Premier, după ce noi fragmente de dronă rusească au ajuns în România: Suntem o ţară sigură

Premierul Marcel Ciolacu spune că România este o ţară sigură, chiar dacă fragmente de dronă de origine rusească au fost găsite pe teritoriul naţional. El spune că cele care cad la mică distanţă de graniţă sunt cele lovite de artileria ucraineană.

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului Premier, după ce noi fragmente de dronă rusească au ajuns în România: Suntem o ţară sigură

Premier, după ce noi fragmente de dronă rusească au ajuns în România: Suntem o ţară sigură

„Cunoaştem traseul dronei perfect. Ministerul Apărării cu aliaţii ştiu perfect ceea ce se întâmplă în spaţiul aerian. Avem - ştiţi foarte bine - o poliţie aeriană foarte bine întărită. Dacă cumva este o dronă care intră în spaţiul aerian având o ţintă civilă sau militară, acea dronă va fi dată jos. Fără excepţie. (...) O să modificăm şi legislaţie (...) Vedem direcţia, se măsoară, nu sunt drone care-şi schimbă traiectoria, ştim şi greutatea, şi avem detaliat. România e o ţară sigură. Ce cade la 10 metri, 50 de metri sunt cele lovite de artilleria ucrainiană. Acolo nu ai cum să intervii să vezi, dar cad foarte aproape”, spune premierul Marcel Ciolacu, sâmbătă.

El a fost întrebat despre fragmentele dr dronă de origine rusească ce au căzut pe teritoriul românesc.

Ultima situaţie de acest fel a avut loc vineri. Poliţia de Frontieră a informat Ministerul Apărării Naţionale cu privire la existenţa unor fragmente de dronă de origine rusească în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluenţa cu braţul Sf. Gheorghe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici