- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (15.03.2016, 12:51)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dezbateri aprinse privind Legea prevenţiei. Comisia de sănătate a Camerei a respins-o, pe procedură
Comisia de Sănătate a respins,marţi, Legea prevenţiei,cu majoritate covârşitoare, pentru că în urma modificării pe care liberalii au adus-o proiectului de lege- renunţarea la înfiinţarea Agenţiei de Prevenţie în Sănătate -prima cameră sesizată devine Senatul, a declarat deputatul PSD Corneliu Buicu.
Urmărește
466 afișări
Dezbateri aprinse privind Legea prevenţiei. Comisia de sănătate a Camerei a respins-o, pe procedură (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Foto)
"(Proiectul de lege în forma iniţială prevedea înfiinţarea-n.r.)Agenţiei Naţionale de Prevenţie în Sănătate, cu alte cuvinete, modificare structurii Guvernului, Camera Deputaţilor fiind prima cameră sesizată şi Senatul cameră decizională. Prin propunerile venite din pare iniţiatorilor, să scoată complet Agenţia de Prevenţie în Sănătate din lege, se modifică, de fapt, legea într-o lege pentru care Camera Deputaţilor ar trebui să fie cameră decizională", a declarat preşedintele Comisiei de Sănătate, deputatul PSD Corneliu Florin Buicu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Astfel, Legea prevenţiei în sănătate va merge la Senat, ca primă cameră sesizată, unde senatorii vor lua act că proiectul de lege nu mai propune înfiinţarea Agenţiei de Prevenţie în Sănătate şi, după votul pe care îl vor da, proiectul de lege se va reîntoarce la Camera Deputaţilor, cameră decizională, a explicat preşedintele Comsiei de Sănătate.
Corneliu Florin Buicu a afirmat că ar fi fost "corect" ca liberalii să retragă proiectul la Camera Deputaţilor şi să îl depună la Senat, ca şi primă cameră sesizată.
Decizia Comisiei de Sănătate a fost precedată de discuţii aprinse.
Deputatul PNL Lucia Varga a afirmat că "fiecare minut înseamnă vieţi pierdute", afirmând că respingerea proiectului de lege înseamnă că majoritatea parlamentară nu este interesată de prevenţia în sănătate.
Deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu a criticat "discuţiile sterile" din Comsia de Sănătate, susţinând că nu se pot dezbate amendamente "într-o comisie care din punct de vedere juridic nu este competentă".
"Atâta timp cât prin amendamentele depuse se schimbă legea în totalitate şi în urma lor Senatul este prima cameră sesizată ceea ce spune domnul preşedinte mi de pare din punct de vedere legal perfect", a spus Steluţa Cătăniciu.
Deputatul UNPR Camelia Bogdănici a susţinut că proiectul de lege nu a primit avizul Guvernului şi că susţine Legea prevenţiei, însă, aşteaptă ca legea să fie adoptată regulamentar. "Nu avem avizul Guvernului. Aştept să facem un lucru legal. Eu sunt pentru prevenţie", a spus deputatul UNPR.
Deputatul PSD Cristian Buicu a susţinut că "PSD nu este împotriva prevenţiei, ci împotriva adoptării unor legi pe sub masă".
"Nu mai veniţi cu acuzaţii de genul PSD este împotriva prevenţiei. Eram împotriva înfiinţării unei agenţii care să gestioneze 3 miliarde de lei", a spus preşedintele Comsiei de Sănătate.
În urma respingerii Legii prevenţiei deputatul PNL Horia Cristian a afirmat că "în cei 7 ani nu am văzut nici o asemena concentrare de forţe, înlocuiri ale unor cetăţeni care nu au veni niciodată la comisie, de exemplu domnul Bănicioiu care a venit la comisie doar când a fost uns". "Măcar puteam să mimăm un proces democratic, măcar o parte dintre noi ar fi avut ocazia să citească legea", a susţinut liberalul, care a fost ulterior mustrat de preşedintele comisiei care i-a cerut să nu îşi mai jignească colegii.
Plenul Camerei Deputaţilor ar urma să ia o decizie cu privire la soarta proiectului liberal.
Citeşte şi: Eugen Nicolăescu: PNL a modificat legea prevenţiei în sănătate, pacienţii nu vor fi sancţionaţi
Citeşte şi: PSD va ataca la Curtea Constituţională Legea prevenţiei în sănătate, dacă trece de Parlament
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe