Rădulescu, despre prescrierea la trei ani a conflictului de interese: Este ”ceva logic şi normal”/ Comisia juridică, raport favorabil proiectului de lege

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, marţi, că este ”ceva logic şi normal” ca starea de incompatibilitate şi conflictul de interese să fie prescrise după trei ani de la data săvârşirii lor, după ce Comisia juridică a dat raport favorabil proiectului de lege pe care l-a iniţiat în acest sens.

Urmărește
389 afișări
Imaginea articolului Rădulescu, despre prescrierea la trei ani a conflictului de interese:  Este ”ceva logic şi normal”/ Comisia juridică, raport favorabil proiectului de lege

Cătălin Rădulescu, despre prescrierea la trei ani a conflictului de interese: Ceva logic şi normal

"Se referă la o modificare la prescripţia privind codul civil, la prescripţia la trei ani a faptelor. Este ceva logic şi normal. A doua chestiune este ca, conflictul de interese să nu mai fie incriminat prin pierderea mandatului, ci să fie numai sancţionat administrativ, adică cum au şi parlamentarii. Am gândit că este o logică normală ca să nu facem diferenţă între parlamentari şi primari şi atâta timp cât s-a legiferat în sensul ăsta pentru parlamentari, şi pentru primari conflictul de interese este numai sancţionat administrativ, amendă şi aşa mai departe toate criteriile pe care le ştiţi deja", a declarat deputatul Cătălin Rădulescu.

​Comisia juridică din Senat a dat un raport favorabil, fără modificări, proiectului de lege iniţiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, prin care conflictul de interese sau starea de incompatibilitate constatate în urma unor fapte comise de demnitari sau funcţionari publici se prescriu după trei ani de la data săvârşirii lor.

"Faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârşirii lor," prevede unicul articol al propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Raportul Comisiei juridice din Senat a fost adoptat cu şapte votui favorabile şi patru "împotrivă".

Proiectul a fost respins de Camera Deputaţilor, deoarece nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat. Proiectul de lege urmează să fie votat în şedinţa de plen de marţi a Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici