- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (05.04.2016, 20:25)
- Ana-Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragu: E corect principiul ca la muncă egală remuneraţia să fie egală, să vedem dacă putem implementa
Ministrul de Finanţe, Anca Dragu, a declarat marţi la Parlament că este de acord teoretic cu amendamentul la OUG 57/2015 dezbătut în Comisia pentru muncă, ca la muncă egală remuneraţia să fie egală pentru toţi funcţionarii publici, însă a precizat că implementarea ar putea dura ani.
Urmărește
1704 afișări
Dragu: E corect principiul ca la muncă egală remuneraţia să fie egală, să vedem dacă putem implementa (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
"Ca şi principiu, desigur este corect, la muncă egală remuneraţia să fie egală. Sunt absolut de acord cu acest principiu. Trebuie însă să vedem în ce măsură este implementabil acest principiu, cred că trebuie să ne uităm la un orizont de timp de câţiva ani să ajungem într-adevăr să putem spune că pentru muncă egală remuneraţia este egală", a declarat ministrul.
Întrebată cum va reuşi Guvernul să susţină proiectele legislative ale Parlamentului care presupun cheltuieli care nu sunt prevăzute în buget, cum este amendamentul Comisiei pentru muncă, Dragu a spus că implementarea acestor măsuri presupune alte măsuri de reducere a unor cheltuieli sau de creştere a unor venituri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Noi avem un deficit bugetar pentru anul 2016 de aproape 3% din PIB, practic este maximum pe care îl putem avea în vedere, conform regulilor europene, ca atare, implementarea oricăror măsuri care costă, care au impact bugetar trebuie să fie compensate de alte măsuri de reducere a altor cheltuieli sau de creştere a unor venituri", a spus Anca Dragu.
Citeşte şi: Deputaţii din Comisia de muncă adoptă 130 de amendamente care vor scoate bani serioşi din buget. Unul singur are impact bugetar de 1,6 miliarde lei. PSD: "Argumente că nu sunt bani, deschidem cutia Pandorei şi dăm drumul la infringement nu ne mai sunt pe plac"
Ministrul a mai spus că există deja unele constrângeri bugetare generate de aplicarea noului Cod fiscal, măsurile de relaxare fiscală pentru anul următor, lucru care "îngustează spaţiul bugetar".
Deputaţii din Comisia de muncă au dezbătut, marţi, timp de şapte ore, legea pentru adoptarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în 2016 şi alte măsuri fiscal-bugetare, adoptând 130 de amendamente.
La OUG nr. 57/2015 au fost aduse în jur de 130 de amendamente, al căror impact bugetar este semnificativ, o parte dintre acestea fiind susţinute de PSD, cum ar fi modul de calcul a pensiilor militare şi egalizarea salariilor funcţionarilor, păstrarea salariilor pentru unele categorii la nivelul la care sunt garantate prin contractele colective de muncă care expiră la sfârşitul anului 2016, acordarea sporului de doctorat celor care au obţinut acest titlu în perioada 2010-2014, dar şi majorarea indemnizaţiiilor de sedinţă primite de consilierii locali.
Deputaţii PNL s-au abţinut pe parcursul dezbaterii OUG nr. 57/2015, criticând PSD pentru adoptarea acestor ''fumigene electorale'' şi cerând prezenţa ministrului Muncii în Comisie pentru a explica dacă Guvernul dispune de banii necesari adoptării acestor măsuri fiscal-bugetare.
Cât priveşte amendamentul care prevede egalizarea salariilor funcţionarilor din administraţia locală cu a celor din administraţia centrală, preşedintele Comisiei de muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, a afirmat că impactul bugetar calculat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) este de 1,6 miliarde de lei.
Într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu a arătat că nu înţelege pe ce se bazează exact calculele celor de la Finanţe. ''Sunt primării care au bani şi vor să-şi plătească mai bine funcţionarii, dar nu îi lasă legea în prezent. Nu influenţează deficitul, nu se dau bani de la bugetul de stat'', a explicat liberalul.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe