- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (30.10.2017, 22:14)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostul colonel SRI Daniel Dragomir vorbeşte despre cum erau interceptaţi adversarii politici în 2009 şi unde se raporta
Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, a declarat luni seara, la Antena 3, că în timpul alegerilor din 2009 au fost unităţi operative care au dat detalii direct conducerii SRI despre ce făceau şi ce vorbeau unii politicieni, consideraţi în tabăra rivală.
Urmărește
3035 afișări
Fostul colonel SRI Daniel Dragomir vorbeşte despre cum erau interceptaţi adversarii politici în 2009 şi unde se raporta
„Am indicat concret că în acele momente primul adjunct al serviciului era în contact direct cu şefi de unităţi şi subunităţii care îl informau cu privire la activităţile unor persoane. Am indicat să solicite care au fost efectivele şi persoanele sub supraveghere şi măsurile de siguranţă naţională şi care raportau pe linie ierarhică si raportau cu activităţile, discuţiile unor persoane politice din tabăra opusă”, a declarat fostul colonel SRI Daniel Dragomir, la Antena 3.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Dragomir spune că Serviciul Român de Informaţii nu s-a implicat în alegeri, însă erau unităţi care raportau date despre adversari politici direct conducerii SRI.
“La orele 21, sondajul scos de B1 TV a indicat 50,4% la 49,6%. La 21.00 acest sondaj se referea la voturile până la 19.00 şi fără Diaspora, prin emiterea acestui exit poll am rugat comisia să compare cu rezultatele finale, plus diaspora. Veţi observa că exit pollul a arătat exact rezultatul final”, a declarat Daniel Dragomir.
Acesta a precizat că matematic este imposibil ca un sondaj pentru ora 19.00 să arate şi rezultatul final de la ora 21.00.
“Nu am făcut declaraţii cu privire la veridicitatea rezultatelor, m-am referit la faptul că acei oameni s-au întâlnit pentru a găsi soluţii pentru a-şi salva funcţiile”, a spus fostul angajat SRI.
Daniel Dragomir a fost audiat luni în comisia de anchetă a alegerilor din 2009. În faţa parlamentarilor, a precizat că scopul “celulei de criză” din locuinţa lui Gabriel Oprea a fost să nu aibă loc renumărarea voturilor din Diaspora.
Dragomir a mai declarat că la întâlnirea din seara alegerilor au participat Gabriel Oprea, George Maior, Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi, Dan Andronic şi Vasile Dâncu.
Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 s-a constituit după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic, care a recunoscut că a participat la o întâlnire în seara celui de-al doilea tur al alegerilor prezindenţiale, acasă la Gabriel Oprea. La întâlnire se aflau, printre alţii, George Maior, şef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, toţi preocupaţi de câştigarea alegerilor de către Traian Băsescu.
Şeful de campanie al lui Mircea Geoană în 2009, Viorel Hrebenciuc, a ridicat mai multe semne de întrebare legate de votul din Diaspora, în momentul audierii sale în comisie.
„Eu consider că tot ce s-a întâmplat e în Diaspora”, a spus Hrebenciuc, care a arătat că într-o secţie de vot din diaspora se puteau contabiliza, la 4 minute de vot, maximum 1050 de voturi.
„La Gara de Nord au votat 730 de oameni, şi erau cozi prezentate de televiziuni. La Universitate au votat 930 de oameni. La Paris aveam 3785 de alegători. Premisa e că tot ce e peste 1050 poate fi supus suspiciunii”, a spus Hrebenciuc.
Pe de altă parte, vicepreşedintele AEP în 2009, Ana-Maria Pătru, a transmis o scrisoare Comisiei de anchetă în care precizează că ar fi utilă lămurirea modului în care firma SIVECO, controlată de Irina Socol, câştiga licitaţiile pentru softuri, cum ar fi cele privind numărarea voturilor şi lăsa de înţeles că fosta şefă SIVECO, Irina Socol, ar fi apropiată de SRI.
„Nu există motive temeinice de îndoială privind rezultatul alegerilor. Consider însă că e suspect faptul că Siveco, firmă controlată de Irina Socol, a câştigat aproape toate licitaţiile privind softurile de numărare şi trasmitere a datelor către AEP. Cred că ar fi utilă lămurirea modului în care firma SIVECO câştigă aceste licitaţii pentru softuri de numărare a votului şi transmitere a datelor, chiar dacă ele sunt deschise prin sistem SEAP”, a scris Pătru.
În al doilea tur de scrutin din 2009 s-au calificat candidatul PSD Mircea Geoană şi preşedintele în exerciţiu la acea vreme Traian Băsescu, ultimul câştigând un nou mandat cu 50,33% din voturi.
Partidul Social Democrat a contestat rezultatul alegerilor, reclamând fraude electorale, dar Curtea Constituţională, după ce a cerut renumărarea voturilor anulate, a validat rezultatul alegerilor.
Citeşte şi: Schimbări la Legea pensiilor: pensia de invaliditate şi de urmaş pot fi cumulate cu venituri din activităţi independente / Modificările votate de deputaţi rezolvă cazuri ca cel al tinerei bolnave de scleroză multiplă
Citeşte şi: Liviu Dragnea: Rectificarea va fi pozitivă, iar deficitul va fi sub 3% şi în 2017, şi în 2018
Citeşte şi: Iordache, despre aniversarea lui Dragnea la doi ani de la comemorarea Colectiv: Asta este viaţa / Liderul PSD: Petrecerea nu e dată în cinstea zilei mele. Unii se folosesc şi acum de moartea acelor copii
Citeşte şi: Kevin Spacey a recunoscut că este homosexual, după ce a fost acuzat de actorul Anthony Rapp de hărţuire sexuală
Citeşte şi: #COLECTIV: Slujbă de pomenire pentru cei 64 de tineri care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei/ Zeci de oameni au venit pentru a aprinde lumânări şi a se ruga | FOTO, VIDEO
Citeşte şi: #Colectiv. Justiţia, paşi mici către găsirea responsabililor/ Piedone: Mă simt vinovat că trăiesc. Peste 3.000 de primari din România semnează pe aceleaşi legi pe care am semnat eu
Citeşte şi: #Colectiv | La doi ani după tragedie: Infecţiile nosocomiale rămân în spitale. Medicii le raportează, dar Ministerul Sănătăţii nu le centralizează
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Iordache, despre aniversarea lui Dragnea la doi ani de la comemorarea Colectiv: Asta este viaţa / Liderul PSD: Petrecerea nu e dată în cinstea zilei mele. Unii se folosesc şi acum de moartea acelor copii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe