Marcel Boloş: Modulele anti-fraudă vor intra în etapa de testare pilot cu data de 1 august

Modulele anti-fraudă vor intra în etapa de testare pilot începând cu data de 1 august, a anunţat, vineri, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

698 afișări
Imaginea articolului Marcel Boloş: Modulele anti-fraudă vor intra în etapa de testare pilot cu data de 1 august

Marcel Boloş: Modulele anti-fraudă vor intra în etapa de testare pilot cu data de 1 august

Ministrul Marcel Boloş a prezentat măsurile care vor duce la digitalizarea sistemului fiscal al României.

„Este un pachet de măsuri de digitalizare a sistemului fiscal al României, care alături de modulul e-Factura, modulul e-TVA, sunt în pregătire şi Ro-e-Proprietatea, şi subliniez aici că va avea loc o discuţie prealabilă cu mediul de afaceri şi cu reprezentanţii organizaţiilor profesionale, şi în pregătire este declaraţia unică inteligentă pentru persoanele fizice autorizate. Un ultim pachet de măsuri este cel cu privire la modulele anti-fraudă, al căror obiectiv final este de organizare a inspecţiilor fiscale şi a inspecţiei anti-fraudă, în funcţie de valoarea indicatorilor de risc fiscal, astfel încât acţiunile organelor noastre de inspecţiei fiscală şi inspecţie anti-fraudă să poată fi orientate spre faptele de evaziune fiscală, cele mai periculoase pentru bugetul statului”, a declarat ministrul Finanţelor.

El susţine că de la 1 august vor intra în testare modulele anti-fraudă.

„Reamintesc de asemenea că modulele anti-fraudă cu precădere pentru combaterea evaziunii în domeniul TVA, care una peste alta sunt 160 de modalităţi prin care sunt organizate formele de prejudiciere a bugetului statului pentru ceea ce înseamnă TVA, aceste module vor intra în etapa de testare pilot cu data de 1 august şi sunt măsuri după modelele europene din statele care şi-au modernizat sistemele fiscale, încât România să poată cu adevărat să poată să aducă bani din mai buna colectare a impozitelor şi taxelor”, a precizat Boloş.

Acesta atrage atenţia că efectele nu se vor vedea „peste noapte”.

„Nu se poate întâmpla o minune peste noapte, să nu mă întrebaţi cât de rapid şi dacă peste noapte vom putea vedea mai multe impozite şi taxe la bugetul de stat, dar experienţa altor ţări arată că a nevoie cam de trei ani până când se văd rezultate ale acestor tiprui de măsuri, iar discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţIi Băncii Mondiale în trei ani România ar putea ajunge la reducerea gap-ului de TVA cu 15%”, a adăugat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici