Secretar de stat la Transporturi: Zeci de noi noduri rutiere vor fi construite pe autostrăzi

Peste 30 de noi noduri rutiere vor fi construite pe autostrăzile din România, lucru care va duce la îmbunătăţirea conectivităţii la nivel de reţea de infrastructură rutieră naţională, a anunţat Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Urmărește
1575 afișări
Imaginea articolului Secretar de stat la Transporturi: Zeci de noi noduri rutiere vor fi construite pe autostrăzi

Secretar de stat la Transporturi: Zeci de noi noduri rutiere vor fi construite pe autostrăzi

Ionel Scrioşteanu a anunţat miercuri că a fost publicată în SEAP documentaţia de atribuire pentru realizarea a încă 3 noi noduri rutiere pe trei autostrăzi diferite, după cum urmează: nod rutier Clinceni, localizat în zona localităţii Clinceni (Ilfov), pe Lotul 3 Sud al Autostrăzii Bucureştiului, nod rutier Borcea (km 131+500), localizat pe Autostrada Soarelui, tronson Drajna - Feteşti şi nod rutier Cochirleanca (km 15+500), localizat pe Autostrada Moldovei, tronson Buzău - Focşani

Termenul de depunere a ofertelor este 18 martie.

Oficialul a transmis că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru elaborarea documentaţiei tehnice pentru realizarea a două noduri rutiere de descărcare a Drumului Expres Craiova-Piteşti, într-o perioada de 8 luni de la data semnării contractului şi cu o valoare de 1,25 milioane lei, fără TVA. Este vorba de nodul rutier la Coloneşti (judeţul Olt) descărcare în DN65 şi de nodul rutier la Suşeni (judeţul Argeş) descărcare în DJ659.

„Întrucât construcţia Drumului Expres Craiova-Piteşti a încurajat dezvoltarea economică a zonelor traversate, a fost generat valori de trafic suplimentare, motiv pentru care, la solicitarea şi în colaborarea cu autorităţile publice locale din Suşeni şi Coloneşti, dezvoltăm aceste două noduri rutiere, crescând astfel eficienţa Drumului Expres”, susţine secretarul de stat.

Acesta a mai spus că, pe lângă cele cinci noduri rutiere menţionate, pe reţeaua de autostrăzi a României vor fi construite încă 22: pe Autostrada Bucureştiului la Pantelimon DN3 (km 48), Ştefăneştii de Jos/Dascălu - localizat la intersecţia DJ200 cu A0, pe A1 la Ungureni (km 53) – sectorul Bucureşti-Piteşti, Ioneşti (km 73+100) - Intersecţia A1 cu DJ702F, Cruceni (km 528+509) - intersecţie cu DJ682G, Bethausen (km 450) - Intersecţia A1 cu DJ609, Recaş (km 485+030) - Intersecţia cu DJ609E, Cugir (km 326+155) - Intersecţia cu DJ704, Santuhalm (km 362+813) - Intersecţia cu DJ129, pe A2 la Ovidiu (km 146) - sectorul Feteşti – Cernavodă, Dunărea (km 157) - sectorul Feteşti – Cernavodă, Peştera (km 181) - sectorul Cernavodă – Constanţa, Dragoş Vodă (km 90+100) - Intersecţia DN3A cu A2, pe A3 la Gruiu (km 36+700) - Intersecţia A3 cu DJ101C Gruiu/Nuci, Ciurila (km 33+000) - secţiunea 2B Câmpia Turzii - Gilău, Românaşi (km 26) - sectorul Poarta Sălajului – Nusfălau, Ludus (km 18+000) - secţiunea 2A Ogra - Câmpia Turzii, Sănduleşti (km 17+000) - secţiunea 2B Câmpia Turzii - Gilau, Craşna (km 52+000) - secţiunea 3B Mihăilesti – Suplacu de Barcău, Spinuş (km 39+940) - intersecţie cu DN1P, pe A7 la Dumbrava - Nod de descărcare în zona localităţii Dumbrava, după conexiunea autostrăzii A7 cu A3, Adjud, dar şi încă 7 noduri rutiere care vor asigura conectivitatea noilor drumuri radiale cu Autostrada Bucureştiului A0 şi cu infrastructura locală din proximitate (între localităţile Domneşti şi Ciorogârla, în zona localităţii Dragomireşti-Vale şi oraşului Chitila, în zona localităţilor Mogoşoaia, Corbeanca şi Buftea, care va asigura conexiunea şi cu Drumul Expres Bucureşti - Târgovişte, în zona localităţilor Tunari şi Baloteşti, care va fi nod comun cu legătura la Terminalul 2 al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Otopeni, în zona localităţilor Afumaţi şi Găneasa, în zona localităţilor Berceni şi Vidra, în zona oraşului Măgurele şi Dărăşti.

„Mai mult, avem şi din partea autorităţilor locale din judeţul Iaşi solicitare de realizare noi noduri rutiere pe Autostrada Unirii A8, care să îi crească conectivitatea şi care să ţină cont de strategia de dezvoltare locală şi regională, lucru care a fost discutat inclusiv cu societatea civilă şi Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. Strategia este să vizăm dezvoltarea a cât mai multor comunităţi şi a mediului de afaceri din zonele tranzitate de infrastructura majoră de transport”, arată secretarul de stat.

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici