- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (20.11.2013, 17:26)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentul European a aprobat Politica de coeziune pentru perioada 2014-2020. România primeşte 7,25 miliarde de euro
Parlamentul European a aprobat, miercuri, pachetul legislativ privind Politica de coeziune a Uniunii Europene pentru exerciţiul bugetar 2014-2020, în cadrul căreia România va primi 7,25 de miliarde de euro, potrivit unui comunicat al PE.
Urmărește
475 afișări
Parlamentul European a aprobat Politica de coeziune pentru perioada 2014-2020. România primeşte 7,25 miliarde de euro (Imagine: Shutterstock)
Ca şi în actualul exerciţiu bugetar, Regulamentul Fondului de coeziune prevede că statele membre eligibile pentru finanţare sunt cele al căror produs naţional brut pe cap de locuitor este de mai puţin de 90% din media comunitară. România va beneficia în cadrul acestui fond, în valoare totală de 66 de miliarde de euro, de o sumă de 7,25 miliarde de euro, între 2014 şi 2020.
În schimb, domeniul de aplicare al Fondului de coeziune a fost extins, astfel încât "să includă acordarea de sprijin pentru eficienţa energetică şi pentru utilizarea energiei din surse regenerabile în sectorul locuinţelor, astfel cum este prevăzut deja în cazul infrastructurilor şi întreprinderilor publice, şi să numere printre priorităţile de investiţii sprijinul pentru termoficarea urbană cu randament ridicat şi cogenerarea de energie termică şi electrică", potrivit textului adoptat, miercuri, cu 617 voturi "pentru" şi 39 de voturi "împotrivă".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Regulamentul privind Fondul de coeziune prevede excluderea de la acordarea de sprijin a fabricării, prelucrării şi comercializării tutunului şi a produselor din tutun şi a întreprinderilor aflate în dificultate.
O altă schimbare importantă vizează întreprinderile care devin eligibile pentru sprijin întrucât promovează proiecte pentru eficienţă energetică şi utilizarea energiei din surse regenerabile, deoarece s-a ajuns la un acord pentru a crea posibilitatea ca şi alte întreprinderi în afară de IMM-uri să poată primi asistenţă. În acest context, a fost adoptat şi un raport al eurodeputatului PSD Victor Boştinaru.
"Propunerea Comisiei sprijinea eficienţa energetică şi investiţiile în energie regenerabilă doar pentru clădiri publice şi IMM-uri. Aici am făcut un efort considerabil şi am reuşit să extindem sprijinul prin Fondul de coeziune pentru sectorul public şi privat. Sectorul de locuinţe reprezintă 40% din consumul total final de energie în UE şi 36% din totalul emisiilor de CO2, astfel încât am considerat că este necesar să extindem eligibilitatea şi pentru clădirile private pentru a creşte eficienţa energetică şi procentul de utilizare a energiei regenerabile şi pentru a reduce emisiile de carbon", potrivit unui comunicat al europarlamentarului social-democrat.
În ceea ce priveşte mediul, pe lângă sprijinul pentru eficienţa energetică şi energia din surse regenerabile în sectorul locuinţelor şi pentru termoficare şi cogenerare, s-a ajuns la un acord pentru investiţii în sectoarele apei şi deşeurilor cu scopul de a îndeplini cerinţele acquis-ului Uniunii în materie de mediu şi, pe lângă aceasta, de a satisface nevoile identificate de statele membre.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe