PNL strânge semnături pentru moţiune de cenzură

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a anunţat, joi, că liberalii au început strângerea de semnături şi elaborarea moţiunii de cenzură pe care o vor depune după asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului PNL strânge semnături pentru moţiune de cenzură

PNL strânge semnături pentru moţiune de cenzură

Eugen Nicolăescu şi-a exprimat speranţa ca formaţiunea să depună moţiunea de cenzură privind angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei cel mai târziu sâmbătă la prânz.

"Am luat decizia să elaborăm moţiunea de cenzură, să o depunem şi sper să reuşim să o depunem până sâmbătă la prânz. Colegii din Comisia de învăţământ de la PNL, împreună cu colegii parlamentari din Comisia de învăţământ s-au pus pe treabă", a spus Nicolăescu.

El şi-a exprimat, totodată, speranţa ca această moţiune de cenzură să fie îmbrăţişată şi de PSD.

"Erau câţiva deputaţi azi în sală de la PSD care înclinau să creadă că este unica soluţie avută la dispoziţie", a mai spus Nicolăescu, el apreciind că părerea acestora va fi ascultată şi de către conducerea PSD.

Nicolăescu a mai arătat că moţiunea de cenzură pe Educaţie ar putea avea mai multe şanse decât cea care nu a întrunit, miercuri, voturile necesare pentru a fi adoptată, întrucât nu este un gest strict politic, ci priveşte viitorul copiilor.

"Sper să aibă mai multe şanse. Moţiunea de ieri era, aproape, un gest politic, acum e vorba de viitorul copiilor, al acestei ţări. E important să provocăm o dezbatere printr-o moţiune de cenzură", a spus el.

Miercuri, moţiunea de cenzură a opoziţiei, intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", a întrunit doar 219 voturi "pentru", faţă de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat.

Conform Constituţiei, dacă o moţiune de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea

Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care preşedintele cere reexaminarea legii, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici