- Home
- Politic
- (10.10.2019, 08:58)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul Dăncilă a fost DEMIS prin moţiune de cenzură / UPDATE Iohannis, prima declaraţie: Rezolvat! / PSD, apel la preşedinte să nominalizeze cât mai curând un premier, chiar şi azi LIVE TEXT
Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Au fost 238 de voturi pentru şi patru voturi împotrivă, în timp ce parlamentarii PSD s-au abţinut de la vot. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă s-a votat, joi, în plenul reunit al Parlamentului. Guvernul miza pe 202 parlamentari PSD, în timp ce Opoziţia, matematic, deţinea 238 de voturi, peste necesarul de 233 pentru a trece moţiunea. La citirea moţiunii de cenzură, premierul Viorica Dăncilă a criticat Opoziţia pentru demersul său de a încerca a doua oară în acest an să doboare Executivul. Doi foşti „apropiaţi” ai PSD, Tăriceanu şi Ponta, au fost cei care au atacat-o nu doar politic pe Viorica Dăncilă. La votul din plen, reprezentanţii Puterii şi Opoziţiei s-au poziţionat în preajma pupitrului de unde s-a citit lista parlamentarilor pentru ca senatorii şi deputaţii să voteze. Printre cei care au asistat lângă pupitru s-au numărat Daniel Constantin (ProRomânia), Lia Olguţa Vasilescu (PSD), Florin Roman (PNL) şi Robert Turcescu (PMP). În sala de şedinţă s-a aflat şi liderul PNL, Ludovic Orban, care a fost invitat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să meargă în zona rezervată invitaţilor. La vot a asistat şi premierul Viorica Dăncilă, care este înconjurată de parlamentari PSD şi membri ai Executivului.
Urmărește
35634 afișări
BREAKING Guvernul Dăncilă a fost DEMIS/ Moţiunea de cenzură a trecut în Parlament LIVE TEXT
UPDATE Marcel Ciolacu a anunţat că, din 464 de parlamentari, în sala de plen sunt prezenţi până acum 298
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, la debutul şedinţei de plen în care se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură, că din totalul de 464 de parlamentari, momentan sunt prezenţi 298 de aleşi.
„Din totalul de 464, 298 şi-au înregistrat prezenţa până acum", a anunţat, la debutul şedinţei, Marcel Ciolacu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
La ora transmiterii ştirii, textul moţiunii de cenzură este recitit de către deputatul USR Cristian Seidler.
UPDATE 10:09 A început şedinţa de plen în care se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură
Şedinţa de plen în cadrul căreia se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, iniţiată de Opoziţie, a început. Liderul PNL Ludovic Orban anunţa că votul va avea loc la ora 13.00.
Guvernul se bazează pe 202 parlamentari PSD, în timp ce Opoziţia , matematic, deţine 238 de voturi. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de cel puţin 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului.
UPDATE 10:05 Călin Popescu Tăriceanu: Sunt convins că astăzi moţiunea trece
Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este convins că moţiunea de cenzură va trece, precizând că soluţia ar fi un viitor Guvern politic, care să aibă la bază PNL, care este iniţiatorul moţiunii.
„Da, astăzi moţiunea trece. Sunt convins. După cum ştiţi, preşedintele trebuie să demareze consultări cu partidele politice, în urma cărora va desemna un prim-ministru. Premierul va trebui să pregătească un program de guvernare pe care să îl prezinte Parlamentului împreună cu lista Guvernului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, joi, la Parlament.
Întrebat dacă ALDE ar susţine un guvern de tranziţie pentru un an de zile, Tăriceanu a răspuns: „Da, am mai declarat lucrul acesta. Mi se pare că avem la dispoziţie două soluţii. Una politică, bazată pe un guvern politic şi o soluţie tehnocrată, care mie îmi displace. Nu am încredere în guvernele tehnocrate. Soluţia politică ar trebui să se bazeze pe cei care au iniţiat moţiunea, adică pe PNL”.
Liderul ALDE a adăugat că nu crede în varianta alegerilor anticipate.
„Cunosc prea bine parlamentul ca să îmi fac astfel de iluzii. Nu, ALDE nu va face parte din viitorul Guvern”, a conchis Tăriceanu.
UPDATE 10:00 Iordache, întrebat dacă vor fi trădători în PSD: Nu contează. 220 de voturi şi moţiunea nu trece
Florin Iordache a declarat că vor fi 220 de voturi la moţiunea de cenzură şi aceasta nu va trece.Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că nu contează dacă vor fi sau nu parlamentari din PSD care vor vota.
UPDATE 09:55 Emanoil Savin: Nu sunt prezent la moţiune. Sunt 4 partide cu păreri diferite. Nu m-au convins
Senatorul Emanoil Savin, semnatar al moţiunii de cenzură, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu va fi prezent pentru a vota documentul în Parlament. Fostul senator PSD a spus că nu a fost convins de cele patru partide iniţiatoare ale moţiunii şi părerile divergente ale liderilor acestora.
UPDATE ORA 09:50 Ludovic Orban: Moţiunea de cenzură va avea câştig de cauză în proporţie de 100%
Ludovic Orban a declarat că moţiunea de cenzură va avea câştigă de cauză în proporţie de 100%, iar Guvernul Dăncilă va pleca de la putere. Preşedintele PNL a adăugat că toţi liberalii vor fi prezenţi în plenul reunit şi vor vota moţiunea la vedere.
UPDATE 09:40 Tomac: PMP nu va uita că Guvernul Dăncilă a dat ordin ca românii să fie gazaţi şi bătuţi
Eugen Tomac a declarat că parlamentarii PMP vor vota la vedere la moţiunea de cenzură, precizând că partidul nu a uitat că membrii Executivului au dat ordin ca românii care au protestat pe 10 august 2018 să fie gazaţi şi bătuţi „cu bestialitate".
„Parlamentarii PMP vor vota la vedere pentru destituirea Cabinetului Dăncilă, cel mai incompetent, ticălos, slugarnic şi obraznic Guvern pe care l-a avut această ţară după 1989. Procedăm astfel pentru a debloca instituţiile şi pentru a resuscita România. Ciuma roşie este cea mai gravă molimă care s-a abătut asupra acestor locuri şi votul din Parlament este cel mai bun vaccin cu putinţă. PMP nu va uita niciodată că membrii Guvernului Dăncilă au dat ordin ca românii să fie gazaţi şi bătuţi cu bestialitate. Au fost pe punctul de a ne scoate din Europa. Au îngropat Justiţia pentru a fura în tihnă. Pun pe butuci economia. Au izolat România în plan extern. Au abandonat Republica Moldova. Au eliberat infractori periculoşi din puşcării. Şi-au bătut joc de viitorul ţării, distrugând Educaţia şi Sănătatea. Au politizat până la refuz instituţiile statului cu impostori şi slugi incompetente. Etc. Pentru toate acestea, Guvernul Dăncilă trebuie să plece învârtindu-se şi să-şi ia locul în istorie drept un accident în care sluga unui infractor dovedit a devenit ditamai Premierul", a scris Eugen Tomac, joi, pe Facebook.
Liderul PMP le transmite liderilor din Opoziţie că trebuie să se reunească cât mai repede pentru a genera o majoritate parlamentară care să voteze un nou Guvern.
„Dărâmarea acestui Executiv profund toxic şi incompetent trebuie să fie însă doar primul pas în procesul de reconstruire al României. În calitate de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, le transmit liderilor celorlalte partide de Opoziţie că trebuie să ne punem cât mai repede la masă pentru a genera o majoritate parlamentară care să valideze un nou Guvern asumat politic, care să aibă un mandat bine definit şi să încerce să repare multe din relele recente. Perpetuarea instabilităţii politice sau păstrarea lui Dăncilă agăţată în geam la Palatul Victoria ar reprezenta greşeli uriaşe pe care le-am putea face. Sper ca data de 10 octombrie 2019 să fie o zi luminată în istoria României", conchide Tomac.
UPDATE 09:35 Dăncilă, despre negocieri la moţiune: Cine a vorbit despre sume trebuie să demonstreze
Viorica Dăncilă a declarat, întrebată dacă au fost oferite sume de bani parlamentarilor pentru a susţine Guvernul, că cine a vorbit despre acest subiect trebuie să şi demonstreze, deoarece sunt acuzaţii destul de grave.
UPDATE 09:25 Ciolacu: Vestea rea e că PSD nu are majoritate şi vestea bună este că nici Opoziţia nu are
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a reiterat, joi, faptul că PSD nu are majoritate, ceea ce este o veste rea, însă vestea bună este că nici Opoziţia nu va asigura cele 233 de voturi necesare adoptării moţiunii de cenzură.
„Am spus săptămâna trecută că există o vestea rea şi una bună. Vestea rea e că PSD nu mai are majoritate şi vestea bună este că nici Opoziţia nu mai are majoritate”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, la Parlament.
Preşedintele Camerei Deputaţilor participă, la ora transmiterii acestei ştiri, la şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD. La reniune este prezentă şi Viorica Dăncilă.
UPDATE 09:20 Viorica Dăncilă: Sunt pozitivă şi optimistă. Cei din PSD care vor vota moţiunea vor fi excluşi
Viorica Dăncilă a ajuns, în urmă cu puţin timp, la Parlament. Premierul a declarat că este pozitivă şi optimistă în legătură cu rezultatul moţiunii de cenzură, precizând că în cazul în care vor fi social-democraţi care vor vota la moţiune, vor fi excluşi din PSD.
„Vom vedea la moţiune ce vor face ceilalţi. Vom vedea. Mai este puţin timp. E bine că toată lumea este optimistă. Să vedem care eva fi rezultatul votului de astăzi (joi - n.r.)”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, la Parlament.
UPDATE 09:00 Teodorovici: Apa trece, pietrele rămân. Aşa şi cu acţiunile Opoziţiei - moţiunile trec, PSD rămâne
Preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a declarat că moţiunile trec, însă PSD rămâne, precizând că partidul este singurul care este ancorat în realităţile economice şi socialde, care poate acţiona coerent pe scena politică.
„Este o vorbă din popor...apa trece, pietrele rămân. Tot cam aşa stau lucrurile şi cu acţiunile politice ale opoziţiei noastre…moţiunile trec, PSD rămâne. PSD rămâne singurul partid serios, stabil şi sigur, singurul partid ancorat în realităţile noastre sociale şi economice, care deţine voinţa şi capacitatea de a gândi şi acţiona coerent pe o scenă politică în care beţia campaniei electorale şi perdeaua de fum ideologic de la nivelul unei opoziţii turmentate şi agresive anulează orice aşa-zisă miză”, a scris Eugen Teodorovici, joi, pe Facebook.
Ministrul de Finanţe a mai precizat că Opoziţia este de conjunctură şi nu vrea de fapt să guverneze, pentru că nu are cu cine şi nici cu ce.
„Ceea ce va rămâne în urma acestui delir al voturilor pentru dărâmarea guvernului, se va transpune în idealul ştirb şi logica frântă a unei opoziţii de conjunctură care nu îşi doreşte în mod real să guverneze pentru că nu are nici cu cine şi nu are nici cu ce! #insistpentruRomania”, a conchis Teodorovici.
Camera Deputaţilor: PSD-133, PNL-69, USR-27, UDMR-21, PMP-12, minorităţi-17, neafiliaţi-8, iar ALDE şi Pro Europa( Pro România) au împreună 41 de deputaţi.
Senat: PSD-69, PNL- 26, USR-13, UDMR-9 şi 19 senatori neafiliaţi, printre care şi senatori ALDE şi Pro România, cei dintâi reafiliându-se în urma dizolvării grupului lor din Senat.
De câţi parlamentari este nevoie să treacă moţiunea AICI!
Mihai Fifor: Un număr de 35-40 de parlamentari vor înclina balanţa în sensul respingerii moţiunii
Secretarul general al PSD Mihai Fifor a afirmat că în jur de 35-40 de parlamentarii vor înclina joi balanţa moţiunii de cenzură, persoane care realizează că trecerea moţiunii, în absenţa unei alternative serioase a Opoziţiei, ar putea arunca România în haos.
„Există un număr de parlamentari care nu sunt în grupul PSD, dar nici nu au semnat moţiunea. De ce? Pentru că nu au văzut o alternativă din partea opoziţiei. Mai este un alt grup de deputaţi şi senatori care au semnat moţiunea sperând că partidele din opoziţie vor pune ceva serios pe masă. S-au trezit însă cu Sică Mandolină şi cu un program de austeritate ce ar contrasta puternic cu bunăstarea creată în guvernarea PSD. Cum să susţii aşa ceva? E sinucidere politică!”, a scris Mihai Fifor, joi, pe Facebook.
Senatorul PSD a mai spus că numărul aleşilor care ar putea opta să arunce ţara în haos şi austeritate este mai mic decât al parlamentarilor responsabili care doresc stabilitate, motiv pentru care moţiunea nu va fi adoptată joi, în Legislativ.
„Aceste două categorii de parlamentari vor înclina balanţa în sensul respingerii moţiunii. E vorba de 35-40 de oameni responsabili, care realizează că trecerea moţiunii, în lipsa unei alternative serioase din partea opoziţiei, ar arunca ţara în haos. Ei înţeleg că nu poţi juca la ruleta rusească interesul cetăţenilor, doar pentru a satisface nevoile electorale ale lui Iohannis, Ponta şi Barna. Din fericire, numărul celor care vor vota pentru haos şi austeritate este mai mic decât al celor responsabili, care optează pentru stabilitate. Iată de ce moţiunea nu va trece!”, a conchis Fifor.
Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută şi votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că votul moţiunii va fi de la ora 13.00.
Băsescu: Moţiunea! Previzibil e o cădere a Guvernului. Ludovic Orban nu va fi premier
Traian Băsescu a afirmat că moţiunea de cenzură de joi va duce la căderea Guvernului, însă ulterior va apărea un blocaj politic deoarece Victor Ponta va dori să coaguleze o majoritate PSD-Pro România-ALDE. Acesta a precizat că Viorica Dăncilă ar putea rămâne premier interimar până la prezidenţiale.
„Moţiunea ! Moţiunea de cenzură de joi va fi momentul de început a unei perioade de instabilitate politică . Alături de PNL şi PMP, USR dar şi partidele conduse de Ponta, Tăriceanu şi Kelemen Hunor împreună cu ciracii lor mari amatori de plocoane guvernamentale vor vota, cu morga impostorului pe umerii căruia apasă responsabbilitatea pentru ţară, moţiunea de cenzură insistent cerută de Preşedintele Iohannis”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.
Adrian Năstase: Acceptarea moţiunii ar crea mai mult haos. Dacă va trece, va fi benefic doar pentru Iohannnis
Adrian Năstase a declarat că speră ca moţiunea de cenzură să nu fie votată, deoarece ar crea şi mai mult haos. Fostul prim-ministru a precizat că trecerea moţiunii ar fi un lucru benefic doar pentru Klaus Iohannis, care va putea continua jocul politic până în prima parte a anului viitor.
Dan Barna, despre moţiune: Situaţie volatilă este până în ultimul moment. Îmi păstrez optimismul
Liderul USR Dan Barna a afirmat, referitor la moţiunea de cenzură, că situaţia este volatilă până în ultimul moment, referindu-se la parlamentarii PSD care au revenit în partid, însă îşi păstrează optimismul că cei 240 de aleşi vor avea suficientă conştiinţă să voteze pentru căderea Guvernului.
„Situaţie volatilă este până în ultimul moment. După cum am văzut, astăzi patru pesedişti s-au întors în partid, după ce au stat în Opoziţie vreo 20 de ore. Lucrurile nu sunt clare. Eu sper însă, şi sunt optimist că moţiunea va trece. Pe calculele noastre sunt suficiente voturi şi suficienţi susţinători, astfel încât să reuşim să facem într-adevăr un pas istoric pentru România şi să scăpăm de o guvernare PSD care aproape ne-a scos din Europa”, a declarat Dan Barna, miercuri seară, la Digi 24.
Dăncilă îl acuză pe Iohannis că vrea să îşi subordoneze Guvernul şi Parlamentul
Viorica Dăncilă a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis vrea nu doar un nou mandat de şef al statului, ci şi subordonarea Guvernului şi a Parlamentului, ceea ce contravine separării puterilor în stat.
„Din cele spuse de preşedintele Iohannis remarcăm trei lucruri, că vrea un nou mandat de preşedinte, vrea guvernul meu şi de data aceasta vrea să Parlamentul meu. De data aceasta preşedintele nu mai ştie de separarea puterilor în stat, vrea să şi le subordoneze pe toate. Toţi cei care văd implicarea preşedintelui vor sancţiona acest lucru. Este o coaliţie în care au un singur scop, să dărâme Guvernul, efectiv să se poziţioneze împotriva PSD. Ce îi uneşte? Probabil lipsa de respect pentru cetăţeni şi lipsa faţă de interesul naţional. O moţiune de cenzură este un instrument democratic al Opoziţiei şi îl respect, dar când vedem această înverşunare şi toate pornesc din dorinţa lui Klaus Iohannis de a dărăma Guvernul, acest lucru nu îl putem accepta. Îi dau o veste proastă preşedintelui – moţiunea nu va trece”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri seara, la Antena 3.
Călin Popescu Tăriceanu: Moţiunea de cenzură trece. PSD are 211 parlamentari
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece joi la votul din Parlament, PSD având doar 211 mandate. Liderul ALDE a precizat că, pe lângă cei 237 de semnatari ai moţiunii, mai sunt şi alţii care s-au alăturat acestui demers între timp.
UPDATE Marcel Ciolacu a anunţat că, din 464 de parlamentari, în sala de plen sunt prezenţi până acum 298
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, la debutul şedinţei de plen în care se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură, că din totalul de 464 de parlamentari, momentan sunt prezenţi 298 de aleşi.
„Din totalul de 464, 298 şi-au înregistrat prezenţa până acum", a anunţat, la debutul şedinţei, Marcel Ciolacu.
La ora transmiterii ştirii, textul moţiunii de cenzură este recitit de către deputatul USR Cristian Seidler.
UPDATE 10:09 A început şedinţa de plen în care se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură
Şedinţa de plen în cadrul căreia se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, iniţiată de Opoziţie, a început. Liderul PNL Ludovic Orban anunţa că votul va avea loc la ora 13.00.
Guvernul se bazează pe 202 parlamentari PSD, în timp ce Opoziţia , matematic, deţine 238 de voturi. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de cel puţin 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului.
UPDATE 10:05 Călin Popescu Tăriceanu: Sunt convins că astăzi moţiunea trece
Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este convins că moţiunea de cenzură va trece, precizând că soluţia ar fi un viitor Guvern politic, care să aibă la bază PNL, care este iniţiatorul moţiunii.
„Da, astăzi moţiunea trece. Sunt convins. După cum ştiţi, preşedintele trebuie să demareze consultări cu partidele politice, în urma cărora va desemna un prim-ministru. Premierul va trebui să pregătească un program de guvernare pe care să îl prezinte Parlamentului împreună cu lista Guvernului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, joi, la Parlament.
Întrebat dacă ALDE ar susţine un guvern de tranziţie pentru un an de zile, Tăriceanu a răspuns: „Da, am mai declarat lucrul acesta. Mi se pare că avem la dispoziţie două soluţii. Una politică, bazată pe un guvern politic şi o soluţie tehnocrată, care mie îmi displace. Nu am încredere în guvernele tehnocrate. Soluţia politică ar trebui să se bazeze pe cei care au iniţiat moţiunea, adică pe PNL”.
Liderul ALDE a adăugat că nu crede în varianta alegerilor anticipate.
„Cunosc prea bine parlamentul ca să îmi fac astfel de iluzii. Nu, ALDE nu va face parte din viitorul Guvern”, a conchis Tăriceanu.
UPDATE 10:00 Iordache, întrebat dacă vor fi trădători în PSD: Nu contează. 220 de voturi şi moţiunea nu trece
Florin Iordache a declarat că vor fi 220 de voturi la moţiunea de cenzură şi aceasta nu va trece.Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că nu contează dacă vor fi sau nu parlamentari din PSD care vor vota.
UPDATE 09:55 Emanoil Savin: Nu sunt prezent la moţiune. Sunt 4 partide cu păreri diferite. Nu m-au convins
Senatorul Emanoil Savin, semnatar al moţiunii de cenzură, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu va fi prezent pentru a vota documentul în Parlament. Fostul senator PSD a spus că nu a fost convins de cele patru partide iniţiatoare ale moţiunii şi părerile divergente ale liderilor acestora.
UPDATE ORA 09:50 Ludovic Orban: Moţiunea de cenzură va avea câştig de cauză în proporţie de 100%
Ludovic Orban a declarat că moţiunea de cenzură va avea câştigă de cauză în proporţie de 100%, iar Guvernul Dăncilă va pleca de la putere. Preşedintele PNL a adăugat că toţi liberalii vor fi prezenţi în plenul reunit şi vor vota moţiunea la vedere.
UPDATE 09:40 Tomac: PMP nu va uita că Guvernul Dăncilă a dat ordin ca românii să fie gazaţi şi bătuţi
Eugen Tomac a declarat că parlamentarii PMP vor vota la vedere la moţiunea de cenzură, precizând că partidul nu a uitat că membrii Executivului au dat ordin ca românii care au protestat pe 10 august 2018 să fie gazaţi şi bătuţi „cu bestialitate".
„Parlamentarii PMP vor vota la vedere pentru destituirea Cabinetului Dăncilă, cel mai incompetent, ticălos, slugarnic şi obraznic Guvern pe care l-a avut această ţară după 1989. Procedăm astfel pentru a debloca instituţiile şi pentru a resuscita România. Ciuma roşie este cea mai gravă molimă care s-a abătut asupra acestor locuri şi votul din Parlament este cel mai bun vaccin cu putinţă. PMP nu va uita niciodată că membrii Guvernului Dăncilă au dat ordin ca românii să fie gazaţi şi bătuţi cu bestialitate. Au fost pe punctul de a ne scoate din Europa. Au îngropat Justiţia pentru a fura în tihnă. Pun pe butuci economia. Au izolat România în plan extern. Au abandonat Republica Moldova. Au eliberat infractori periculoşi din puşcării. Şi-au bătut joc de viitorul ţării, distrugând Educaţia şi Sănătatea. Au politizat până la refuz instituţiile statului cu impostori şi slugi incompetente. Etc. Pentru toate acestea, Guvernul Dăncilă trebuie să plece învârtindu-se şi să-şi ia locul în istorie drept un accident în care sluga unui infractor dovedit a devenit ditamai Premierul", a scris Eugen Tomac, joi, pe Facebook.
Liderul PMP le transmite liderilor din Opoziţie că trebuie să se reunească cât mai repede pentru a genera o majoritate parlamentară care să voteze un nou Guvern.
„Dărâmarea acestui Executiv profund toxic şi incompetent trebuie să fie însă doar primul pas în procesul de reconstruire al României. În calitate de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, le transmit liderilor celorlalte partide de Opoziţie că trebuie să ne punem cât mai repede la masă pentru a genera o majoritate parlamentară care să valideze un nou Guvern asumat politic, care să aibă un mandat bine definit şi să încerce să repare multe din relele recente. Perpetuarea instabilităţii politice sau păstrarea lui Dăncilă agăţată în geam la Palatul Victoria ar reprezenta greşeli uriaşe pe care le-am putea face. Sper ca data de 10 octombrie 2019 să fie o zi luminată în istoria României", conchide Tomac.
UPDATE 09:35 Dăncilă, despre negocieri la moţiune: Cine a vorbit despre sume trebuie să demonstreze
Viorica Dăncilă a declarat, întrebată dacă au fost oferite sume de bani parlamentarilor pentru a susţine Guvernul, că cine a vorbit despre acest subiect trebuie să şi demonstreze, deoarece sunt acuzaţii destul de grave.
UPDATE 09:25 Ciolacu: Vestea rea e că PSD nu are majoritate şi vestea bună este că nici Opoziţia nu are
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a reiterat, joi, faptul că PSD nu are majoritate, ceea ce este o veste rea, însă vestea bună este că nici Opoziţia nu va asigura cele 233 de voturi necesare adoptării moţiunii de cenzură.
„Am spus săptămâna trecută că există o vestea rea şi una bună. Vestea rea e că PSD nu mai are majoritate şi vestea bună este că nici Opoziţia nu mai are majoritate”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, la Parlament.
Preşedintele Camerei Deputaţilor participă, la ora transmiterii acestei ştiri, la şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD. La reniune este prezentă şi Viorica Dăncilă.
UPDATE 09:20 Viorica Dăncilă: Sunt pozitivă şi optimistă. Cei din PSD care vor vota moţiunea vor fi excluşi
Viorica Dăncilă a ajuns, în urmă cu puţin timp, la Parlament. Premierul a declarat că este pozitivă şi optimistă în legătură cu rezultatul moţiunii de cenzură, precizând că în cazul în care vor fi social-democraţi care vor vota la moţiune, vor fi excluşi din PSD.
„Vom vedea la moţiune ce vor face ceilalţi. Vom vedea. Mai este puţin timp. E bine că toată lumea este optimistă. Să vedem care eva fi rezultatul votului de astăzi (joi - n.r.)”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, la Parlament.
UPDATE 09:00 Teodorovici: Apa trece, pietrele rămân. Aşa şi cu acţiunile Opoziţiei - moţiunile trec, PSD rămâne
Preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a declarat că moţiunile trec, însă PSD rămâne, precizând că partidul este singurul care este ancorat în realităţile economice şi socialde, care poate acţiona coerent pe scena politică.
„Este o vorbă din popor...apa trece, pietrele rămân. Tot cam aşa stau lucrurile şi cu acţiunile politice ale opoziţiei noastre…moţiunile trec, PSD rămâne. PSD rămâne singurul partid serios, stabil şi sigur, singurul partid ancorat în realităţile noastre sociale şi economice, care deţine voinţa şi capacitatea de a gândi şi acţiona coerent pe o scenă politică în care beţia campaniei electorale şi perdeaua de fum ideologic de la nivelul unei opoziţii turmentate şi agresive anulează orice aşa-zisă miză”, a scris Eugen Teodorovici, joi, pe Facebook.
Ministrul de Finanţe a mai precizat că Opoziţia este de conjunctură şi nu vrea de fapt să guverneze, pentru că nu are cu cine şi nici cu ce.
„Ceea ce va rămâne în urma acestui delir al voturilor pentru dărâmarea guvernului, se va transpune în idealul ştirb şi logica frântă a unei opoziţii de conjunctură care nu îşi doreşte în mod real să guverneze pentru că nu are nici cu cine şi nu are nici cu ce! #insistpentruRomania”, a conchis Teodorovici.
Camera Deputaţilor: PSD-133, PNL-69, USR-27, UDMR-21, PMP-12, minorităţi-17, neafiliaţi-8, iar ALDE şi Pro Europa( Pro România) au împreună 41 de deputaţi.
Senat: PSD-69, PNL- 26, USR-13, UDMR-9 şi 19 senatori neafiliaţi, printre care şi senatori ALDE şi Pro România, cei dintâi reafiliându-se în urma dizolvării grupului lor din Senat.
De câţi parlamentari este nevoie să treacă moţiunea AICI!
Mihai Fifor: Un număr de 35-40 de parlamentari vor înclina balanţa în sensul respingerii moţiunii
Secretarul general al PSD Mihai Fifor a afirmat că în jur de 35-40 de parlamentarii vor înclina joi balanţa moţiunii de cenzură, persoane care realizează că trecerea moţiunii, în absenţa unei alternative serioase a Opoziţiei, ar putea arunca România în haos.
„Există un număr de parlamentari care nu sunt în grupul PSD, dar nici nu au semnat moţiunea. De ce? Pentru că nu au văzut o alternativă din partea opoziţiei. Mai este un alt grup de deputaţi şi senatori care au semnat moţiunea sperând că partidele din opoziţie vor pune ceva serios pe masă. S-au trezit însă cu Sică Mandolină şi cu un program de austeritate ce ar contrasta puternic cu bunăstarea creată în guvernarea PSD. Cum să susţii aşa ceva? E sinucidere politică!”, a scris Mihai Fifor, joi, pe Facebook.
Senatorul PSD a mai spus că numărul aleşilor care ar putea opta să arunce ţara în haos şi austeritate este mai mic decât al parlamentarilor responsabili care doresc stabilitate, motiv pentru care moţiunea nu va fi adoptată joi, în Legislativ.
„Aceste două categorii de parlamentari vor înclina balanţa în sensul respingerii moţiunii. E vorba de 35-40 de oameni responsabili, care realizează că trecerea moţiunii, în lipsa unei alternative serioase din partea opoziţiei, ar arunca ţara în haos. Ei înţeleg că nu poţi juca la ruleta rusească interesul cetăţenilor, doar pentru a satisface nevoile electorale ale lui Iohannis, Ponta şi Barna. Din fericire, numărul celor care vor vota pentru haos şi austeritate este mai mic decât al celor responsabili, care optează pentru stabilitate. Iată de ce moţiunea nu va trece!”, a conchis Fifor.
Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută şi votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că votul moţiunii va fi de la ora 13.00.
Băsescu: Moţiunea! Previzibil e o cădere a Guvernului. Ludovic Orban nu va fi premier
Traian Băsescu a afirmat că moţiunea de cenzură de joi va duce la căderea Guvernului, însă ulterior va apărea un blocaj politic deoarece Victor Ponta va dori să coaguleze o majoritate PSD-Pro România-ALDE. Acesta a precizat că Viorica Dăncilă ar putea rămâne premier interimar până la prezidenţiale.
„Moţiunea ! Moţiunea de cenzură de joi va fi momentul de început a unei perioade de instabilitate politică . Alături de PNL şi PMP, USR dar şi partidele conduse de Ponta, Tăriceanu şi Kelemen Hunor împreună cu ciracii lor mari amatori de plocoane guvernamentale vor vota, cu morga impostorului pe umerii căruia apasă responsabbilitatea pentru ţară, moţiunea de cenzură insistent cerută de Preşedintele Iohannis”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.
Adrian Năstase: Acceptarea moţiunii ar crea mai mult haos. Dacă va trece, va fi benefic doar pentru Iohannnis
Adrian Năstase a declarat că speră ca moţiunea de cenzură să nu fie votată, deoarece ar crea şi mai mult haos. Fostul prim-ministru a precizat că trecerea moţiunii ar fi un lucru benefic doar pentru Klaus Iohannis, care va putea continua jocul politic până în prima parte a anului viitor.
Dan Barna, despre moţiune: Situaţie volatilă este până în ultimul moment. Îmi păstrez optimismul
Liderul USR Dan Barna a afirmat, referitor la moţiunea de cenzură, că situaţia este volatilă până în ultimul moment, referindu-se la parlamentarii PSD care au revenit în partid, însă îşi păstrează optimismul că cei 240 de aleşi vor avea suficientă conştiinţă să voteze pentru căderea Guvernului.
„Situaţie volatilă este până în ultimul moment. După cum am văzut, astăzi patru pesedişti s-au întors în partid, după ce au stat în Opoziţie vreo 20 de ore. Lucrurile nu sunt clare. Eu sper însă, şi sunt optimist că moţiunea va trece. Pe calculele noastre sunt suficiente voturi şi suficienţi susţinători, astfel încât să reuşim să facem într-adevăr un pas istoric pentru România şi să scăpăm de o guvernare PSD care aproape ne-a scos din Europa”, a declarat Dan Barna, miercuri seară, la Digi 24.
Dăncilă îl acuză pe Iohannis că vrea să îşi subordoneze Guvernul şi Parlamentul
Viorica Dăncilă a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis vrea nu doar un nou mandat de şef al statului, ci şi subordonarea Guvernului şi a Parlamentului, ceea ce contravine separării puterilor în stat.
„Din cele spuse de preşedintele Iohannis remarcăm trei lucruri, că vrea un nou mandat de preşedinte, vrea guvernul meu şi de data aceasta vrea să Parlamentul meu. De data aceasta preşedintele nu mai ştie de separarea puterilor în stat, vrea să şi le subordoneze pe toate. Toţi cei care văd implicarea preşedintelui vor sancţiona acest lucru. Este o coaliţie în care au un singur scop, să dărâme Guvernul, efectiv să se poziţioneze împotriva PSD. Ce îi uneşte? Probabil lipsa de respect pentru cetăţeni şi lipsa faţă de interesul naţional. O moţiune de cenzură este un instrument democratic al Opoziţiei şi îl respect, dar când vedem această înverşunare şi toate pornesc din dorinţa lui Klaus Iohannis de a dărăma Guvernul, acest lucru nu îl putem accepta. Îi dau o veste proastă preşedintelui – moţiunea nu va trece”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri seara, la Antena 3.
Călin Popescu Tăriceanu: Moţiunea de cenzură trece. PSD are 211 parlamentari
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece joi la votul din Parlament, PSD având doar 211 mandate. Liderul ALDE a precizat că, pe lângă cei 237 de semnatari ai moţiunii, mai sunt şi alţii care s-au alăturat acestui demers între timp.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Cum se regrupează partidele după moţiunea de cenzură/ USR merge pe strategia anticipatelor. Barna: Privim spre viitor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe