- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (19.04.2016, 10:57)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea privind defăimarea însemnelor României, adoptată tacit de Senat
Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă PSD de modificare a Codului Penal în sensul introducerii pedepsei cu închisoarea de la 1 până la 3 ani pentru ofensă la adresa însemnelor României, actul normativ reglementând şi "defăimarea" emblemelor sau semnelor folosite de autorităţi.
Urmărește
3650 afișări
Legea privind defăimarea însemnelor României, adoptată tacit de Senat (Imagine Croitoru Maran / Mediafax Foto)
Potrivit proiectului de completare a Legii nr.286/2009 privind Codul Penal, este introdus un nou articol care defineşte "dispreţul" pentru însemnele României.
"Prin dispreţ pentru însemnele României, pentru embleme sau semnele de care se folosesc autorităţile se înţelege: lipsa de consideraţie sau stimă, sentiment prin care se judecă un lucru ca fiind nedemn de atenţie şi defăimare", se arată în raportul Comisiei juridice, sesizate în fond.
Ofensa adusă însemnelor naţionale este definită ca "fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României" şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 3 ani, se mai precizează în proiect.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
De asemenea, "fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani".
Proiectul a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ şi va fi spus votului final în plenul Senatului.
Propunerea legislativă este semnată de un grup de parlamenari, majoritatea PSD, printre care senatorul Gabriela Firea, deputaţii Florin Iordache şi Marian Neacşu.
Termenul de adoptare s-a împlinit pe 12 aprilie, în condiţiile în care proiectul nu a mai ajuns la votul final. Camera Deputaţilor este forul decizional.
Citeşte şi: Adrian Severin, susţinut la Primăria Capitalei de Vanghelie, care va candida la Sectorul 5
Citeşte şi: Bogdan Diaconu şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei: "Nu va călca picior de migrant musulman în Bucureşti"
Citeşte şi: Un senator acuză BNR că e "stat în stat": Parlamentul să poată demite Consiliul de Administraţie al Băncii
Citeşte şi: Dragoş Pîslaru, oficial ministru al Muncii
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:55
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
astăzi, 12:30
Cercetări pentru împiedicarea dreptului la vot, după ce o pacientă din spital nu a putut vota