- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (13.02.2015, 14:28)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXCLUSIV - Gorghiu: I-am cerut demisia lui Vosganian. Dacă nu, voi propune excluderea sa. SCRISOAREA către senatori
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu le-a transmis o scrisoare senatorilor PNL, în document, obţinut de MEDIAFAX, aceasta spunând că i-a cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar dacă nu va face acest lucru va propune excluderea sa din partid.
Urmărește
1283 afișări
Alina Gorghiu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Într-o scrisoare adresată, vineri dimineaţă, senatorilor liberali şi obţinută de MEDIAFAX, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că respingerea cererii de încuviinţare a începerii urmăririi penale pentru senatorul Varujan Vosganian nu poate rămâne fără urmări politice şi că îi este greu să accepte ”drumul greşit” ales de o parte dintre senatorii PNL.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Gorghiu precizează că i-a cerut lui Vosganian demisia din PNL, iar dacă acest lucru nu se va produce, atunci va propune excluderea acestuia din PNL.
”I-am cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar în cazul în care acest lucru nu se va produce, voi propune excluderea acestuia din Partidul Naţional Liberal. De asemenea, luni, voi fi prezentă la şedinţa grupului parlamentar al senatorilor PNL, pentru a a stabili împreună modalitatea prin care accidentul politic petrecut pe 12 februarie să nu se mai repete vreodată”, afirmă Gorghiu.
Ea mai spune că înţelege efectul emoţional al discursului lui Varujan Vosganian, aşa cum înţelege colegialitatea şi, poate, chiar prietenia unora cu cel aflat în chestiune, dar îi este greu să accepte ”un drum atât de greşit”.
”Rezultatul votului nu îl ajută în niciun fel pe domnul Varujan Vosganian, care nu are posibilitatea de a se apăra în faţa acuzaţiilor care i se aduc şi devine, astfel, vinovat în faţa opiniei publice, înainte chiar de a fi judecat”, le spune Alina Gorghiu senatorilor liberali.
Liderul PNL Alina Gorghiu adaugă că ceea ce s-a întâmplat în Senat ”îi ajută politic pe toţi cei care nu pot trăi fără minciuni şi manipulare”, precizând că liberalii au ajuns să fie judecaţi de Victor Ponta şi Elena Udrea şi ”culmea, mulţi să le şi dea dreptate”.
”Există riscul să pierdem încrederea oamenilor care, pe 16 noiembrie, au fost alături de noi şi, mai ales, alături de Klaus Iohannis. Acei oameni au ieşit în stradă, mulţi au stat o zi întreagă în frig să voteze, au strigat pentru democraţie şi schimbare. Nu aceasta este schimbarea pe care o doresc şi ştiu că nu aceasta este calea pe care o aveţi în vedere, inclusiv senatorul Varujan Vosganian. Faptele sunt, însă, mai puternice decât bunele intenţii, iar votul de joi, chiar dacă nu este definitoriu pentru ce vrem să facem, ne poate anula o parte însemnată din susţinerea de care ne bucurăm în prezent”, le scrie Gorghiu senatorilor liberali.
Ea mai precizează că PNL are, în acest moment, conform sondajelor de opinie, cea mai mare cotă de încredere din istoria acestui partid, după 1990, şi că ”această realitate ne obligă la o şi mai mare responsabilitate şi înţelepciune”.
”Nu avem un cec în alb de la nimeni, ca să ne permitem risipa încrederii şi ratarea obiectivelor. Aşa cum am ajuns aici, la fel putem să ne prăbuşim, doar că acum căderea se va face de la mare înălţime, cu şanse scăzute de a ne mai ridica. Nu pot permite o astfel de perspectivă. Nu am acceptat să fiu preşedintele acestui partid pentru cărţi de vizită sau pentru a mima reforma, ci pentru că eu cred în Partidul Naţional Liberal. Voi lua, cu toate riscurile şi de fiecare dată, măsurile necesare pentru a apăra PNL, inclusiv faţă de cei care îi prejudiciază imaginea din interior. Adversarul nostru nu se mai află în exterior, suntem în competiţie doar cu noi înşine. Electoratul nu mai alege partidele, ci faptele acestora. Le putem arăta oamenilor că, deşi suntem supuşi greşelii, ne putem corija sau putem să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic grav”, mai spune Alina Gorghiu în scrisoarea adresată senatorilor PNL.
Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate 71 de voturi "împotrivă", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.
Ulterior, vicepreşedintele PNL Alin Tişe i-a cerut lui Varujan Vosganian să îşi dea demisia de onoare din partid, "pentru a nu exista discuţii că este protejat de PNL", iar deputatul PNL Cristina Pocora a declarat că senatorul Varujan Vosganian ar trebui să facă "un pas în afara PNL" după "incidentul" de la votul din Senat care a dus la respingerea solicitării DIICOT, motivând că situaţia afectează imaginea partidului.
Citeşte şi:
Senatul a respins cererea de începere a urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian
Citeşte şi:
Iohannis: Aşteptam ca Senatul să încuviinţeze cererea în cazul Vosganian. Nu s-a înţeles necesitatea schimbării
Citeşte şi:
Ponta: Votul Vosganian - o mare greşeală. Alianţa Blaga/Gorghiu/Geoană/Vanghelie îşi arată priorităţile
Citeşte şi:
Procurorul-şef al DIICOT: Vom cere din nou avizul Senatului în cazul Vosganian, dacă vor apărea date noi
Citeşte şi:
Senator PNL: Cazul Vosganian va fi rezolvat luni la discuţia Alinei Gorghiu cu grupul PNL
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Senatul a respins cererea de începere a urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace