Grindeanu, întrebat de ce nu a participat la întâlnirea cu ambasadorii: Am avut alt program

Premierul Sorin Grindeanu a precizat joi că nu a participat la întâlnirea cu ambasadorii, pe tema OUG de modificare a Codurilor, pentru că a avut alt program legat de proiectul de buget şi, pe de altă parte, a ''înţeles'' că s-a depus o moţiune de cenzură.

Urmărește
5056 afișări
Imaginea articolului Grindeanu, întrebat de ce nu a participat la întâlnirea cu ambasadorii: Am avut alt program

Grindeanu, întrebat de ce nu a participat la întâlnirea cu ambasadorii: Am avut alt program

''Am avut program...alt program, împreună cu colegii din Parlament legat de ceea ce vom face zilele următoare. Intră bugetul în dezbaterea Parlamentului, scadenţat. Am înţeles, şi am vrut să vin să văd, că s-a depus o moţiune de cenzură. Sunt lucruri normale şi importante pentru un Guvern care trebuie să fie gestionat'', a spus Grindeanu, întrebat de ce nu a participat la întâlnirea cu ambasadorii pentru a discuta despre OUG care dezincriminează mai multe infracţiuni.

Grindeanu a adăugat că a fost reprezentat la întâlnirea cu ambasadorii de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

Potrivit informaţiilor din mass-media, premierul Sorin Grindeanu avea programată miercuri o întâlnire cu şase ambasadori acreditaţi în România, printre care cel al Belgiei, Canadei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Statelor Unite ale Americii, dar nu s-a prezentat.

El a avut însă miercuri dimineaţa o întâlnire cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm. Informaţia a fost confirmată de Marian Neacşu, consilier onorific al premierului, care a declarat că discuţiile au avut loc la solicitarea ambasadorului SUA la Bucureşti. Întâlnirea era programată, spune Neacşu, înainte de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Codurilor Penale.

Pe de altă parte, Ambasadele Belgiei, Canadei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Statelor Unite ale Americii şi-au exprimat miercuri seara "profunda îngrijorare" cu privire la acţiunile Guvernului din noaptea de 31 ianuarie, avertizând că au dus la subminarea progreselor înregistrate în România în lupta împotriva corupţiei.

"Acest act, ce contravine înţelepciunii colective a întregii comunităţi judiciare şi a statului de drept, unor elemente credibile ale societăţii civile şi îngrijorării demonstrate de cetăţenii români în ultimele două săptămâni, nu poate decât să submineze reputaţia României în rândul comunităţii internaţionale şi riscă să afecteze parteneriatele bazate pe valori comune, inerente principiilor conducătoare ale UE şi NATO. Sperăm că Guvernul României va inversa acest curs care nu este util. Deşi ocazional sunt necesare amendamente la legi şi proceduri existente, aceste schimbări trebuie să se facă doar printr-un proces de consultare amplă şi credibilă cu toţi actorii", au arătat reprezentanţele diplomatice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici