- Home
- Politic
- ALBA IULIA, (09.12.2012, 15:23)
- Pacala Dana , Dan Lungu
Prezenţă scăzută la referendumul privind proiectul minier de la Roşia Montană
Prezenţa la referendumul local organizat, duminică, în 35 de comune şi oraşe din judeţul Alba privind proiectul minier de la Roşia Montană şi mineritul din Apuseni este scăzută, până la ora 10.00 prezentându-se la consultarea publică doar 1.415 persoane.
Urmărește
355 afișări
Prezenţă scăzută la referendumul privind proiectul minier de la Roşia Montană (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)
Potrivit Biroului Electoral Judeţean pentru Referendum, prezenţa la urne este monitorizată în 63 din cele 148 de secţii de votare amenajate în judeţul Alba pentru referendumul privind proiectul minier de la Roşia Montană şi mineritul din Apuseni, adică pentru jumătate plus unu din numărul alegătorilor chemaţi la consultarea publică.
Potrivit sursei citate, în aceste secţii au votat, până la ora 10,00, 1.415 persoane.
Numărul total al persoanelor aşteptate la urne la acest referendum este de peste 72.000, astfel că numărul votanţilor din secţiile unde este monitorizată prezenţa este de circa 36.000.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Pentru referendumul local, secţiile de votare vor fi deschise până la ora 23.00, cu două ore mai mult decât cele pentru alegerile parlamentare.
Singura problemă înregistrată în Alba privind referendumul local a fost în localitatea Tibru, unde secţia de votare a fost deschisă cu aproape o oră şi jumătate întârziere din cauză că preşedintele secţiei de votare nu a putut ajunge la timp, fiind blocat în zăpadă.
Totodată, în judeţul Alba prezenţa la vot la alegerile parlamentare a fost, la ora 10.00, de 3,85 la sută, mai mică faţă de scrutinul din 2008, când la aceeaşi ora se înregistra o prezenţă de 4,05 la sută.
Peste 72.000 de cetăţeni cu drept de vot din 35 de localităţi din judeţul Alba sunt aşteptaţi, duminică, în ziua alegerilor parlamentare, să meargă la referendum pentru a spune dacă sunt sau nu de acord cu repornirea mineritului în zonă şi a exploatării de la Roşia Montană.
Referendumul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, în 35 de comune şi oraşe, în mare parte din zona Munţilor Apuseni, respectiv în oraşele Zlatna, Câmpeni, Abrud, Baia de Arieş şi comunele Roşia Montană, Lupşa, Stremţ, Vadu Moţilor, Bucium, Ciuruleasa, Râmeţ, Vidra, Sohodol, Ponor, Ceru Băcăinţi, Almaşu Mare, Poşaga, Rîmetea, Întregalde, Galda de Jos, Cricău, Meteş, Albac, Arieşeni, Avram Iancu, Bistra, Gârda de Sus, Horea, Ighiu, Livezile, Mogoş, Ocoliş, Poiana Vadului, Sălciua şi Scărişoara. Cetăţeni cu drept de vot din aceste localităţi trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu" la întrebarea "Sunteţi de acord cu repornirea mineritului în zona Munţilor Apuseni şi a exploatării de la Roşia Montană?". Costurile referendumului se ridică la aproape 300.000 de lei.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
Nicuşor Dan, despre o eventuală retragere din cursa electorală: Până pe 15 martie putem să analizăm
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”