- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (28.06.2018, 19:56)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Orban: Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Veneţia pe modificarea Codurilor penale
Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că în urma sesizării liberalilor a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, forul europeană a decis să sesizeze Comisia de la Veneţia în legătură cu modificările aduse de către Legislativul român Codului de procedură penală şi Codului penal.
Urmărește
205 afișări
"PNL, ca şi în cazul legilor justiţiei, şi în cazul Codului penal şi al Codului de procedură penală s-a adresat Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în vederea sesizării Comisiei de la Veneţia. Astăzi, Comisia de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a aprobat solicitarea formulată de PNL şi a decis sesizarea Comisiei de la Veneţia privitor la toate modificările care sunt aduse la Codul de procedură penală şi la Codul penal", a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, la Parlament.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Liderul liberalilor a solicitat Curţii Constituţionale a României să amâne pronunţarea asupra sesizării depuse de PNL la CCR cu privire la modificarea Codului de procedură penală până când Comisia de la Veneţia va da un punct de vedere şi după sesizarea liberalilor făcută către Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
Tot joi, 12 state partenere, Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii,transmit autorităţilor române un mesaj comun prin care cer să nu fie slăbit statul de drept prin modificarea Codurilor penale şi de procedură. Semnatarii mai atrag atenţia că este importantă opinia Comisiei de la Veneţia.
Camera Deputaţilor a adoptat săptămâna trecută, ca for decizional, proiectul de lege care aduce modificări Codului de procedură penală, urmând ca în sesiune extraordinară să fie votat Codul penal. USR şi PNL au atacat deja modificările la Codul de Procedură Penală la CCR.
Comisia de la Veneţia va prezenta o opinie preliminară, în luna iunie, în legătură cu modificările aduse Legilor Justiţiei de către Parlamentul României, potrivit ordinii de zi a sesiunii plenare desfăşurate în perioada 22-23 iunie.
Pe 11 iunie, delegaţia Comisiei de la Veneţia a avut întâlniri cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi cu procurorul general al României, Augustin Lazăr. Temele abordate au fost în principal modificările aduse legilor justiţiei, însă, potrivit ministerului Justiţiei, s-a discutat şi despre modificările aduse codurilor după transpunerea în legislaţie a directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie şi modificările pentru punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.
Citeşte şi: Ludovic Orban, despre urmărirea penală începută de DIICOT, în cazul Vioricăi Dăncilă: Mi-am făcut datoria
Citeşte şi: Tăriceanu a discutat, la Bruxelles, despre MCV şi protocoalele SRI cu instituţiile din Justiţie
Citeşte şi: Iohannis: Bugetul zonei euro nu e problematic, dacă nu se creează o falie între zona euro şi non-euro
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe