- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (30.06.2012, 15:16)
- Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liviu Pop: Am cerut să fie făcută publică stenograma şedinţei Consiliului General al CNATDCU
Liviu Pop a declarat, sâmbătă, că a cerut să fie făcută publică stenograma şedinţei Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, precizând că i se pare impardonabil şi surprinzător punctul de vedere al preşedintelui Consiliului General al CNATDCU.
Urmărește
359 afișări
Liviu Pop (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
"Am cerut să fie făcută publică stenograma şedinţei de vineri a CNATDCU. Vreau să spun că această comisie nu avea calitate, potrivit Regulamentului, să se pronunţe asupra lucrării (de doctorat a lui Victor Ponta, n.r.) şi, mai mult, nu era cvorum. Discuţia s-a dus într-o sferă politică, nu mă aşteptam la această poziţie a preşedintelui CNATDCU. Mi se pare impardonabil, din punctul meu de vedere, această poziţie", a spus Liviu Pop, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu secretarul de stat Stelian Fedorca.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Întrebat în ce calitate a organizat conferinţa de presă, având în vedere faptul că interimatul lui la conducerea Ministerului Educaţiei a expirat, Liviu Pop a spus că este membru al Guvernului, ministru delegat pentru Dialog Social şi că încă nu a predat mandatul de la MECTS.
Întrebat dacă el consideră că lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat, Liviu Pop a spus că nu poate comenta pe marginea conţinutului acesteia, întrucât nu este îndreptăţit să o facă.
"Nu comentez pe marginea conţinutului, nu sunt îndreptăţit să o fac. De acest lucru trebuie să se ocupe Comisia de Etică", a precizat Pop.
El a reafirmat că CNATDCU nu avea atribuţii pentru "aşa ceva", precizând că pe un astfel de subiect trebuie să se pronunţe Comisia de Etică
Liviu Pop a precizat că potrivit unui ordin de ministru din aprilie 2012, Consiliul General al CNATDCU putea să evalueze doar tezele de doctorat de după 4 aprilie, tezele anterioare acestei date fiind evaluate de Comisia Naţională de Etică.
Citeşte şi:
CNATDCU : Victor Ponta A PLAGIAT în lucrarea de doctorat. Consiliul propune retragerea titlului de doctor. Pop: Toate deciziile sunt nule, pentru că nu a fost cvorum
"Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare nu avea această calitate, articlul 2 din Regulament spune clar acest lucru. Mai mult, Consiliul nu avea cvorum. Nu mai comentez nimic, pentru că nu mai vreau să se interpreteze politic", a adăugat Liviu Pop.
El a adăugat că din toate deciziile pe care Consiliul General al CNATDCU le-a luat vineri, la Ministerul Educaţiei a ajuns doar una singură.
Liviu Pop a mai spus că îi invită pe toţi cei care doresc să se lămurească asupra acestui subiect şi asupra atribuţiilor fiecărui for, să citească Legea educaţiei, să vadă ce spun regulamentele, "să nu le citească pe sărite şi să nu le interpreteze politic".
"Dacă fac asta, înţeleg că toate demersurile mele sunt absolut legale, fără imixtiune politică, cu miza clară de a recupera întârzierile din Legea educaţiei", a precizat Liviu Pop.
Întrebat care a fost rostul ordinului emis de el joi, Liviu Pop a spus că a vizat doar creşterea numărului de membri din Consiliul General al CNATDCU de la 21 la 45, pentru a aduce experţi intermaţionali, profesori universitari internaţionali şi profesori de la toate universităţile.
"Ordinul de ieri a vizat strict creşterea numărului de membri de la maximum 21 la maximum 45. Revin asupra unei declaraţii pe care am mai făcut-o: în baza ordinului din aprilie 2012 dat de Cătălin Baba, această comisie trebuia să analizeze doar tezele depuse după 4 aprilie 2012, orice teză anterioară fiind analizată numai de Comisia Naţională de Etică", a precizat Liviu Pop.
Consiliul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în şedinţa de vineri, că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.
Decizia Consiliului a fost luată prin votul celor 13 membri prezenţi, din totalul de 21.
În urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educaţiei propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Ponta.
Preşedintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, a declarat că a fost analizată, pagină cu pagină, o lucrare de 307 pagini, constatându-se că 85 dintre acestea sunt copieri fără indicarea sursei, foarte uşor de detectat.
Citeşte şi:
Cazul de plagiat al premierului: PSD publică "elemente" despre membri CNATDCU ce ar certifica natura politică a deciziei Consiliului
În ce priveşte bibliografia lucrării de doctorat a lui Ponta ("Curtea Penală Internaţională"), în cazul a aproape 40 de pagini ale lucrării nu a fost menţionată sursa.
Liviu Pop declara, vineri, pentru MEDIAFAX, că toate deciziile luate de Consiliul General al CNATDCU sunt nule, întrucât nu a fost întrunit cvorumul de 14 membri, necesar pentru ca şedinţa să fie statutară.
Premierul Ponta a declarat, la plecarea de la Bruxelles, răspunzând presei străine, că ceea ce s-a anunţat în privinţa acuzaţiilor de plagiat la adresa sa reprezintă o decizie politică şi ilegală luată de apropiaţii preşedintelui ca represalii pentru participarea sa la Consiliu şi că nu va demisiona.
"Ce s-a anunţat astăzi este o decizie politică şi ilegală, luată de apropiaţii Preşedintelui ca represalii pentru participarea mea la Consiliul European. Voi dovedi în faţa Comisiei de Etică a Ministerului Educaţiei că am respectat toate regulile! Nu renunţ la lupta pe care am început-o din cauza acestor atacuri. Nici vorbă de demisie!", a declarat Victor Ponta, vineri seară, la plecarea de la Bruxelles, răspunzând întrebărilor presei străine.
PSD a dat publicităţii, sâmbătă, "elemente" despre unii dintre membrii CNATDCU, care, în opinia social-democraţilor, certifică natura politică a acţiunii Consiliului în legătură cu premierul Victor Ponta.
Conform sursei citate, Marius Andruh, preşedintele Consiliului, este beneficiarul unui grant de 7 milioane de RON, adică aproape 1,6 milioane de euro, acordat de Ministerul Educaţiei, în timpul ministeriatului lui Daniel Funeriu.
"Domnul Pintilie Lucian, de asemenea, beneficiar al unui grant de 7 milioane de RON, acordat de acelaşi ministru al Educaţiei. Domnul Mircea Miclea, apropiat al preşedintelui Băsescu, cu acuzaţii încă neclarificate de plagiat, precum şi cu beneficii directe din contracte publice. Domnii Dorel Banabic, Lazăr Vlăsceanu şi Marian Preda ocupă sau au ocupat funcţii în comisiile înfiinţate de preşedintele Traian Băsescu în ultimii ani, legându-şi activitatea şi numele de cea a preşedintelui României. Domnii Dragoş Ciuparu şi Viorel Barbu sunt membri ai PDL sau activează şi au activat în structuri ale Partidului Democrat Liberal. Astfel, domnul Ciuparu este membru cu acte al PDL, fost secretar de stat şi preşedintele al ANCS, în timp ce domnul Viorel Barbu este membru al comisiei de Educaţie Cercetare, Cultură şi Sport din cadrul PDL Iaşi. Domnul Ciuparu a fost plătit din fonduri europene POSDRU, deşi se află într-o situaţie de incompatibilitate (a fost plătit ca expert într-o instituţie care se afla în subordinea ministerului educaţiei, la fel ca şi domnia sa). Tot membri ai PDL sunt şi domnul Cristian Oară, precum şi doamna Carmen Socaciu. Domnul Florin Stamatian, numit în Consiliu de domnul Cătălin Baba, în ultima sa zi de mandat, nu este nimeni altul decât fost prefect al judeţului Cluj, numit în această funcţie de PDL", mai arată PSD.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe