- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (24.01.2025, 20:24)
- Gabriel Pecheanu
Negrescu vrea prioritizarea finanţării educaţiei şi competenţelor în viitorul buget european
Eurodeputatul PSD Victor Negrescu vrea prioritizarea finanţărilor pentru educaţie şi competenţe în viitorul buget european pe termen lung. La nivelul Parlamentului European a fost constituit un intergrup care a propus crearea unui Cadru de Investiţii al UE destinat celor două domenii.
Urmărește
65 afișări
Negrescu vrea prioritizarea finanţării educaţiei şi competenţelor în viitorul buget european
„Educaţia reprezintă baza construirii unei societăţi capabile să facă faţă provocărilor viitorului. Investiţiile dedicate acestui domeniu sunt cruciale, nu doar pentru îmbunătăţirea calităţii învăţământului, ci şi pentru dezvoltarea competenţelor necesare într-o lume în continuă schimbare. Un cadru de investiţii bine structurat poate facilita accesul la resurse educaţionale de calitate, poate susţine formarea profesională continuă şi poate stimula inovaţia privind metodele de predare. Astfel, se va crea o societate mai bine pregătită să se adapteze la schimbările economice, sociale şi tehnologice, contribuind la creşterea sustenabilă şi prosperitatea comunităţilor”, a menţionat Victor Negrescu.
Intergrupul „Viitorul Educaţiei şi Competenţelor pentru o Europă Competitivă” a fost înfiinţat la mijlocul lunii decembrie cu aprobarea grupurilor politice din legislativul european şi este compus din peste 100 de eurodeputaţi angajaţi să poziţioneze educaţia şi competenţele în fruntea priorităţilor strategice ale Europei.
„Demersul nostru vizează alocarea de fonduri suplimentare în noul cadru financiar multianual (CFM) pentru a sprijini infrastructura educaţională şi a ne asigura că investiţiile în educaţie sunt integrate în strategia de creştere şi competitivitate a Uniunii şi propune implementarea unor măsuri-cheie, precum excluderea finanţării educaţiei din normele UE privind îndatorarea, monitorizarea investiţiilor prin semestrul european, dar şi stabilirea unor instrumente financiare specifice pentru educaţie şi implicarea părţilor interesate la nivel naţional şi european”, este precizat în documentul semnat de liderii intergrupului aparţinând principalelor familii politice pro-europene.
Acest demers vine în continuarea acţiunilor şi iniţiativelor vicepreşedintelui Parlamentului European, Victor Negrescu, care în calitate de negociator-şef al Parlamentului European a reuşit să obţină un buget record de aproximativ 4,3 miliarde de euro pentru programul Erasmus+ în 2025, reprezentând o creştere de 422 de milioane de euro faţă de anul precedent. De asemenea, a obţinut alocarea a minim 10% din planurile de redresare şi rezilienţă pentru educaţie, ceea ce se traduce în aproximativ 65 de miliarde de euro la nivelul UE şi circa 3 miliarde pentru România.
Intergrupul privind viitorul educaţiei şi competenţelor pentru o Europă competitivă a fost iniţiat de europarlamentarul Victor Negrescu şi îşi propune să îmbunătăţească calitatea, echitatea şi incluziunea sistemelor de educaţie şi formare din întreaga Europă printr-o abordare holistică şi orientată spre viitor. Acesta abordează provocări şi tendinţe actuale, cum ar fi deficitul tot mai mare de profesionişti din domeniul educaţiei şi de formatori, creşterea şi recalificarea competenţelor pentru dubla tranziţie, scăderea competenţelor de bază ale cursanţilor şi deficitul de competenţe în diverse sectoare, crearea unui cadru de investiţii al UE pentru învăţământul superior şi investiţiile în infrastructura educaţională.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Când ai ajuns la un salariu de 1.000 de euro pe lună, îţi poţi permite să fii suveranist, naţionalist, anti-Bruxelles, etc.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cât a plătit Mohamed pentru 2 prăjituri, 2 dobrogene și 2 ceaiuri la brutăria deținută de Dragoș Bucur și Dana Nălbaru
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1066. Ucraina modifică sistemul de recrutare pentru a atrage tinerii între 18 şi 25 de ani / Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia / Putin e pregătit să discute cu Trump
-
ieri, 22:53
Incendiu puternic în Crevedia. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert