- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.10.2014, 11:51)
- Emma Toader
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum văd parlamentarii campania prezidenţială: Atipică, fără precedent, "o răfuială" cu "lovituri de teatru"
Campania electorală în desfăşurare este văzută de parlamentari, atât de către cei de la putere cât şi de cei din opoziţie, ca fiind "atipică", "fără precedent", fiind vorba, în opinia lor, mai mult de "o răfuială" şi de o luptă dusă de justiţie, cu "lovituri de teatru" sau "revelaţii spectaculoase".
Urmărește
436 afișări
Cum văd parlamentarii campania prezidenţială: Atipică, fără precedent, "o răfuială" cu "lovituri de teatru" (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)
"Campania este parazitată de diferite teme care nu au nicio legătură cu obiectivul alegerilor, şi anume alegerea preşedintelui României. Chiar şi atunci când un candidat ar vrea să-şi prezinte programul este foarte greu să spargă acest baraj creat de scandaluri permanente ale campaniei. Aşa ceva n-a mai fost", a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
El speră ca votanţii să-şi aleagă candidatul favorit în funcţie de ce propune acesta şi "nu în funcţie de calomniile lansate de PSD sau de alte atacuri lansate din zona Băsescu". "Cred că lumea s-a săturat de scandalul permanent dintre Ponta şi Băsescu şi când vor alege vor decide să pună punct acestui scandal", a adăugat Ludovic Orban.
Deputatul PSD Ioan Munteanu crede că această campanie este de fapt "o răfuială", "o luptă cu sistemul bine înrădăcinat al lui Băsescu". "Nu e o campanie electorală, ci o luptă între sistemul bine înrădăcinat al domnului Băsescu şi o parte din candidaţi. Pentru că ceilalţi candidaţi sunt ai lui Băsescu, îl reprezintă şi îi reprezintă", a precizat, pentru MEDIAFAX, Ioan Munteanu.
El a arătat că electoratul nu mai înţelege ce se întâmplă, mulţi fiind dezamăgiţi de această campanie, care este "o răfuială".
Deputatul Theodor Paleologu vede campania electorală ca fiind "tipic românească, bazată pe lovituri de teatru, acuzaţii şi revelaţii spectaculoase". "Din păcate e o campanie tipc românească, bazată pe lovituri de teatru, acuzaţii şi revelaţii spectaculoase. Are şi efecte colaterale, nu trece o zi fără percheziţii şi arestări. Ideile din campanie sunt zero din păcate, foarte puţin se vorbeşte despre proiecte şi programe", a declarat, pentru MEDIAFAX, Theodor Paleologu.
El a precizat că nu s-a gândit că Victor Ponta este ofiţerul acoperit despre care vorbea Traian Băsescu. "Este şocantă această informaţie şi dă o altă lumină a întregii cariere a lui Victor Ponta. Mai e un aspect, anume că problema nu e că ar fi fost ofiţer acoperit, ci e vorba de încălcarea unor legi, cum ar fi Constituţia", a adăugat Theodor Paleologu.
El a mai spus că nu ştie dacă acest lucru va afecta alegerea lui Victor Ponta pentru că după părerea sa electoratul lui Victor Ponta "nu reacţionează la nimic".
Deputatul UDMR Marton Arpad consideră campania electorală pentru prezidenţiale ca fiind "fără precedent". "Este o campanie electorală fără precedent în care nu se luptă nişte programe, promisiuni, ci parcă e o luptă dusă de justiţie, parcă ar fi o campanie a justiţiei. De vreo zece ani s-au adunat acţiunile, despre care am ştiut, în justiţie şi în care se dă acum verdicte", a precizat, pentru MEDIAFAX, Marton Arpad.
În opinia deputatului UDMR, campania electorală nu este un concurs între candidaţi, ci "între diferite cazuri din justiţie". "Acum nu se mai dezbate cine este mai curat din punct de vedere al respectării legalităţii, ci se dezbate cine este mai murdar", a mai spus Marton Arpad.
Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, apeciază şi el că această campanie electorală este atipică şi că "au bubuit subiectele legate de corupţie". "Campania electorală este atipică, nespecifică unui moment atât de important, precum alegerea celui mai important om în stat, preşedintele României. În loc să ne concentrăm pe programele politice ale candidaţilor, pe atribuţiile preşedintelui, ne concentrăm pe alte aspecte care puteau fi rezolvate şi după campania electorală. Acum au bubuit subiectele privind retrocedările, corupţia la cel mai înalt nivel, aspecte legate de incompatibilităţi. Noi nu ar trebui să ne facem agenda după priorităţile preşedintelui şi mă deranjează faptul că nu am forţa să spun că nu acestea sunt temele noastre în acest moment", a adăugat Tinel Gheorghe.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: DONAŢIILE în campania electorală: Câţi bani au primit partidele în prima săptămână de campanie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe