- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.08.2015, 17:03)
- Ana Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iohannis a semnat decretul pentru acreditarea ambasadorului Mihnea Motoc în Marea Britanie
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul pentru acreditarea în calitatea de ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a lui Mihnea Ioan Motoc, informează Administraţia Prezidenţială.
Urmărește
656 afișări
Mihnea Motoc (Imagine: Stefan Micsik / Mediafax Foto)
Potrivit sursei citate, şeful statului a semnat şi decretul de acreditare în calitatea de ambasador extraordinar al României în Republica Belarus a lui Viorel Moşanu.
La jumătatea lunii mai, cei doi au primit aviz favorabil din partea comisiilor de politică externă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Mihnea Motoc a declarat la audierile în comisiile de specialitate ale celor două Camere că, prin nominalizarea sa ca ambasador în Marea Britanie, are şansa de a porni la drum cu un guvern aflat la început de mandat, cu o majoritate limpede, el arătând că, dintre membrii actualului Executiv, majoritatea vor fi reconfirmaţi în funcţie şi că a avut ocazia să ia legătura cu aceştia în diferite formate ale Consiliului UE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
El a menţionat atunci că mandatul său, în esenţă, ar trebui concentrat pe patru direcţii majore: cea care ţine de aprofundarea Parteneriatului strategic cu Marea Britanie, cea privind necesitatea de a urmări negocierea raporturilor dintre UE şi Marea Britanie, şi anume referendumul anunţat pentru 2017, şi din perspectiva ţării noastre, centrarea pe problemele şi preocupările, dar şi oportunităţile unei comunităţi de români bine ancorate în societatea britanică.
Despre comunitatea românilor din Marea Britanie, Motoc a spus că 80% dintre aceştia sunt angajaţi, fiind o medie care depăşeşte media de angajare, de ansamblu, în societatea britanică şi o depăşeşte pe baza unor calificări profesionale care sunt superioare.
"În cazul comunităţii românilor, problematica este însoţită de foarte multe sensibilităţi, de necazuri, de dureri, iar acest lucru nu mă va lăsa indiferent. Nu voi ocoli aceste aspecte delicate ale fiinţării românilor în Marea Britanie, am început să mă familiarizez cu faţete ale acestui fenomen, inclusiv dimensiunea consulară, cea privind cooperarea poliţienească", a mai declarat Motoc.
El a adăugat că este "ofensat de discriminări, de orice stereotipuri la adresa românilor, care în ultimă instanţă se repercutează asupra imaginii şi statutului nostru ca ţară".
Mihnea Ioan Motoc (49 de ani) a fost rechemat din postul de Reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană şi a fost propus ambasador în Marea Britanie şi Irlanda de Nord.
Diplomatul Motoc era ambasador pe lângă UE din aprilie 2008.
În perioada 2003-2008, a fost Reprezentant permanent al României pe lângă ONU, iar între 1999 şi 2001 a fost ambasador în Olanda. Anterior a deţinut diverse funcţii în cadrul Ministerului de Externe.
La 12 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat alte 10 decrete pentru acreditarea unor ambasadori, între aceştia numărându-se Emil Hurezeanu - ambasador în Germania, Adrian Cioroianu - delegat permanent al României pe lângă UNESCO, Ion Jinga - reprezentant permanent al României pe lâgă ONU de la New York.
La 29 iunie, şeful statului a semnat şi decretul de numirea a lui Liviu Maior ca ambasador al României la Washington.
Citeşte şi: Mihnea Motoc, avizat favorabil de comisiile parlamentare pentru postul de ambasador în Marea Britanie
Citeşte şi: Mihnea Motoc, propus ambasador la Londra, Luminiţa Odobescu la UE, Bogdan Mazuru în Austria
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe