- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (06.09.2016, 09:11)
- Radu Tutulan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video INTERVIU - Primarul Sectorului 6: Vom amenaja în sector un centru medical pentru copii şi bătrâni - VIDEO
Primarul Sectorului 6 din Bucureşti, Gabriel Mutu, a declarat, în cadrul unui interviu pentru MEDIAFAX, că primăria va investi în amenajarea unui centru medical destinat copiilor şi bătrânilor, iar cu privire la lipsa locurilor de parcare a precizat că e împotriva parcărilor supraterane.
Urmărește
2270 afișări
În cadrul interviului acordat agenţiei de presă MEDIAFAX, Gabriel Mutu a precizat că, de anul viitor, are în plan ca pe toate străzile secundare din Sectorul 6 să introducă sensuri unice de circulaţie a maşinilor, iar prima zonă unde vor fi implementate aceste sensuri unice va fi cartierul Militari. Astfel, a explicat primarul Sectorului 6, numărul locurilor de parcare ar putea creşte cu până la 30%, fiindcă şoferii vor putea lăsa maşinile pe ambele părţi ale drumului.
Totodată, edilul a explicat şi planurile de investiţii pe care le are primăria în vederea amenajării unui centru medical destinat copiilor şi vârstnicilor precum şi construirea a două blocuri cu locuinţe sociale şi pentru tineri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
Iar cu privire la parcul Drumul Taberei, Gabriel Mutu a dezvăluit că reamenajarea realizată cu bani de la Uniunea Europeană nu s-a realizat corect, astfel încât acum Primăria Sectorului 6 e obligată să restituie Ministerului Dezvoltării, din bugetul local, nu mai puţin de opt milioane de lei.
Redăm integral interviul acordat MEDIAFAX de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu:
Reporter: Domnule primar, cât din activitatea dumneavoastră se desfăşoară la birou şi cât pe teren?
Gabriel Mutu: De la opt dimineaţa până la ora 16:30 sunt prezent în primărie, având în vedere că avem foarte multe documente, foarte multe acte care trebuie semnate, pot spune că avem metri cubi săptămânal de semnat, mii de documente şi de la 16:30, în permanenţă, în fiecare zi sunt prezent pe stradă. Pe de-o parte pentru a verifica investiţiile care sunt în curs în sector şi pe de altă parte pentru a identifica alte teme care trebuie rezolvate şi doresc să le preiau direct de la sursă, direct de la oamenii care locuiesc în acest sector.
Reporter: Ce aţi găsit în Primăria Sectorului 6 în momentul în care aţi devenit primar şi ce aţi găsit pe teren, apoi, când aţi ieşit?
Gabriel Mutu: Aş începe invers. Pe teren ştiam ce este, pentru că în ultimii doi ani şi jumătate, chiar trei ani de zile, am fost prezent aproape în fiecare zi în Sector şi ştiam exact ce se întâmplă în Sector. Iar în primărie am găsit, pe de-o parte, oameni care şi-ar fi dorit să se implice, dar nu erau lăsaţi, şi pe de altă parte, cum să spun, dezorganizare din punct de vedere al strategiei care ar fi trebuit să fie aplicată în sector. Şi aici discutăm, spre exemplu, în primul rând despre prezenţă. Am explicat că simpla prezenţă a oamenilor în Direcţiile pe care le conduc sau în care lucrează rezolvă cel puţin 30% din problemele pe care le avem. Şi aşa este!
Reporter: Ne putem aştepta ca de anul viitor să vedem noi parcări în Sectorul 6?
Gabriel Mutu: Da, pot să spun următorul lucru, am cerut ADP Sector 6 să ia în calcul reproiectarea locurilor de parcare existente. Ce se întâmplă, ele până în acest moment nu au fost gândite şi realizate în baza unor proiecte cu analiză serioasă în spate, ci, pur şi simplu erau locuri de parcare trasate şi cam atât. Prin simpla reproiectare a acestor locuri, putem câştiga cel puţin 15-20% mai multe locuri de parcare. Parcările supraterane nu le-am susţinut şi nu le voi susţine, având în vedere că noi suntem într-un deficit de spaţiu verde foarte mare. Am avut discuţii şi cu marii retaileri, cu parte din retailerii din Sector pentru a deschide parcările pe timp de noapte, astfel încât aceste parcări să preia din necesarul locurilor de parcare pentru reşedinţă. Pe de altă parte, vorbeam mai devreme de introducerea sensurilor unice în Sectorul 6.
Reporter: Aşadar, ne-am putea aştepta ca de anul acesta sau de anul viitor străzile secundare din Sectorul 6 majoritatea să fie cu sensuri unice sau chiar toate?
Gabriel Mutu: Da, în această toamnă vrem să introducem o zonă, facem un proiect pilot şi introducem aceste sensuri unice, vedem exact care este reacţia, pentru că este foarte important să nu greşim. Nu poţi introduce sensuri unice în tot sectorul, având în vedere că, totuşi, avem peste 600 de străzi şi să fie greşit proiectul şi să avem altă problemă. De aceea, mergem cu un proiect pilot, testăm, vedem ce se întâmplă, şi dacă este funcţional, feedback-ul este pozitiv, de la anul facem acest sistem în tot sectorul.
Reporter: Unde va fi demarat acest proiect pilot?
Gabriel Mutu: În zona Militari, nu vă spun în acest moment care este perimetrul exact, dar în cartierul Militari cu siguranţă.
Reporter: Din punct de vedere al investiţiei în locuinţe, există vreun proiect pe agenda dumneavoastră anul acesta sau anul viitor?
Gabriel Mutu: Da, am avut o discuţie foarte aplicată cu doamna Gabriela Firea pe acest subiect. Este un subiect care este de actualitate pentru toate sectoarele. Chiar s-a făcut un prim pas în relaţia cu Sectorul 6, în sensul că s-a dat în administrarea sectorului o suprafaţă de teren pentru construirea de locuinţe sociale şi locuinţe pentru tineri. La anul, intenţionez ca unul dintre proiecte să fie demarat şi să începem construirea de locuinţe sociale şi locuinţe pentru tineri. Sectorul 6 are nevoie de foarte multe locuinţe sociale, vorbim de peste 1.000 de locuinţe. La partea de locuinţe pentru tineri, la fel, vorbim de peste 1.500 de cereri. Din păcate, nu vom avea posibilitatea să rezolvăm această problemă integral, pentru că, pe de-o parte nu avem fonduri, nu te poţi angaja să construieşti în patru ani de zile 2.000-3.000 de locuinţe, pentru că nu ai din ce. Dar, anul viitor vom demara, eu sper, primul proiect, să atingă un număr de peste 150 de locuinţe, garsoniere, apartamente cu două camere, cu trei camere şi să putem rezolva cazurile sociale foarte, foarte grave.
Reporter: Aveţi cumva vreun proiect şi în vederea investiţiei într-o unitate medicală, într-un spital?
Gabriel Mutu: Da, Sectorul 6 are o clădire construită, ea a fost gândită iniţial ca şi centru pentru bătrâni, ulterior s-a încercat a fi transformată în centru medical, iar în acest moment analizăm toate posibilităţile şi variantele legale ca această clădire să fie deschisă ca şi centru medical pentru Sectorul 6. Un centru medical care să ofere pe de-o parte servicii pentru copii şi pe de altă parte servicii medicale pentru bătrâni - cardiologie, reumatologie, lucrurile pe care le întâlneşti mai des de la o anumită vârstă pentru persoanele vârstnice. Eu sper ca în acest an centrul medical Sfântul Nectarie, pentru că aşa este denumit, aşa se numeşte, să fie funcţional.
Reporter: Un audit al Curţii de Conturi a arătat că modul în care a fost reabilitat parcul Drumul Taberei nu a fost unul tocmai corect, tocmai justificat. Aţi reuşit să vedeţi acele documente, să vedeţi exact ce au reclamat cei de la Curtea de Conturi, unde au fost problemele?
Gabriel Mutu: La parcul Drumul Taberei, problema este mult mai complexă în sensul că, în opinia mea. proiectul a fost greşit de la bun început. Soluţiile tehnice pe care acei proiectanţi, arhitecţi le-au prezentat şi au şi devenit obligatorii au fost greşite. În acest moment noi suntem puşi în situaţia în care, pentru a rezolva aceste probleme, fie trebuie să dăm bani înapoi, fie trebuie să cheltuim bani în plus. Nu avem altă formulă pentru că contractul de finanţare prevede foarte clar că dacă înlocuieşti o soluţie tehnică aprobată şi finanţată, banii alocaţi pentru acea soluţie trebuie plătiţi din bugetul local şi, categoric, soluţia pe care o aplici pentru a înlocui soluţia iniţială te costă în plus bani din bugetul local. Aleile din interiorul parcului au fost prevăzute cu pietriş mărgăritar stabilizat cu răşină şi care grosimea acestui strat este sub un centimetru. Niciodată această soluţie, acel pietriş nu va rezista şi de fiecare dată, la fiecare an, vei fi obligat să faci intervenţii pe acele suprafeţe. Şi nu sunt puţine. Parcul Drumul Taberei este cel mai mare parc din Sectorul 6, are în jur de 17 hectare şi discutăm de foarte multe alei, iar soluţiile aplicate au fost greşite de la bun început şi noi suntem puşi în situaţia de a schimba aceste soluţii pentru că nu avem altă variantă tehnică. Pe de-o parte trebuie să dăm bani înapoi pe finanţare europeană, iar pe de altă parte soluţia pe care o vom aplica necesită bani. De unde? Din bugetul local.
Reporter: Trebuie să ne aşteptăm ca parcul Drumul Taberi să intre într-o nouă etapă de refacere, de renovare?
Gabriel Mutu: Nu, nu intenţionăm să îl închidem, însă vom avea zone din parcul Drumul Taberei care vor fi protejate astfel încât să putem face intervenţii pe aleile respective. Pe spaţiul verde intenţionez să plantăm copaci noi, deci să venim cu mai mult verde. Pentru că există zone, din păcate, în acest parc unde numărul copacilor prevăzuţi în acest proiect a fost insuficient şi nu reclam doar eu, o reclamă toată lumea, toţi cei care locuiesc în zonă şi se vede şi cu ochiul liber şi intenţionăm să plantăm copaci în această toamnă.
Reporter: Primăria Sectorului 6 ar putea fi nevoită să dea bani europeni înapoi pentru acest parc?
Gabriel Mutu: Am şi dat banii. Am avut o corecţie negativă pe care am fost obligaţi să o plătim şi se plăteşte. Sunt în jur de opt milioane de lei pe care îi plătim către Ministerul Dezvoltării. Faptul că vii cu această soluţie pe alei (n.r. pietriş mărgăritar) pentru comisia Europeană a reprezentat un criteriu, sau parte de punctaj suplimentar şi a devenit mai eligibil proiectul, ceea ce din punctul nostru de vedere şi acum se vede, că soluţia nu este în regulă. Gândiţi-vă ce ar însemna într-un parc unde îţi intră mii de oameni, zeci de mii de oameni săptămânal, să ai pietriş. Îl iei în picior, îl arunci pe spaţiul verde, în fiecare săptămână trebuie să îl completezi, deci nu e în regulă.
Reporter: Cum se împarte şi cum se împacă rangul pe care îl aveţi în francmasoneria din România cu acest statut de primar al Sectorului 6?
Gabriel Mutu: Eu am mai discutat, este o temă, nu mă deranjează să o discut, a fi francmason eu cred că este o calitate, este un lucru benefic. De ce? Pentru că înveţi multe lucruri şi te perfecţionezi. Cei care nu înţeleg lucrul ăsta şi pun francmasoneria sub semnul, nu ştiu, semne de întrebare asupra acestei calităţi eu cred că nu ştiu foarte bine despre ce este vorba. Şi ca să vă răspund la întrebare, nu ştiu, după cum bine-vedeţi nu am niciun fel de problemă, în timpul zile sunt la primărie şi îmi derulez activitatea în cadrul primăriei, după-amiaza ies în teritoriu, nu am niciun fel de, eu ştiu, comportament diferit faţă de cel pe care îl aveţi dumneavoastră. O carte bună nu poate decât să îţi completeze în bine şi atitudinea şi cunoştinţele, cam aşa este şi cu francmasoneria. Şi francmasoneria este, reprezintă, cum să spun eu, o carte deschisă. Sunt publicaţii, cărţi şi foarte mulţi intelectuali care au scris despre francmasonerie şi au explicat ce înseamă, ce reprezintă francmasoneria. În momentul în care ai un mediu în care te perfecţionezi nu poţi să comentezi decât în zona pozitivă, că e bine, nu? Este ca şi când mergi la şcoală şi ai un profesor foarte bun. Te educă, te pregăteşte pentru viaţă, poţi avea succes sau rezultate mai bune în ceea ce faci în viitor.
Citeşte şi: Gabriel Mutu şi-a lansat candidatura la Primăria sectorului 6: În viaţă nu e suficient să fii bun
Citeşte şi: Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, despre indemnizaţiile mamelor: Nu se pune problema plafonării. Parlamentul să ia o decizie, să remedieze această măsură, dacă este ceva de remediat
Citeşte şi: Proiectul de lege privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie a fost adoptat de Senat: Instanţa poate dispune noi măsuri privind restricţia
Citeşte şi: Senat: Listele pentru alegerile locale trebuie să conţină 30% candidaţi-femei: "Nu conteaza ce sex ai, contează cine are pixul"
Citeşte şi: EXCLUSIV: Primăria Sectorului 6 returnează opt milioane de lei pentru parcul Drumul Taberei - VIDEO
Citeşte şi: Proiect de lege depus de liberali: Senatorii îşi pierd mandatul şi în cazul unei condamnări cu suspendare
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe