- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.03.2016, 16:58)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noul Regulament: Deputaţii, obligaţi să-şi anunţe prezenţa electronic, înaintea fiecărui vot final
Deputaţii au adoptat, miercuri, un nou Regulament, potrivit căruia înscrierea pe ordinea de zi a proiectelor, în ziua şedinţei de plen, se poate face doar cu aprobarea lor în unanimitate de Comitetul liderilor, iar aleşii vor fi obligaţi să-şi înregistreze electronic prezenţa înaintea votului
Urmărește
105 afișări
Noul Regulament: Deputaţii, obligaţi să-şi anunţe prezenţa electronic, înaintea fiecărui vot final (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)
Noul Regulament al Camerei Deputaţilor a fost votat cu 231 de voturi "pentru" şi 3 "împotrivă", aleşii căzând de acord asupra faptului că înscrierea pe ordinea de zi a altor legi decât cele aprobate de BP se poate face la propunerea motivată a BP sau a unui lider de grup parlamentar, cu aprobarea în unanimitate a Comitetului liderilor gupurilor parlamentar.
Deputaţii au decis ca "în cazul votului prin mijloace electronice, înaintea şedinţei consacrate votului final, preşedintele de şedinţă să dispună verificare cvorumului de şedinţă prin realizarea votului de control". Astfel, dacă există cvorum legal, deputaţii, înainte de exprimarea fiecărui vot, îşi vor valida prezenţa electronic, care va fi afişată pe consolă şi în sala de şedinţe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Regulamentul stabileşte şi care sunt "etapele votului prin mojloacele electronice sunt următoarele". Astfel, potrivit noului Regulament, "deputatul va introduce cardul de vot în consolă, apasă tasta prezent, după care îşi poate exprima poziţia în problematica supusă aprobării, prin vot: <<pentru>>, <<contra>> sau <<abţinere>>, deputaţii care sunt în sală şi nu îşi exercită drepturile prin validarea tastei prezent nu sunt consideraţi prezenţi la şedinţa consacrată votului final".
În timpul sesiunii şedinţei de vot fnal, dacă deputatul scoate cardul de vot din consolă înainte de validarea prezenţei, în intervalul de timp acordat votării, acesta nu figurează prezent, la votul respectiv, potrivit sursei citate.
Citeşte şi: Ponta: Prună ori e căzută în cap, ori trebuie căzută în Parlament. Urmăresc cu atenţie şi preocupare.VIDEO
Citeşte şi: Deputaţii şi angajaţii de la Parlament vor putea fuma pe trei terase amenajate special. Senatorii au scrumiere "elegante"
Citeşte şi: Revoluţionar cu „rol determinant" din Parlament. „Păi dacă e important să ştiţi, ia luaţi arhivele din ’90 şi uitaţi-vă în ele şi o să vedeţi, o să găsiţi cu siguranţă ceva, probabil"
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe