SENATOR PNL: Dacian Cioloş a fost pentru PNL o opţiune de conjuctură, pe fond, deloc proastă

Preşedintele PNL Hunedoara, Florin Roman, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că părerile legate despre Dacian Cioloş din interiorul partidului sunt împărţite , în timp ce un senator îl defineşte pe Cioloş o “o opţiune de conjunctură deloc proastă”.

Urmărește
1305 afișări
Imaginea articolului SENATOR PNL: Dacian Cioloş a fost pentru PNL o opţiune de conjuctură, pe fond, deloc proastă

SENATOR PNL: Dacian Cioloş a fost pentru PNL o opţiune de conjuctură, pe fond, deloc proastă (Imagine: Andreea Alexandru/ Foto Mediafax)

Liberalii din Hunedoara au păreri împărţite despre Dacian Cioloş, liderul de partid Florin Roman apreciind că unii dintre membri îl consideră un plus pentru partid, alţii având aceeaşi părere cu Ioan Oltean care a considerat că asocierea cu fostul premier a afectat direct scorul partidului în alegerile parlamentare.

„Domnul Cioloş avea o notorietate şi o încredere peste media partidului. Premisele au fost corecte, mecanismul nu a funcţionat.”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin Roman.

De aceeaşi părere cu Roman este şi colega lui de partid, senatorul Carmen Hărău.

„A căuta cauzele eşecului PNL în afara partidului e o mare greşeală. Dacian Cioloş a fost pentru PNL o opţiune de conjuctură, pe fond, deloc proastă date fiind calităţile lui recunoscute în ceea ce priveşte onestitatea, profesionalismul şi integritatea. Timpul asimilării reciproce între Dacian Cioloş şi PNL a fost prea scurt, iar maşinăria de diversiune, intoxicare, manipulare a adversarilor politici a funcţionat impecabil. Decredibilizarea lui Cioloş s-a suprapus cu decredibilizarea PNL; iar electoratul de dreapta nu a luat din păcate în considerare timpul foarte scurt pe care Dacian Cioloş l-a avut la dispoziţie pentru a administra ţara, timp în care în mod rezonabil nu ar fi putut face minuni”, a precizat Carmen Hărău.

Sursa citată are o explicaţie completă pentru rezulatul partidului obţinut la alegerile parlamentare.

„Cred că PNL a avut nefericirea construită, în parde, de el însuşi prin liderii lui să facă piruete politice deosebit de ameţitoare oscilând între stânga şi dreapta pe parcursul ultimilor patru ani. Plecarea unui lider cum a fost Crin Antonescu crease deja în PNL confruntări acerbe şi poziţionări în partid pentru putere. Fuziunea PNL cu PDL n-a făcut altceva decât să adauge la luptele interne generate de plecarea lui Antonescu alte lupte interne acerbe. PNL a ajuns în alegerile parlamentare ca un puzzle frământat de conflicte interne cu o ideologie vag conturată şi cu o strategie pe măsură. Într-un astfel de context era practic imposibil să se găsească un lider providenţial capabil să rezolve problema în sensul omogenizării intereselor foarte contradictorii şi care să genereze o strategie unitară care să satisfacă electoratul de dreapta”, a mai spus senatorul hunedorean.

Totodată, Roman exclude ipoteza ca Dacian Cioloş să fie omul lui Soros.

PNL Hunedoara a obţinut la alegerile parlamentare un mandat de deputat şi unul de senator.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici