- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deputaţii PDL şi UDMR votează Legea lustraţiei
Deputaţii PDL vor vota proiectul legii lustraţiei, a declarat miercuri, în plen, liderul grupului democrat-liberal, Mircea Toader, menţionând că această lege este "târzie", dar trebuie făcută o reparaţie morală "pentru cei care au suferit şi şi-au dat viaţa".
Deputaţii PDL şi UDMR votează Legea lustraţiei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Toader a afirmat, la dezbaterile generale asupra proiectului legii lustraţiei, că din punct de vedere moral este nevoie de o lege a lustraţiei, dar din punct de vedere practic va fi o intervenţie minoră, deoarece "cei care la vremea respectivă puteau să nu conducă România au condus, au participat şi şi-au văzut de drumul lor".
"PDL va vota această lege, târzie, dar o vom vota şi, sunt convins, ca o reparaţie morală pentru cei care au suferit şi şi-au dat viaţa", a adăugat Toader.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
El a mai spus că nu trebuie blamaţi toţi cei care au fost membri ai Partidului Comunist, deoarece pentru o carieră profesională trebuia ca toţi să fie membri de partid, iar orice încercare de disidenţă era pedepsită imediat.
Mircea Toader a mai spus că legea este târzie şi trebuia făcută în 1991-1992. El a mai spus că, potrivit proverbului "lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba", cei care au condus România cu o concepţie ideologică este greu să se debaraseze de aceasta.
Şi deputaţii UDMR vor vota Legea lustraţiei, a declarat miercuri, în plen, deputatul Uniunii Attila Korodi, arătând că, la 20 de ani de la revoluţie, s-a reuşit compensarea financiară a unor dintre cei care au fost hărţuiţi de regimul comunist, dar a fost uitată reparaţia morală.
"După 20 de ani de la revoluţie ne aruncăm prosopul de la unul la celălalt", a spus Attila Korodi, arătând că este mândru să le spună părinţilor şi bunicilor săi că după 20 de ani se repară ceva.
"Sunt voci astăzi care spun că sunt probleme constituţionale cu această lege. Oare părinţii, bunicii noştri au fost întrebaţi de probleme constituţionale când cu fost hărţuiţi. Astăzi facem un bine. Dacă facem o analiză, cei care sunt responsabili, trebuie să facă un pas înapoi", a adăugat deputatul UDMR.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO