investitori români, fie de investitori străini. De asemenea, vom veni şi cu alte măsuri de susţinere pentru mediul de afaceri“, a declarat Ludovic Orban.
Companiile premiate în cadrul evenimentului Topul Naţional al Firmelor Private din România au avut o cifră de afaceri de aproximativ 11 miliarde de lei, 1 miliard de lei profit brut şi peste 36.000 de salariaţi.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe