Ridzi: Dacă eram ascultată privind nevinovăţia, aş fi respectat o decizie de necandidatură

Deputatul Monica Iacob Ridzi spune că, dacă argumentele sale privind nevinovăţia în cazul acuzaţiilor ar fi fost ascultate de unii colegi din PDL, ar fi respectat orice decizie a partidului, "inclusiv cea legată de o posibilă necandidatură" în 2012, însă "a apărut o prăpastie", iar ea va candida.

Urmărește
449 afișări
Imaginea articolului Ridzi: Dacă eram ascultată privind nevinovăţia, aş fi respectat o decizie de necandidatură

Monica Iacob Ridzi (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Monica Iacob Ridzi a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Petroşani, că a acceptat să facă un pas în spate când a fost acuzată public în dosarul "2 Mai", dar în egală măsură a aşteptat de la colegii de partid doar să îi asculte argumentele privind nevinovăţia.

"Am înţeles să fac un pas în spate, să evit expunerile mediatice, să tac şi să-mi prezint argumentele exclusiv în faţa instanţei de judecată, şi nu pe la emisiuni ori în presă. Am înţeles să respect astfel deciziile partidului, linia impusă de acesta şi să dovedesc încă o dată loialitatea mea. Dacă în urma discuţiilor pe care am cerut să le port şi în care aş fi fost lăsată să-mi expun punctele de vedere, să-mi prezint argumentele, să aduc dovezile neimplicării mele în fapte penale aş fi fost mai atent ascultată, dacă unii colegi s-ar fi abţinut de la a face declaraţii publice la adresa mea sau a familiei mele, în toţi aceşti ani, fără a avea minima decenţă să mă consulte, aş fi înţeles să respect orice decizie a partidului, inclusiv cea legată de o posibilă necandidatură a mea în 2012. Însă aceste lucruri nu s-au întâmplat. Şi astfel a apărut o prăpastie. A trebuit să aleg. Şi am ales Valea Jiului", a spus Monica Iacob Ridzi.

Ea a adăugat că nu are nimic de reproşat celor din conducerea PDL.

"Cred că poziţia decentă pe care PDL a avut-o faţă de mine spune multe. Nu am de ce să acuz pe cineva din conducerea PDL şi am apreciat poziţiile exprimate în ultimele zile atât de către domnul preşedinte Blaga, cât şi de liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader. Au fost opinii corecte şi decente care indică acea maturitatea politică specifică PDL pe care îl cunosc eu şi care nu are nicio legătură cu noile alianţe, cu care, personal, nu mă identific", a declarat Monica Iacob Ridzi.

Ea a afirmat că va candida la alegerile parlamentare, fără a preciza dacă va alege o altă formaţiune politică sau va opta pentru varianta de independent.

Monica Iacob Ridzi şi-a înaintat, miercuri dimineaţă, demisia din PDL şi din grupul parlamentar democrat-liberal urmând să activeze ca parlamentar independent până la finalul mandatului, ea afirmând că PDL a devenit "un partid al dublei măsuri".

Demisia a fost înaintată de Monica Iacob Ridzi lui Vasile Blaga.

Fostul ministru, alături de alte 11 persoane, a fost trimis în judecată, în mai 2011, pentru fapte de corupţie, într-un dosar legat de organizarea unor evenimente în cadrul Zilei Naţionale a Tineretului.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

În 2011, mai mulţi lideri democrat-liberali au apreciat că Dan Păsat şi Monica Iacob Ridzi ar trebui să demisioneze din Parlament şi din partid.

Vasile Blaga se arăta convins, la începutul anului 2011, că PDL o va exclude pe Monica Iacob Ridzi.

Inclusiv preşedintele Traian Băsescu declara, într-un interviu pentru "România Liberă", că PDL ar trebui să-i excludă din partid pe Monica Iacob-Ridzi şi Dan Păsat, menţionând că cei mai mulţi parlamentari PDL au hotărât prin vot rezolvarea acestei probleme.

Monica Iacob Ridzi s-a înscris în Partidul Democrat în anul 1997, promovând rapid în structura organizatorică a Organizaţiei de Tineret - Petroşani: secretar (1998-1999) şi vicepreşedinte al Biroului Permanent Local (1999-2001), apoi în cea a Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat - Hunedoara: vicepreşedinte (1999-2001) şi preşedinte (2001-2006) al Biroului Permanent Judeţean. În paralel, a lucrat şi pe posturile de consilier parlamentar (2000-2004) şi consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara (iunie - decembrie 2004).

Şi-a continuat ascensiunea pe plan politic devenind vicepreşedinte al Biroului Permanent Naţional al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat, Departamentul pentru Relaţii Internaţionale (2001-2006) şi vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al Partidului Democrat - Hunedoara (din 2005).

Cu ocazia Convenţiei Naţionale a Organizaţiei de Tineret a PDL din 23 februarie 2008, Monica Iacob-Ridzi a fost aleasă în unanimitate de cei 774 de tineri PDL participanţi în funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat-Liberal, ea fiind şi unicul candidat la această funcţie.

Ridzi a fost aleasă parlamentar de Hunedoara, în 2004, pe listele Alianţei D.A. Ea este soţia lui Tiberiu Iacob-Ridzi, primar al municipiului Petroşani din 18 martie 2007.

Ridzi a fost europarlamentar din 1 ianuarie 2007. La alegerile din 25 noiembrie 2007 pentru Parlamentul European, a fost realeasă din partea aceleiaşi formaţiuni, iar la alegerile legislative din 2008 a obţinut un mandat de deputat în Parlamentul României şi a fost numită ministru al tineretului şi sportului în guvernul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici