Editorial Cristian Tudor Popescu: Legea prezervativului tardiv

Cred că nu se înţelege un lucru esenţial în ce priveşte lustraţia. S-a tot vorbit de asanare morală. Adică, cum? Consideră cineva că în cei 5 ani de ţinere pe tuşă, foştii nomenclaturişti comunişti vor trăi zguduiri morale, se vor căi, vor provoca ambuteiaje cu limuzinele pe drumul Damascului? Dacă da, acel cineva e lustrabil cu duhul.

Urmărește
1225 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Legea prezervativului tardiv

Editorial Cristian Tudor Popescu: Legea prezervativului tardiv (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Sensul acestei legi, aplicată însă atunci, în '90, la graniţa dintre orânduiri, era ţinerea departe un timp de funcţiile publice a nomenclaturiştilor comunişti, pentru ca ei să nu perpetueze practicile şi năravurile din vechiul sistem, împiedicând schimbările către noul tip de societate. S-a considerat că în 5 ani, cursul către democraţie şi capitalism va fi ireversibil, drept care respectivii nu sunt interzişi pe viaţă, pot apoi să revină şi să fie aleşi sau numiţi.

Or, ce sens mai are aplicarea acestui prezervativ pentru protecţia societăţii după scurgerea a 22 de ani de contacte neprotejate, cu perversiuni şi violenţă, ale clasei politice cu poporul? Inşi din aparatul comunisto-securist au ajuns parlamentari, miniştri, premieri, şefi de stat. După ce Iliescu şi Băsescu n-au avut nicio problemă în a deveni presedinţi ai României, iar Voiculescu vicepreşedinte al Senatului, ne bucurăm acum să-l lustrăm pe Michi Şpagă, după ce şi-a umplut sacii din căruţă?

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici