Ponta: Cioloş a gafat impardonabil că nu i-a invitat la Deveselu pe cei care au contribuit la proiect

Fostul premier Victor Ponta îl critică în termeni duri pe actualul prim-ministru, Dacian Cioloş, acuzându-l de ''mitocănie'' pentru că nu i-a invitat pe cei care au contribuit la proiectul de la Deveselu - foştii miniştri Mircea Duşa, Titus Corlăţean şi Bogdan Aurescu.

Urmărește
887 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cioloş a gafat impardonabil că nu i-a invitat la Deveselu pe cei care au contribuit la proiect

Ponta: Cioloş a gafat impardonabil că nu i-a invitat la Deveselu pe cei care au contribuit la proiect (Imagine AFP /Mediafax Foto)

"Este prima dată când nu e cazul să îl mai iert pe Dacian Cioloş, pentru că în acest caz mitocania este prea evidentă (şi credeam că nu îl caracterizează)! Având în vedere faptul că el personal şi Guvernul său nu au absolut niciun merit legat de proiectul de le Deveselu, dar şi faptul că aliaţii NATO şi cei americani ştiu foarte bine cu cine au luat decizii şi cu cine au lucrat din 2011 până acum, era absolut normal să invite la momentul de inaugurare pe cei care chiar au o contribuţie la asta!!! Şi sper ca Dl Cioloş nu suferă de boala numită "Iohannită" - adică să îţi asumi ce fac alţii doar pt că tu eşti total incapabil să faci ceva! ", a scris Ponta pe Facebook.

Fostul premier a dat şi câteva nume de persoane care ar fi trebuit să fie invitate la ceremonia de la Deveselu.

"Dacă pe Băsescu, pe Gabi Oprea şi pe mine nu îi dă voie Iohannis să ne invite ( după ce a fost prins că a furat o casa nici eu nu vreau să mă afişez cu el că mă compromit) cel putin pe Mircea Duşă, Titus Corlăţean şi Bogdan Aurescu era de bun simţ să îi văd la ceremonie! Dacian, aştept cu încredere ca pentru această gafă total impardonabilă să îţi prezinţi scuzele cuvenite! Să nu mă dezamageşti te rog!", a adăugat Victor Ponta pe reţeaua de socializare.

La ceremonia de la Deveselu au participat premierul Dacian Cioloş, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, dar şi secretarul adjunct al Apărării SUA, Robert O. Work.

Participarea României la dezvoltarea componentei europene a sistemului american de apărare antirachetă a fost decisă de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării la 4 februarie 2010.

Negocierea pentru scutul de la Deveselu a fost condusă de asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Controlul, Verificarea şi Conformitatea Armamentelor, Frank Rose, iar pentru partea română a negociat fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu.

Scutul antirachetă a costat aproximativ 400 de milioane de dolari pentru amenajarea facilităţii şi în jur de 40 de milioane de dolari, costuri anuale, această sumă fiind suportată de SUA, declara Bogdan Aurescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici