- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MDRT:În 2008 Şova a încheiat contract cu MDLPL pe cerinţele din 2010, nu i s-au părut "cu dedicaţie"
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) precizează că în anul 2008 Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL) de la acea vreme, care nu era condus de Elena Udrea, a încheiat un contract cu Dan Şova pe acealaşi cerinţe care erau şi în caietul de sarcini din 2010.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului respinge, într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX, acuzaţiile senatorului PSD Dan Şova, conform cărora MDRT i-a oferit un contract "cu dedicaţie".
"Cerinţa prevăzută, în realitate, în caietul de sarcini al ministerului nu este cea pe care a prezentat-o public domnul Şova, ci era formulată astfel: «ofertantul va depune copie după diploma de master în drept public sau doctor în drept la o materie din domeniul administrării fondurilor publice sau adeverinţă din care să reiasă că este cadru didactic cu contract de muncă la o facultate de drept acreditată, la discipline din domeniul administrării fondurilor publice sau conducător de curs la o materie care presupune administrarea fondurilor publice»", precizează sursa citată.
MDRT mai precizează că cerinţa nu era limitativă, ci avea rolul de a atesta deţinerea, de către ofertanţi, a cunoştinţele teoretice în domeniul administraţiei publice şi era perfect justificată, în condiţiile în care firma de avocatură selectată urma să asigure MDRT asistenţă juridică "în cauze legate de administrarea fondurilor publice".
"Nu este prima dată când domnul Şova prezintă în declaraţiile sale publice informaţii incomplete faţă de cele înscrise în documente, ceea ce ne face să apreciem că este vorba de o dezinformare publică intenţionată cu privire la activitatea MDRT. Încă de la primele acuzaţii ale domnului Şova, ministerul a făcut precizările necesare pentru a clarifica acest subiect", se arată în comunicat.
MDRT mai menţionează că, în anul 2008, an în care nu Elena Udrea conducea ministerul, Dan Şova, prin SCA "Şova şi asociaţii", a încheiat un contract de asistenţă şi reprezentare juridică cu MDLPL (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor), pe durata a trei ani.
Conform sursei citate, este vorba despre un acord-cadru încheiat de MDLPL, la acea vreme, cu trei societăţi de avocatură, printre care şi SCA "Şova şi asociaţii" şi toate cele trei societăţi selectate au făcut dovada îndeplinirii cerinţelor din caietul de sarcini referitoare la pregătirea profesională.
"Exact aceleaşi cerinţe s-au regăsit şi în caietul de sarcini pentru atribuirea contractului subsecvent din anul 2010 (încheiat în baza acordului-cadru din 2008). Timp de doi ani, de la atribuirea acordului-cadru către firma domnului Şova până la expedierea invitaţiei de a încheia contractul subsecvent acestui acord cadru, domnia sa nu a considerat că atribuirea contractului s-ar fi făcut «cu dedicaţie», prin impunerea unor cerinţe limitative sau ilegale", se mai arată în comunicat.
Senatorul PSD Dan Şova a declarat, vineri, că a primit, în 2010, de la Elena Udrea, care conduce Ministerul Dezvoltării, o ofertă pentru un contract cadru de servicii juridice "cu dedicaţie".
Şova a spus că a primit în vara lui 2010 o cerere de ofertă de servicii juridice de la Direcţia Juridică a Ministerului Dezvoltării, pentru un contract cadru, criteriile obligatorii de eligibilitate aplicându-se doar la doi avocaţi din Bucureşti.
"Elena Udrea a încercat să îmi trimită un contract cu dedicaţie, pe care l-am refuzat. Am răspuns, precizând că oferta respectivă este ilegală, având în vedere că criteriile obligatorii de eligibilitate se aplicau la doar doi avocaţi din Bucureşti", a afirmat el.
Senatorul PSD a precizat că cererea respectivă primită de la Ministerul Dezvoltării preciza că una din condiţiile eliminatorii de eligibilitate era ca avocatul respectiv să fie titular la un curs la o facultate de stat care includea predarea unei materii de finanţe publice.
"Eram doar doi avocaţi în Bucureşti care satisfăceau acest criteriu. Eu am refuzat, rămânea doar să ceară un criteriu ca avocatul să aibă 1,72 metri (înălţimea lui Şova – n.r.). Nu ştiu dacă a primit şi celălalt avocat cererea respectivă şi dacă da ce a făcut cu ea", a mai afirmat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.