Popescu: PNL depune moţiunea "România în beznă. PSD fură curent"; liberalii cer demisia lui Petcu

Biroul Executiv al PNL a aprobat, luni, textul moţiunii simple îndreptate împotriva ministrului Energiei, Toma Petcu, intitulată "România în beznă. PSD fură curent", a declarat deputatul PNL Virgil Popescu, el criticând creşterea galopantă a preţului la energie şi politizarea companiilor de stat.

Urmărește
330 afișări
Imaginea articolului Popescu: PNL depune moţiunea "România în beznă. PSD fură curent"; liberalii cer demisia lui Petcu

Popescu: PNL depune moţiunea "România în beznă. PSD fură curent"; liberalii cer demisia lui Petcu

„Astăzi în şedinţa Biroului executiv s-a luat decizia de aprobare a textului moţiunii simple pe Energie intitulată «România în beznă. PSD fură curent» (...) Vrem să tragem un semnal puternic de alarmă şi cerem demisia sau demiterea ministrului Toma Petcu pentru mai multe lucruri, în principal pentru creşterea galopantă şi alarmantă a preţului la energie electrică”, a declarat deputatul PNL Virgil Popescu.

El a afirmat că „în plină iarnă” populaţia va trebui să plătească mai mult pentru energie electrică, afirmând că există riscul apariţiei unor probleme în alimentarea cu energie electrică, reamintind avariile care au avut loc în Bucureşti, săptămâna trecută.

„În comisia ANRE de săptămâna trecută toată lumea a văzut că sunt probleme în asigurarea stocurilor de gaze naturale pentru populaţie. Furnizorii au venit şi au tras un semnal de alarmă. Ne-am uitat pe hotărârea de Guvern şi stocurile sunt mult mai mici decât anul trecut. Asta înseamnă că Guvernul este inconştient. Nu poţi într-o iarnă care se anunţă mai grea să asiguri stocuri mai mici decât dacă cumva nu ai un interes să provoci o nouă criză a gazelor, care nu poate să ajute decât importul de gaze şi un import scump, pentru că nimeni nu-ţi vinde gaze ieftine, în condiţiile în care tu ai criză în ţară”, a spus Popescu.

Liberalul a afirmat că majoritatea PSD-ALDE şi Guvern vrea să pericliteze „cel mai strategic şi cel mai important program al României” - exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Virgil Popescu a criticat politizarea excesivă a companiilor din energie, afirmând că managementul companiei Nuclear Electrica este o vulnerabilitate. „Se încearcă, după părerea noastră, distrugerea mecanismului integrat de producere a energiei electrice din domeniul nuclear, problema stocului de apă grea de la Drobeta-Turnu Severin, stoc care este necesar pentru funcţionarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă lăsat de izbelişte de Ministerul Energiei care a promis în august că o va rezolva şi nu s-a rezolvat nimic”, a spus Popescu.

Liberalii vor să tragă un semnal puternic de alarmă şi asupra decapitalizării firmelor cu capital de stat din energie. „ 90% din dividente speciale au fost luate cu peste 1 miliard de lei, a lăsat companiile fără bani de investiţii, iar Transelectrica a văzut pe pielea ei cum arată ce s-a întâmplat săptămâna trecută”, a adăugat acesta.

Virgil Popescu a criticat şi situaţia mineritului din Valea Jiului, despre care a spus că a fost „lasat de izbelişte”. „Acolo oamenii mor şi este păcat că se întâmplă aşa ceva în anul 2017. Lucrările de investiţie au fost sistate, iar culmea noi importăm cărbune din Africa de Sud pentru că ne spune ministrul Toma Petcu că este mai ieftin cu 40%”, a spus Popescu.

PNL a făcut un apel la parlamentarii „care au conştiinţă să voteze săptămâna viitoare” moţiunea simplă, precizând că aceasta va fi depusă, marţi, la ora 12.00, înaintea votului final.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici