Isărescu a mulţumit parlamentarilor că votează noul CA cu o zi înainte de expirarea mandatului

Guvernatorul NMR Mugur Isărescu a mulţumit parlamentarilor că votează noua componenţă a Consiliului de Administraţie al băncii centrale cu o zi înainte de expirarea mandatului vechiului consiliu.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului Isărescu a mulţumit parlamentarilor că votează noul CA cu o zi înainte de expirarea mandatului

Isărescu a mulţumit parlamentarilor că votează noul CA cu o zi înainte de expirarea mandatului (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"În primul rând, ţin să vă mulţumesc că ne-aţi primit şi, cu o zi înainte de expirarea vechiului mandat, aţi pus pe ordinea de zi alegerea unui nou consiliu, conform legii", a spus Isărescu în faţa plenului Parlamentului

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu împreună cu candidaţii pentru consiliul de Adminsitraţie al BNR au aşteptat timp de 2 ore pe holurile Parlamentului, în timp ce deputaţii şi senatorii se certau în plen pe tema moţiunii de cenzură.

Mugur Isărescu a fost votat în unanimitate, marţi, de către Comisiile parlamentare de buget-finanţe, pentru un nou mandat de guvernator al BNR, iar Florin Georgescu a primit aviz ca prim-viceguvernator, din partea tuturor membrilor comisiilor, cu o singură excepţie, o abţinere. Noul CA al BNR ar urma să-i aibă ca viceguvernatori pe Cristian Popa şi Bogdan Olteanu şi ca membri pe Nicolae Dănilă, Napoleon Pop, Agnes Nagy, Dinu Marin şi Virgil Stoenescu, au decis comisiile parlamentare de buget-finanţe.

Lucian Croitoru, Daniel Dăianu şi Silviu Cerna nu au primit aviz din partea comisiilor.

Mandatul vechiului consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a Românieri expiră în data de 10 octombrie. Pentru a începe mandatul noului CA, decizia Parlamentului trebuie publicată în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici