- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.10.2015, 10:14)
- Ştefan Pană
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elena Udrea a venit la Parlament să îşi vadă dosarul: Din comunicatul DNA nu am înţeles despre ce e vorba
Deputatul Elena Udrea a venit, joi, la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor pentru a-şi consulta dosarul, afirmând că nu vrea să se pronunţe până ce nu află acuzaţiile, având în vedere că toate informaţiile le are din presă, iar din comunicatul DNA nu a "înţeles foarte bine despre ce este vorba".
Urmărește
1400 afișări
Udrea a venit la Parlament să îşi vadă dosarul: Din comunicatul DNA nu am înţeles despre ce e vorba (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)
Elena Udrea era aşteptată încă de miercuri pentru a-şi studia dosarul, însă a transmis că nu poate ajunge deoarece avocatul nu este disponibil. Joi, Udrea a precizat că singurele informaţii pe care le are despre acuzaţii vin din presă. "Am văzut doar ce spuneţi dumneavoastră, în presă, şi văd că de la o zi la alta şi dumneavoastră, presa, aveţi informaţii diferite sau interpretări diferite aşa că evident că am venit să văd acest dosar", a spus deputatul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Udrea a refuzat să dea explicaţii şi despre acuzaţiile DNA privind scoaterea din patrimoniul public a unei vile din Eforie şi vânzarea la preţ subevaluat sau despre informaţiile că în tranzacţie ar fi fost implicat şi fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu.
"Nu ştiu nici că ar fi închiriat-o, nici că numele ar apărea în dosar, deci eu doar ascult ce spune presa şi mă raportez la asta. Logic este să mă duc să văd în realitate ce este în acest dosar, mai ales că din comunicatul DNA nu am înţeles foarte bine despre ce este vorba, despre ce ani, despre ce sume. Până nu văd dosarul nici nu ştiu pe ce anume să mă pronunţ", a spus deputatul.
Elena Udrea îşi va studia joi dosarul, urmând ca deputaţii din Comisia juridică să întocmească un raport asupra solicitărilor DNA de urmărire penală, reţinere şi arestarea preventivă vineri dimineaţa. Luni, raportul Comisiei va fi discutat în şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor, care urmează să stabilească data la care va avea loc plenul în care se vor vota cererile procurorilor. Cel mai probabil, votul va avea loc miercuri.
DNA cere ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea umrăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.
Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.
De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.
Într-un comunicat de presă transmis marţi, DNA arată că procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul în acest caz, pentru a fi sesizată Camera Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale a Elenei Udrea, care a îndeplinit, succesiv, în perioada decembrie 2008 - februarie 2012, funcţiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Aceasta este suspectată de luare de mită, în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată şi fals în declaraţii de avere în formă continuată, cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2012.
De asemenea, procurorul şef al DNA a transmis acest referat ministrului Justiţiei, pentru a solicita Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a Elenei Udrea, pentru luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei şi spălare de bani în formă continuată.
Citeşte şi: DNA cere REŢINEREA şi arestarea Elenei Udrea într-un nou dosar. Ea este acuzată că a primit de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari pentru un contract cu Hidroelectrica. REACŢIA Elenei Udrea
Citeşte şi: Elena Udrea, despre noul dosar în care i se cere arestarea: Bogdan Buzăianu, cel la care a mers contractul cu Hidroelectrica. Topoliceanu a folosit mita
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: DNA cere REŢINEREA şi arestarea Elenei Udrea într-un nou dosar. Ea este acuzată că a primit de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari pentru un contract cu Hidroelectrica. REACŢIA Elenei Udrea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe