OUG 114 privind măsurile fiscale, inclusiv "taxa pe lăcomie", ar putea fi adoptată tacit de Senat, fără raport de la Comisia pentru buget

Proiectul pentru aprobarea OUG 114 care introduce măsuri fiscale apare pe ordinea de zi a plenului de luni al Senatului, pentru adoptare tacită, în forma emisă de Guvern. Senatorul UDMR Tánczos Barna, membru în Comisia pentru buget, a declarat, pentru MEDIAFAX, că iniţiativa va fi adoptată fără raportul forului legislativ.

Urmărește
266 afișări
Imaginea articolului OUG 114 privind măsurile fiscale, inclusiv "taxa pe lăcomie", ar putea fi adoptată tacit de Senat, fără raport de la Comisia pentru buget

OUG 114 ar putea fi adoptată tacit, luni, de Senat, fără raport de la Comisia pentru buget

„Nici nu-l va primi (raportul de la Comisia de buget - n.r.). S-a amânat voit ca să intre în adoptare tacită şi ca să nu o dezbatem în Comisie. Am spus marţi, ar fi trebuit să aibă loc o dezbatere. Nu avem raport, OUG va trece de Senat, va intra în dezbatere, dacă va intra, la Camera Deputaţilor. Nu o să fie raport”, a afirmat Tánczos Barna, vineri, pentru MEDIAFIAX.

Termenul de adoptare tacită pentru OUG 114/2018 se împlineşte vineri, 1 martie, iar Comisia pentru buget a Senatului a amânat dezbaterea şi adoptarea unui raport pentru proiect în şedinţa de marţi. Este a doua oară când Comisia pentru buget ia decizia să amâne discuţiile asupra proiectului. Solicitarea amânării în ultima şedinţă a venit din partea ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a motivat că au fost depuse multe amendamente, chiar şi cu câteva minute înainte de şedinţă.

În schimb, tot marţi, OUG 114 a primit aviz favorabil de la Comisia economică a Senatului, dar fără amendamentele care au fost depuse.

De asemenea, senatorii PNL şi USR au solicitat, în plenul miercuri, prelungirea termenului de adoptare tacită a Ordonanţei, însă majoritatea parlamentară s-a opus. După refuzul PSD-ALDE, Opoziţia s-a retras din plen, şedinţa fiind sistată din lipsă de cvorum.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale.

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici