Deşi partidele de opoziţie din Turcia contestă rezultatul referendumului, Ponta se face că nu îl vede: "Nu este contestat de nimeni"

În contextul în care principalele formaţiuni de opoziţie din Turcia, respectiv Partidul Popular Republican (CHP) şi Partidul Popular Democrat (HDP) au denunţat "acte de manipulare" şi fraude electorale, contestând rezultatul referendumului de duminică, fostul premier, Victor Ponta, scrie pe Facebook că "rezultatul nu este contestat de nimeni".

Urmărește
426 afișări
Imaginea articolului Deşi partidele de opoziţie din Turcia contestă rezultatul referendumului, Ponta se face că nu îl vede: "Nu este contestat de nimeni"

Deşi partidele de opoziţie din Turcia contestă rezultatul referendumului, Ponta se face că nu îl vede: "Nu este contestat de nimeni" (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Mai mult, Ponta susţine că "în Turcia e altfel" faţă de cum e în România unde "contează ce votează oamenii, doar dacă votează cum se aşteapta "Propaganda" - altfel se consideră un vot greşit , contestat, criticat şi care oricum merită şi trebuie schimbat", potrivit Gândul.info.

"Poporul turc a votat / şi rezultatul nu este contestat de nimeni - deşi este foarte strâns ( doar 1,5 milioane voturi diferenţă)! Şi "democraţie" înseamnă că decizia aparţine celor care votează. Problema este că Uniunea Europeană nu este mulţumită de rezultat / nici presa internaţională / nici "deontologii" şi Propaganda din ţara noastră ( aia care sunt mai europeni decât europenii, mai democraţi decât democraţii şi mai catolici decât Papa)", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

"În Romania contează ce votează oamenii, doar dacă votează cum se aşteapta "Propaganda" - altfel se consideră un vot greşit , contestat, criticat şi care oricum merită şi trebuie schimbat. Uite că în Turcia e altfel", a mai scris Ponta.

Afirmaţiile lui Victor Ponta vin în contextul în care turcii au ieşit, duminică, la urne pentru a vota la referendumul constituţional convocat de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, în urmă căruia Turcia va deveni de facto o republică prezidenţială, în care Erdogan poate rămâne preşedinte până în 2029. Majoritatea s-a pronunţat, la limită, cu 51% în favoarea proiectului de instituire a sistemului prezidenţial, situaţie care îi va oferi prerogative sporite preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, conform rezultatelor finale ale referendumului constituţional desfăşurat duminică.

Citeşte continuarea pe Gândul.info.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici