- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (17.02.2016, 13:50)
- Cătălina Mănoiu
Legea defăimării, RESPINSĂ. Dragnea: Vă rog să constataţi că legea a picat. Voi reiniţia proiectul
Deputatul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, în plenul Camerei să se constate că legea defăimării a picat la vot, pentru că nu doreşte ca actul normativ pe care l-a iniţiat să fie pus sub semnul întrebării sub aspectul regulamentului şi a spus că va reiniţia o lege cu acelaşi conţinut.
Urmărește
6439 afișări
Legea defăimării, RESPINSĂ. Dragnea: Vă rog să constataţi că legea a picat. Voi reiniţia proiectul (Imagine: Bogdan Stamatin / Mediafax Foto)
Dragnea a pus pe seama sistemului electronic problemele legate de decizia finală în cazul Legii Defăimării. "Din cauza acestui sistem o lege trece sau pică" a spus el, precizând că, se pare, că deciziile nu le mai iau parlamentarii, ci cartele electronice. "Nu vreau ca această lege să fie votată prin aşa zise încălcări ale regulamentului", a mai spus Dragnea.
El i-a rugat pe cei din prezidiu să constate că legea a picat şi a precizat că va reiniţia proiectul şi se va ocupa personal ca atunci când se votează, să voteze oamenii, nu cartelele.
"Am ascultat cu foarte multă răbdare şi cu foarte multă toleranţă toate prestaţiile de la acest microfon. Le mulţumesc colegilor care au votat pentru această lege, le mulţumesc şi celorlalţi deputaţi, care au prestat de la acest microfon cu o virulenţă rar întâlnită pentru că n-au făcut decât să aducă argumente în plus că societatea românească are nevoie de toleranţă şi nu are nevoie de ură şi de război permanent (...) Vreau ca o dată şi o dată, prin votul deputaţilor, această lege să treacă şi cer ca, am mai constatat iar, că la diferenţă de 5 sau 7 minute, preşedintele de şedinţă a constatat ba că a trecut legea, ba că a picat. Nu a mai înţeles nimeni nimic (...) În aceste condiţii, vă rog să constataţi domnule Florin Iordache, măcar ţineţi-vă de ultima afirmaţie, că legea a picat şi o să reiniţiez, o să reiau procedura să vin cu ea în Parlament. De data aceea o să mă asigur, eu, personal, pentru tot mi s-a invocat numele şi i-aş sugera unei doamne să nu mai pronunţe numele meu niciodată, că nu merită", a declarat Liviu Dragnea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
În replică, Alina Gorghiu a spus că până şi lui Dumnezeu i se poate pronunţa numele.
"Şi Dumnezeu te lasă să îi pronunţi numele, doar domnului Dragnea nu ai voie să îi pronunţi numele, îi mulţumesc însă pentru concluzie că renunţă la un abuz vădit şi îl rog pe preşedintele de şedinţă care a fost denigrat de preşedinteel său de partid să ia act de solicitare", a afirmat Gorghiu.
Legea defăimării a stârnit controverse miercuri în Camera Deputaţilor, votul final asupra actului normativ fiind contestat, după ce iniţial s-a anunţat adoptarea proiectului. Ulterior, preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Florin Iordache, a anunţat că legea nu a întrunit condiţiile pentru adoptare.
Deputatul UMDR Marton Arpad a atras atenţia că Legea Defăimării asupra lipsei de cvorum.
„Legile ordinare trebuie să treacă cu majoritatea deputaţilor prezenţi, ori la prezenţă avem un număr cât mai mare decât cea care ar justifica la 152 de voturi „pentru”, este sub jumătatea celor prezenţi. Au fost înregistraţi peste 300 de prezenţi. Verificaţi care este adevărul, dar dacă numărul prezenţilor înregistraţi este corect, atunci această lege nu a trecut”, a spus Marton Arpad.
Deputatul PSD Marian Neacşu a afirmat că aparatul arată numărul prezenţilor înregistraţi pe hol şi nu al celor prezenţi în sală.
Liberalul PNL Eugen Nicolăescu a spus că jumătate plus unu ar fi însemnat 159 de voturi „pentru”, precizând că sunt mai puţin cu 7 voturi decât numărul necesar ca legea să treacă.
Nicolăescu a cerut preşedintelui să anunţe şi să îşi asume "votul real".
În final, preşedintele de şedinţă Florin Iordache a contabilizat prezenta din sală şi votul deputaţilor şi a afirmat că „legea nu a trecut”. "Prezenţa în sală 315, voturi pentru 152, împotrivă 105, abţineri 24. În consecinţă, legea nu a trecut", a anunţat Florin Iordache.
Alina Gorghiu a luat cuvântul şi i-a cerut lui Liviu Dragnea să nu îşi încurajeze colegii să încalce regulamentul şi să insiste pe reluarea votului.
"Domnul Dragnea, şi-aşa a a fost o lege cu foarte multe controverse la nivel public. Rugămintea este să nu încurajaţi colegii din PSD să încalce Regulamentul pentru că este un lucru clar că nu vreţi să rămâneţi în istorie ca un preşedinte care a repetat votul de o mie de ori în camera Deputaţilor ca să îi tracă o lege. Vă rog, fiţi înţelept", a declarat Gorghiu.
Gorghiu le-a mai cerut parlamentarilor să întrerupă "această şaradă", să reia anunţul şi să precizeze că votul nu a trecut.
Citeşte şi: Legea defăimării, vot CONTROVERSAT în Camera Deputaţilor, după ce iniţial s-a anunţat ADOPTAREA proiectului
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Liderul UDMR despre legea defăimării: Se poate, dacă nu ai altă treabă, să scrii un astfel de proiect
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump