- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (17.02.2016, 10:55)
- Cătălina Mănoiu
Legea defăimării, vot CONTROVERSAT în Camera Deputaţilor, după ce iniţial s-a anunţat ADOPTAREA proiectului
Legea defăimării a stârnit controverse miercuri în Camera Deputaţilor, votul final asupra actului normativ fiind contestat, după ce iniţial s-a anunţat adoptarea proiectului.
Urmărește
915 afișări
Legea Defăimării intră la votul final al Camerei, la ora 12:30 (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)
Deputatul UDMR Marton Arpad a atras atenţia asupra faptului că legea a fost votată în condiţiile în care în sală nu era cvorumul regulamentar de lucru. Rezultatul a fost, iniţial, de 152 voturi "pentru", 105 "împotrivă" şi 24 de abţineri.
Şi deputatul PSD Florin Iordache a spus că legea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi considerată adoptată.
Deputaţii urmează să decidă asupra procedurii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Deputaţii s-au opus cererii de scoatere de pe ordinea de zi a Legii Defăimării şi nici nu au adus alte amendamente proiectului de lege, în timpul dezbaterii iniţiativei în Plenul Camerei Deputaţilor.
Dezbaterea Legii Defăimării a fost marcată doar de luarea de cuvânt a deputatului PNL Gabriel Andronache, care a susţinut că proiectul de lege trebuie respins pentru că este neconstituţional.
"Legea defăimării trebuie respinsă pentru că nu este constituţională (…), încălcând cel puţin patru drepturi fundamenatele prevăzute de Constituţia României: dreptul la viaţă privată, la liberă exprimare, libertatea conştiinţei şi dreptul la informare", a spus Gabriel Andronache.
"După intervenţia fermă a societăţii civile, a ambasadei SUA, a PNL, PSD a dat înapoi şi a eliminat 50% din conţinutul proiectului de lege. Unde am ajuns? Suntem în faţa unui proiect de lege, în continuare, cu conţinut neconstituţional", a mai afirmat liberalul.
Gabriel Andronache a mai spus că iniţiatorul legii, Liviu Dragnea, a propus o lege ce instituia cenzura atât în spaţiul public, cât şi în cel privat. "Până şi Ilie Moromete ar fi putut fi sancţionat", a spus liberalul.
“Iniţiatorul a propus o lege ce instituia cenzura atât în spaţiul public, cât şi în cel privat”, a susţinut Gabriel Andronache, afirmând că proiectul de lege instituie o poliţie a cultului care poate amenda orice cetăţean din România.
“Până şi Ilie Moromete ar fi putut fi sancţionat”, a spus liberalul.
Legea defăimării, iniţiată de Liviu Dragnea, ar urma să intre miercuri la votul final al plenului Camerei Deputaţilor. Legea a fost modificată luni, fiind eliminate definiţia defăimării şi sancţiunile prevăzute pentru aceasta, după ce actul normativ a fost criticat. Camera Deputaţilor este for decizional.
Citeşte şi: Liderul UDMR despre legea defăimării: Se poate, dacă nu ai altă treabă, să scrii un astfel de proiect
Citeşte şi: Dragnea susţine că Legea defăimării nu va mai cuprinde nicio sancţiune. Gorghiu: Înţeleg că dă înapoi, deşi trei zile a ţinut stindarul defăimării sus
Citeşte şi: Legea defăimării, RESPINSĂ. Dragnea: Vă rog să constataţi că legea a picat. Voi reiniţia proiectul
Citeşte şi: Ambasadorul SUA, despre LEGEA DEFĂIMĂRII: Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare. Dragnea: Voi depune noi amendamente
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Liderul UDMR despre legea defăimării: Se poate, dacă nu ai altă treabă, să scrii un astfel de proiect
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump